Презентація з фізики, 8 клас на тему "Джерела електричного струму"

Про матеріал
Презентація у вигляді опороного конспекту лекції. Розроблено з метою покращити візуальне сприйняття учнівством навчального матеріалу. Допоможе вчительству при підготовці до лекційних занять з відповідної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Джерела електричного струму.8 клас. Лекція 19

Номер слайду 2

2 Джерела Електричного струму Умовно поділяються на: Фізичні. Хімічні. Джерела Електричного струму — пристрої, які перетворюють різні видиенергії (механічну, хімічну, теплову, світлову) на електричну енергію.

Номер слайду 3

3 Фізичні джерела струму: це пристрої, в яких розділення зарядів відбувається за рахунок механічної, світлової або теплової енергії.

Номер слайду 4

4хімічні джерела струму: це пристрої, в яких розподіл зарядів відбувається за рахунок енергії, що виділяється внаслідок хімічних реакцій.

Номер слайду 5

5 Хімічні джерела електричного струму: Гальванічні елементи. Акумулятори.

Номер слайду 6

6

Номер слайду 7

7

Номер слайду 8

КОНТРОЛЬНІ ЗАПИТАННЯЯкі пристрої називають джерелами електричного струму? Які процеси відбуваються в джерелах електричного струму?Чому для розділення різнойменних зарядів необхідно виконати роботу? За рахунок якої енергії може здійснюватися розділення різнойменних зарядів у джерелі електричного струму? Які джерела електричного струму ви знаєте? Наведіть приклади їх використання в техніці.

pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 25. Джерела електричного струму
Додано
12 січня 2022
Переглядів
4851
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку