Презентація "Вплив води на ріст і розвиток рослин"

Про матеріал
Науково - дослідницька робота полягає у дослідженні впливу води на ріст та розвиток рослин методом гідропоніки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Науково – дослідницька робота з теми: «Вплив води на ріст і розвиток рослин»

Номер слайду 2

Виконала:Самайчук Вікторія Миколаївна Керівник:Барабанчук Тетяна Костянтинівна

Номер слайду 3

АНОТАЦІЯ Гідропоніка - досить давній вид вирощування рослин. Його суть полягає у тому, що коріння рослин отримують необхідні поживні речовини не із землі, а з води. Тому ми спробували вирощувати цибулю ріпчасту на гідропоніці. Можливість використання замінників ґрунту пояснюється тим, що ґрунт поставляє рослинам лише 5 % мінеральних речовин, інші 95 % рослина сама синтезує із вуглекислого газу і води на світлі. Гідропоніка - відмінний метод, який дозволяє значною мірою прискорити ріст рослин, заощадити корисну площу, фінансові кошти і трудовитрати.

Номер слайду 4

Актуальність теми: Актуальність роботи полягає у дослідженні впливу води на ріст та розвиток рослин методом гідропоніки. Земельні ресурси планети з кожним роком біднішають, грунт виснажується, спостерігається тенденція до зменшення кількості опадів. Нестача води вже відчувається в деяких регіонах, відповідно гостро постає проблема зрошення.

Номер слайду 5

Об'єкт дослідження: гідропоніка – метод вирощування рослин без ґрунту. Предмет дослідження - цибуля ріпчаста. Мета: дослідити, що гідропоніка є найбільш продуктивним способом вирощування зелені. Завдання: - опрацювати джерела по вирощуванню рослин методом гідропоніки; - виготовити гідропонний прилад; - провести експермент по вирощуванні рослин різними способами; - висновок.

Номер слайду 6

Практична частина Виготовлення гідропонної установки.

Номер слайду 7

Підготовка та висаджування цибулини.

Номер слайду 8

Спостереження

Номер слайду 9

Діаграма росту

Номер слайду 10

Виходячи з поставленої мети, можна зробити наступні висновки: На практиці переконалися, що гідропоніка має великі переваги в порівнянні із звичайним грунтовим способом вирощування, адже ріст і розвиток рослин відбувається швидше; - гідропонний метод дозволяє економити більше 80% води; рослина завжди отримує потрібні їй речовини в необхідних кількостях, вона росте міцною і здоровою, і набагато швидше, ніж у грунті;

Номер слайду 11

- це хороше рішення для жарких посушливих країн; - відсутні проблеми з внесенням добрив і надлишком підживлень; оскільки рослина отримує тільки потрібні їй елементи, вона не накопичує шкідливих для здоров'я людини речовин; - практичне застосування даного методу дозволяє забезпечувати вітамінами цілий рік.

Номер слайду 12

Практичні рекомендації Пропоную вирощувати даним методом овочі, екологічно чисті, багаті на вітаміни, які потребують мінімум затрат. Для успішного вирощування необхідно контролювати температурний режим.

Номер слайду 13

Плани на майбутнє Вирощування орхідеї методом гідропоніки.

Номер слайду 14

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ.

ppt
Додано
23 жовтня 2020
Переглядів
1035
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку