Презентація "Всі професії важливі"

Про матеріал
—Життя постійно ставить нас перед вибором. У дитинстві з багатьох іграшок вибираємо найулюбленішу, в школі віддаємо перевагу найцікавішим, на наш погляд, предметам… Обираємо товаришів, друзів, коханих. І в основі вибору кожного з нас свої критерії, своє уявлення про добро і зло, честь і безчестя, правду і кривду.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Твій вибір – твоє життя!

Номер слайду 2

ВСІ ПРОФЕСІЇ ВАЖЛИВІ

Номер слайду 3

Життя постійно ставить нас перед вибором. У дитинстві з багатьох іграшок вибираємо найулюбленішу, в школі віддаємо перевагу найцікавішим, на наш погляд, предметам… Обираємо товаришів, друзів, коханих. І в основі вибору кожного з нас свої критерії, своє уявлення про добро і зло, честь і безчестя, правду і кривду.

Номер слайду 4

У кожної людини є свобода вибору. Вибір існує щоденно, щохвилини. Різний за своєю серйозністю. Неоднаковий за своїми наслідками. Зробити крок чи не робити? Промовчати чи відповісти? Стерпіти чи не стерпіти? Подолати чи відступити? Так чи ні? Куди піти вчитися? Як жити? Що робити?

Номер слайду 5

Одним із найважливіших кроків у житті є вибір професії. Адже займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість, - одна з умов відчуття життєвої повноцінності. Прагнення «знайти себе», стати «самим собою», індивідуальністю – неодмінна ознака юності.

Номер слайду 6

Своє майбутнє ми визначаємо задовго до останнього шкільного дзвінка. Обираючи професію, стараємося зважити всі «за» і «проти» того чи іншого заняття, що приваблює, «приміряти його на себе».

Номер слайду 7

Вибір професії – чи не найголовніший чинник того, як складеться твоє подальше життя та як ти в ньому будеш себе почувати. Адже всім хочеться не лише заробляти гроші, але й реалізувати свій потенціал та отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності.

Номер слайду 8

«Ким ви працюєте?» - це чи найперше запитання, яке ставлять під час знайомства будь - якій дорослій людині. «Ким працюють твої мама й тато?» - цікавляться навіть діти. І це не випадково, адже професія – одна з найважливіших характеристик людини.

Номер слайду 9

Слід розрізняти близькі за значенням і вживанням слова «професія» і «спеціальність». Професія – рід занять, означена форма трудової діяльності. Спеціальність – окрема галузь науки, техніки, виробництва, в якій людина працює. Люди однієї професії можуть мати різні спеціальності.

Номер слайду 10

Наприклад, вона лікар за професією, хірург за спеціальністю, він за професією будівельник, а за спеціальністю може бути бетонником, арматурником, зварювальником, кранівником тощо. Мрія й реальність – як їх поєднати? Як не помилитись у виборі своєї дороги, щоб бути щасливим у праці?

Номер слайду 11

Вибір професії базується на трьох «китах»: ХОЧУ! МОЖУ! ТРЕБА! Які професії зараз найпопулярніші? Як ви вважаєте, чому вони стали престижними?

Номер слайду 12

Будівельники

Номер слайду 13

Будівельники завжди є носіями добра і благополуччя людей. Це завдяки будівельнику в країні тисячі людей щорічно святкують новосілля в гарних, зручних, сучасно обладнаних квартирах.

Номер слайду 14

Все, що ми бачимо навколо - квартира, будинок, вулиця, школа, завод, місто — все створено умілими руками будівельника

Номер слайду 15

Будівельник - це покликання, нескінченна творчість і пошук

Номер слайду 16

Від багатьох професій, прекрасних і різних, професія будівельника відрізняється тим, що його праця втілюється у красу наших міст, зручність квартир, корпуси заводів.

Номер слайду 17

Штукатур

Номер слайду 18

Професія штукатура, як майже всі будівельні професії, є досить давньою. Археологічні дослідження одного з семи чудес світу — Єгипетських пірамід — виявили, що їх внутрішні стіни та стелі були оздоблені декоративною штукатуркою і мали унікальний багатокольоровий розпис

Номер слайду 19

До речі, саме штукатурці живопис має завдячувати мистецтвом фрески

Номер слайду 20

Маляр

Номер слайду 21

Роль маляра в будівництві дуже велика. Він покриває фарбами і лаками стіни, стелі, підлоги, двері при їхньому остаточному оздобленні, обклеює необхідні поверхні шпалерами, гнучкими лицювальними матеріалами

Номер слайду 22

Кухар

Номер слайду 23

Професія кухар – одна з найважливіших у людському суспільстві. Вона необхідна у повсякденному житті. Сучасний кухар – це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник 

Номер слайду 24

Обираючи професію, ми обираємо свою долю, свою життєву стежину. Майстрами не народжуються, ними стають завдяки клопіткій праці

Номер слайду 25

Швачка

Номер слайду 26

 З давніх-давен й до наших днів одяг є невід’ємним атрибутом життя людини

Номер слайду 27

Професія швачки потребує від робітника розвинених художнього смаку і здібностей, розуміння художніх ефектів, наочно-образної уяви, схильності до творчості.

Номер слайду 28

Зварювальник

Номер слайду 29

Історія виникнення зварювання своїм корінням сягає глибини віків. Люди споконвіку прагнули отримати міцні, легкі та надійні нероз’ємні з’єднання виробів із металу. А ще більша необхідність виникла у зв’язку з розвитком машинобудування, ракетобудування, атомної техніки. Сучасні технології, розвиток науково-технічного прогресу сприяє і розвитку зварювальної справи.

Номер слайду 30

Ця професія користується великим попитом на ринку праці. Важко назвати галузь, де б не застосовувалось зварювання. В наш час неможливо уявити будівельно-монтажні роботи без зварювання

Номер слайду 31

Слюсар з ремонту автомобілів

Номер слайду 32

Професія «автослюсар» зародилась в міру розвитку автомобільного транспорту. Швидке виробництво й експлуатація автомобілів підсилювали потребу в людях, здатних підтримувати їх у справжньому стані і ремонтувати їх у випадку поломки

Номер слайду 33

На сьогоднішній день ця професія залишається популярною, оскільки кількість автомобілів, що випускаються, неухильно росте, а прогрес не стоїть на місці

Номер слайду 34

Сьогодні ти обираєш професію, а завтра вона створить твоє майбутнє! 

Номер слайду 35

Зробити правильний вибір – значить обрати таку професію, яка потрібна суспільству, тобто затребувана на ринку праці. Крім того, вона повинна бути доступною для вас, відповідати вашим природним здібностям, знанням і вмінням. І найголовніше – обрана професія має приносити радість, достаток, задаволення. І пам’ятайте слова Костянтина Ушинського: Вдало вибери професію, Вклади в неї свою душу, Тоді щастя само тебе відшукає 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Пасмор Світлана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Пасмор Світлана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 червня 2018
Переглядів
8120
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку