Презентація "Всесвітній День Дякую"

Про матеріал
11 січня відзначають Міжнародний день “дякую” – свято, що започаткували за ініціативи миротворчих спільнот. Свято було створено за ініціативи представників миротворчих спільнот і покликане нагадати людям про цінність хороших манер.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

11 СІЧНЯ – МІЖНАРОДНИЙДЕНЬ«ДЯКУЮ»

Номер слайду 2

Сьогодні - один із найввічливіших днів у році. 11 січня у світі відзначають Міжнародний день слова «дякую».

Номер слайду 3

Всесвітній день «дякую», який покликаний нагадати людям про цінність хороших манер, заснований за ініціативи ЮНЕСКО і ООН. Вперше вислів «дякую» зафіксовано у словнику-розмовнику, виданому в Парижі в 1586 році.

Номер слайду 4

Міжнародний день дякую у багатьох країнах святкують з великим розмахом, проводячи ярмарки, влаштовуючи освітні акції, конкурси і безліч інших розважальних заходів. В освітніх установах говорять про важливість дякувати близьким, розповідають про культурні традиції, етику, а також гарні манери.

Номер слайду 5

Крім того, у Всесвітній день дякую проводять благодійні акції, на яких збирають кошти для нужденних. У цей день люди говорять один одному теплі слова і обмінюються листівками, висловлюючи свою ввічливість і подяку.

Номер слайду 6

Слово «дякую», як вважають психологи, володіє магічними властивостями, воно може заспокоїти і зігріти своєю теплотою. Слово «дякую» є своєрідним усним «погладжуванням». Вираз подяки, на думку фахівців, покращує здоров'я як адресату, так і тому, хто виражає свої почуття.

Номер слайду 7

Турецький: sagol (Сагал)Філіппінська: Salamat (сламат)Фінський: Kiitos (кіітос)Французький: Merci beaucoups (мерсі боку)Чеський Czech: Dekuju (дякую)Шведський: Tack (таак)Японський Japaneese: Domo arigato (домо арігато)Слово дякую перекладено 104 різними мовами.

Номер слайду 8

Арабська: Shoukran (шукран)Вірменський: Shnorhakalutjun (шноракалюцюн)Гавайський: Mahalo (махало)Грецький: Evkaristo (ефхарісто)Грузинський: Mahd-lobt (мадлобт)Данська: Tak (цак)Ірландський: Go raibh maith agat (го рай мас агат)

Номер слайду 9

Литовський: Kob chie (коб чи)Малайзійський: Terima kasih (Теріма каші)Монгольський: Vayarla (Ваяла)Німецький: Danke schon (данке шон)Норвезька: Tak (таак)Польський: Dziekuje bardzo (джінкуе бардзо)Португальська: Obrigado (обрігадо)Румунський: Multimesk (малтімеск)

Номер слайду 10

Ісландський: Takk (таак)Італійський: Grazie (грацие)Іспанська: Gracias (Грасіас)Китайський: Xie-xie (Сьє-сьє)Корейська: Kamsu hamnida (Камса хамніда)Латвійський: Paldies (палдіс)

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Надія Красоткіна. Дякуйте. Завжди потрібно «Дякую!» сказати,Як хтось хороше й добре щось зробив. Подав вам руку вмить, щоб не упасти,Притримав двері, може похвалив…Зробив хороше діло з добротою,Чи допоміг дорогу перейти…

Номер слайду 13

Всміхнувся посмішкою вам ясною,Чи добрим словом зміг допомогти. Чи в транспорті вам місцем поступився,Та поглядом підтримав в певну мить…Чи заступився, просто заступився,Коли на вас обрушився весь світ…

Номер слайду 14

Чи виручив когось в скрутну хвилину,Нагодував чи одежину дав…Чимсь допоміг і захистив людину,І вислухав та ще й поспівчував…Чи дав напитись серед дня ясного,Зігрів, можливо, у холодну ніч.

Номер слайду 15

Нам слово «Дякую» не коштує нічого,Але, повірте, не у грошах річ. А в щирості, що кожен відчуває,У доброті, що від душі пливе. Багато дуже — слово означає,Воно потрібне людям, бо живе.

Номер слайду 16

Воно душі торкається, мов ласка,Передає в собі людське тепло. То ж дякуйте за все, за все, будь ласка,Щоб людям добре й радісно було.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

ДЯКУЮХМАРА СЛІВ

Номер слайду 19

Однак справжня вдячність, яка може принести користь, повинна йти тільки від чистого серця.

Номер слайду 20

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Куришева Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 січня 2022
Переглядів
4486
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку