Презентація "Японія. ЕГП, історико-культурні особливості країни. "

Про матеріал

Презентація може бути використана як додатковий матеріал до уроку географії у 10 класі з теми "Японія. ЕГП, історико-культурні особливості країни. Особливості населення країни."

Зміст слайдів
Номер слайду 1

日本, にっぽん / にほん(Японія)

Номер слайду 2

Не багато хто знає чому Японію називають "країною сонця що сходить", крім того, що це найбільш східна держава і вони перші на землі зустрічають сонце, так і сама назва країни японською і їх національний прапор позначає сонце.

Номер слайду 3

Географічне положення ЯпоніїЯпонія – це острівна країна, що знаходиться в Тихому океані, недалеко від східної Азії. Країну Японія утворюють більше ніж 6800 островів.

Номер слайду 4

Площа Японії - 377 929,99 км²

Номер слайду 5

Державні символи ЯпоніїЯпонський прапор відомий як Хіномару, що дослівно означає “сонячний диск”. Емблема імператора

Номер слайду 6

Символи ЯпоніїГора Фудзіяма- найвища точка країни (3776м), що символізує собою її велич і фундаментальність. Сакура - японська вишня. Символ країни, весни, краси та життя

Номер слайду 7

Асоціативний кущ

Номер слайду 8

Культура ЯпоніїГеографічне положення 4000 невеличких островів Японії, суворі кліматичні умови (землетруси і цунамі) влаштували доволі небезпечне існування японському народу, і разом з цим формували особливий погляд на природу. Відтак, японець як ніхто інший прагне до злиття, гармонії з природою. Він відчуває природу живою істотою, тому гнів і подарунки її сприймає однаково спокійно. Японці навчилися цінувати кожну мить життя, кожну квітку, листочок, краплинку та гуртом долати труднощі.

Номер слайду 9

Японці – ввічливі, усміхнені, стримані люди. Які вони - японці?Недопустимість публічного вираження емоцій виховується у японців з дитинства.

Номер слайду 10

Які вони - японці?Японці –надзвичайно гостинні люди. Коли приходять гості, їм обов'язково пропонують будь-яке частування. Навіть якщо людина з'явився несподівано, йому звичайно запропонують перекусити, нехай навіть це буде всього лише чашка рису з маринованими овочами і чай.

Номер слайду 11

В інтер’єрі житла простота, світло, простір, краса, наближеність до природи. Яким є житло японців?

Номер слайду 12

"Швидкоплинність лежить в основі японського відчуття прекрасного"Японці надзвичайно цінують красу в усьому. Гора Фудзі - поетичний символ Японії

Номер слайду 13

Чайна церемонія. Учасники чайної церемонії, перш ніж почати насолоджуватися напоєм, повинні уважно і неквапливо роздивитися візерунки на чашках та інтер'єр кімнати, яку зазвичай декорують листям та квітами цього місяця. Проте найважливішим моментом церемонії є усвідомлення, що ця мить поруч із цією людиною в цьому місці вже ніколи не повториться.

Номер слайду 14

Бонса́й – мистецтво вирощування точної копії справжнього дерева в мініатюрі. Мистецтво бонсай盆栽

Номер слайду 15

Японський художник може малювати на піску, на воді, на асфальті. Такий малюнок живе недовго, але він цілком задовольняє і художника, і глядачів, які встигли побачити й насолодитися зображеною миттю. Японія – країна, в якій помічають і цінують красу кожної миті. Краса миттєвостіКартини із кольорового піску японської художниці Ако Цубакі

Номер слайду 16

Кабукі - один з видів традиційного театру Японії. Становить синтез співу, музики, танцю і драми. Виконавці використовують складний грим і костюми з потужним символічним навантаженням. Японський театр Кабукі歌舞伎

Номер слайду 17

Проста по формі і загадкова за змістом японська поезія має шанувальників у всьому світі. Японська поезія. Мандрівник — і все:це тепер моє ім'я. Йде осінній дощ. Мацуо Басьо

Номер слайду 18

Культура ЯпоніїІкебана – традиційне мистецтво аранжування квітів. Орігамі – стародавнє мистецтво складання паперу

Номер слайду 19

Бойові мистецтва. Сумо. Дзюдо. Кендзюцу Карате. Японія є батьківщиною різних видів бойових мистецтв, таких як карате, дзюдо, сумо, ніндзюцу, Кендо, Дзю-дзюцу, айкідо та інших. Кендо

Номер слайду 20

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ЯПОНІЮ

Номер слайду 21

Японці дуже поважають тих, хто може сказати їхньою мовою хоча б дві фрази. Вони вважають, що вивчити її нереально.

Номер слайду 22

У всіх країнах світу ми звикли бачити зелене світло світлофора, але Японія вирізнилася і тут! Японський “зелений” сигнал – синій. Так склалося традиційно, що синій колір означав дозвіл на дію.

Номер слайду 23

Токіо - найбезпечніший мегаполіс у світі. У Токіо настільки безпечно, що шестирічні діти самостійно користуються громадським транспортом.

Номер слайду 24

У Японії навчальний рік починається першого квітня. В японській мові в місяців немає назв, замість цього вони позначаються порядковими номерами.

Номер слайду 25

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Кулик Раиса
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
  2. Попова Екатерина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Соціально-економічна географія світу. (рівень стандарту, академічний рівень ) 10 клас (за редакцією Яценка Б. П.)
Додано
27 липня 2018
Переглядів
3068
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку