Презентація з фізики для 8 класу на тему " Електричне поле".

Про матеріал
Презентація у вигляді опороного конспекту лекції. Розроблено з метою покращити візуальне сприйняття учнівством навчального матеріалу. Допоможе вчительству при підготовці до лекційних занять з відповідної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Електричне поле.8 клас. Лекція 15

Номер слайду 2

2 Електричне поле — це особлива форма матерії, що існує навколо заряджених тіл або частинок і діє з деякою силою на інші частинки або тіла, що мають електричний заряд.

Номер слайду 3

3

Номер слайду 4

4 Силові лінії електричного поля — це умовні лінії, уздовж дотичних до яких на заряджене тіло діє сила з боку електричного поля. За напрямком силових ліній можна визначити напрямок, у якому електричне поле діє на електричний заряд. Щільність силових ліній на рисунку залежить від того, наскільки сильним є електричне поле: чим сильніше електричне поле, тим щільніше розташовані лінії.

Номер слайду 5

5 Картини Силових ліній різних електричних полів

Номер слайду 6

КОНТРОЛЬНІ ЗАПИТАННЯЯк експериментально довести, що тіла, які мають електричний заряд, взаємодіють навіть на відстані? Що таке електричне поле?Як визначити, чи існує в певній точці простору електричне поле?Назвіть основні властивості електричного поля. Дайте означення силових ліній електричного поля. Який напрямок узято за напрямок ліній електричного поля? Який вигляд має картина силових ліній електричного поля позитивно зарядженої сфери? негативно зарядженої сфери? Який вплив на організм людини чинять електричні поля, створювані різними електротехнічними пристроями?

pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 20. Електричне поле
Додано
11 січня 2022
Переглядів
1401
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку