Презентація з географії на тему: "Населення Європи"

Про матеріал
Презентація на тему: "Населення Європи" за підручником Географія (Гільберг, Савчук, Совенко) 10 клас 2018
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Населення Європи

Номер слайду 2

Пригадайте, які структурні елементи входять до складу населення?Назвіть сприятливі природні умови, для поселення населення в Європі?

Номер слайду 3

Загальна характеристика У Європі проживає 10 % населення планети. Населення Європи є дуже різноманітним. Більша частина території Європи має сприятливі для поселення людейприродні умови. Розвиток промисловості, рекреації та туризму міжнародна торгівля зумовили зосередженнязначної частини населення Європи у великих урбанізованих районах

Номер слайду 4

Демографічні процеси. Які зміни відбуваються в демографічних процесах Європи, та що вплинуло на зміну його статевовікового складу?(Підручник ст. 23-24)

Номер слайду 5

Демографічна політика. У країнах Європи спрямована насамперед на підтримку народжуваності та багатодітних сімей. З метою збільшення кількості дітей серед населення окремі країни Європи (наприклад, Швеція) спеціально відкрили квоти для молодих іммігрантів із країн звисоким природним приростом населення.

Номер слайду 6

Релігійна структура населення Європи

Номер слайду 7

Цілісний світ

Номер слайду 8

Етно-мовна структура населення Європи. Майже 90 % населення цієї частини світу належать до індоєвропейських народів.

Номер слайду 9

Сучасні міжнародні міграційні процеси. Які причини сучасних міграційних процесів вам відомі?Які наслідки міграційних процесів можуть бути для представників корінного населення?

Номер слайду 10

Наукові записки Самуеля Гантінгтона — американський політолог, директор Інституту стратегічних досліджень у Гарвардському університеті “Міграція стає процесом, схильним до самонаростання. Мігранти дають можливість мігрувати своїм друзям і знайомим, надаючи їм інформацією про те, як мігрувати, кошти для полегшення переїзду, а також допомогу в пошуках роботи та житла. 2. Нові іммігранти приїжджають в основному з незахідних суспільств (для Німеччини актуальна міграція з Туреччини, для Франції – з мусульманської Африки, для США – з Азії та Латинської Америки). 3. Серед мігрантів рівень народжуваності значно вищий, ніж у представників титульних націй, і саме вони забезпечать майбутнє зростання населення в західних країнах 4. Іммігранти створюють свої земляцькі (національні, релігійні) громади, які не інтегруються в культури приймаючих суспільств. 5. У жителів Заходу прогресують фобії відносно мігрантів. Ці фобії проявляються в актах насильства проти іммігрантських громад і окремих осіб. 6. На Заході (особливо в Європі) з’явилися праворадикальні антиімміграційні партії, а провідні центристські сили починають переймати їх риторику та впроваджувати в життя запропоновані ними заходи”

Номер слайду 11

Українська діаспора в країнах Європи. За даними ООН, з початку російського вторгнення більше 6,5 млн. українців виїхали в інші країни. Згодом, за прогнозами, їхня кількість може досягти 8,3 млн. осіб. Більшість біженців, якщо вірити результатам соцопитувань, планують повернутися в Україну.

Номер слайду 12

Що таке урбанізація?В яких країнах буде найвищий рівень життя?Які показники, на вашу думку, є основними критеріями оцінки рівня життя в країні?

Номер слайду 13

Чеський лінгвіст і математик Якуб Маріан склав карту європейських країн, упорядкувавши їх за благополуччям. Система оцінювання країн була розроблена Бостонською консалтинговою групою і застосовує 44 різних показника, зокрема, рівень безробіття, інфляції, захворюваність, тривалість життя, якість і доступність освіти, розвиток інфраструктури, стан навколишнього середовища, боротьба з корупцією, свобода преси і багато іншого.

Номер слайду 14

Домашнє завдання§ 5. Населення Європи ст. 23-29, прочитати. Занотувати в зошит визначення на слайді №14.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Пугачова Надія Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 січня 2023
Переглядів
3376
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку