Презентація "Японія. Економіка"

Про матеріал
Презентація "Японія. Економіка", матеріали до уроків за підручником С.Г. Кобєрніка
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Промислові виробництва, що визначають міжнародну спеціалізацію країни. Традиції і технології у сільському господарстві. Транспортна система країни. Характерні риси просторової організації господарства: Тихоокеанський промисловий район, мережа технопарків і технополісів. Зовнішні економічні зв’язки. Міжнародні зв’язки України з Японією

Номер слайду 2

АКТУАЛІЗАЦІЯПригадайте, Š у  яких секторах світового господарства Японія є  лідером?

Номер слайду 3

Машинобудування. Країна випускає близько 10% автомобілів світу, поступаючись лише Китаю

Номер слайду 4

Електронна промисловістьробот Вакамару людиноподібні роботи виробництва фірми Міцубісі, перші роботи надійшли у вільний продаж у вересні 2005 року. Робот вартістю $ 14 тис. здатний впізнавати обличчя, розуміти деякі фрази, давати довідки, виконувати деякі секретарські функції, стежити за приміщенням.

Номер слайду 5

Робот-андроїд Асімо. ASIMO було розроблено для того, щоб допомагати людям з обмеженими можливостями. Станом на 2009 рік у світі існувало 100 екземплярів ASIMO. Вартість виробництва кожного з них не перевищує мільйон доларів.

Номер слайду 6

Що вміє робот-андроїд Асімо Розпізнавання жестів. ASIMO вміє правильно тлумачити рухи рук, розпізнаючи цим жести. Внаслідок цього можна віддавати роботу команди не лише голосом, а й руками. 

Номер слайду 7

Розпізнавання об'єктів, що рухаються. У ASIMO у голову вбудована відеокамера. З її допомогою робот може стежити за переміщеннями великої кількості об'єктів, визначаючи дистанцію до них та напрямок. Здатен «вітати» людину, коли вона увійде до меж досяжності.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Астронавт Кіробо

Номер слайду 12

Аїбоможе бачити предмети, розпізнавати команди та обличчя, проявляти емоції

Номер слайду 13

Робот Міїммає реалістичні риси обличчя людини, може співати, танцювати, розпізнавати слова, має міміку

Номер слайду 14

У суднобудуванні виділяються Йокогама, Кобе, Куре та Наґасакі. В автомобілебудуванні лідирує район Наґої (компанія «Тойота»). Електронна промисловість розвивається у великих містах мегалополіса Токайдо та на острові Кюсю.

Номер слайду 15

Хімічне виробництво. Основу експорту становлять синтетичний каучук, хімічні волокна, пластмаси, фармацевтика, ароматичні вуглеводні, органічні та неорганічні сполуки. Найбільшими центрами хімічної промисловості є морські порти Кавасакі, Йокоґама, Токіо, Наґоя

Номер слайду 16

Металургійні виробництва. Майже всі провідні центри зосереджено на східному березі острова Хонсю.. Розвиваються виробництва міді, свинцю, цинку, алюмінію, нікелю, титану. Переробні підприємства розміщуються практично в усіх провідних центрах Тихоокеанського промислового поясу.

Номер слайду 17

Електроенергетика. За загальним виробництвом електроенергії Японії посідає 5-те місце у світі, а в Азії поступається лише Китаю та Індії. Основу електроенергетики становлять теплові електростанції (ТЕС), що виробляють 87% електроенергії

Номер слайду 18

Сільське господарство. Характерна просторова організація виробництвадрібні фермерські господарства сімейного типу. Спеціалізація традиційне рисосіяння, під яким зайнято майже половина рілліовочівництво та садівництво. Тваринництво. Головними постачальниками м’яса є свинарство та птахівництво

Номер слайду 19

Декоративне садівництво та квітникарство

Номер слайду 20

Аквакультура в Японіїрозведення водних організмів у морських лагунах, гірських озерах, на рисових полях

Номер слайду 21

Характерні риси територіальної організації господарстватехнополіс Цукуба

Номер слайду 22

Зовнішні економічні зв’язки. Головними торгівельними партнерами є: США, КНР, Південна Корея, Австралія, Індонезія, Саудівська Аравія, ОАЕ.

Номер слайду 23

Торгівельні відносини з Україною

Номер слайду 24

ЗАКРІПЛЕННЯ1. Назвіть домінуючі складники вторинного та первинного секторів економіки Японії та чинники, що визначили їх розвиток. 2. Покажіть на карті промислові райони, найбільші морські порти, аеропорти, фінансові центри Японії та поясніть причини їх формування. 3. Поясніть причини нерівномірності економічного розвитку різних частин Японії. 4. Схарактеризуйте структуру експорту та імпорту товарів та послуг Японії

Номер слайду 25

ПІДСУМОКМіжнародну спеціалізацію країни визначають машинобудування, особливо автомобілебудування, суднобудування, виробництво електронної та електротехнічної продукції. ‹ Найбільшим районом концентрації сучасної промисловості Японії є Тихоокеанський промисловий пояс. ‹ Японія бере активну участь у МПП як постачальник продукції наукоємних складових промисловості, технологій, потужний інвестор капіталу.

Номер слайду 26

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯОпрацювати параграф № 22 Практичне завдання Позначте на контурній карті найбільші промислові та транспортні центри Японії.

pptx
Пов’язані теми
Географія, 10 клас, Презентації
Додано
24 лютого 2023
Переглядів
2824
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку