Презентація "Здорове харчування"

Про матеріал
В презентації містяться рекомендації, щодо здорового харчування. В сучасному світі дуже багато смачної, але неправильної їжі, яка псує фізичний і психологічний стан підлітків. Важаю за необхідне донести цю інформацію до підлітків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година на тему: Здорове харчування. Підготувала: Полеховська Марина

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Вплив харчування на здоров’я. Зростання і колір волосся;Сексуальна активність;Міцність кісток та нігтів;Небажане ожиріння;Проблеми з травленням;Та інші.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Здорове харчування – запорука здорового самопочуття. Режим та якість раціону особливо важливі в період поширення різноманітних вірусних захворювань.

Номер слайду 6

Максимально забезпечити організм необхідними поживними речовинами можна завдяки правильному, збалансованому харчуванню!!!

Номер слайду 7

Основні принципи правильного харчування

Номер слайду 8

Частота. Одне з головних правил правильного харчування - необхідність їсти кілька разів на день - бажано не менше 3-5 разів, але в маленьких пропорціях і в один той самий час.

Номер слайду 9

Різноманітність. Харчування має бути різноманітним і не надто екстравагантним.

Номер слайду 10

Поступовість. Відразу відмовитися від звичного харчування складно, тому включайте «здорові» продукти в свій раціон поступово.

Номер слайду 11

Енергетичний балансЇжа повинна заповнювати наші енергетичні втрати і система живлення повинна це враховувати.

Номер слайду 12

Сніданок обов'язковий

Номер слайду 13

Харчуйтеся за графіком. На роботу, до інституту можна захопити пшеничний хлібець, батончик з мюслі, суміш сухофруктів з горіхами, яблуко або шматочок сиру.

Номер слайду 14

Розбавляйте раціон. Під час обіду і вечері не забувайте про рідкі страви. Вони сприяють кращому травленню і не перевантажують шлунок. Кількість алкоголю необхідно скоротити. Пийте сік, чай або мінеральну воду без газу. А ось будь-яку газовану воду забудьте як страшний сон. Будь-яка газована вода - негативно впливає на шлунково-кишковий тракт.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Солодке. Любителям солодкого порадимо не зловживати тортами і тістечками з кремом, великою кількістю шоколаду. Корисний, наприклад, свіжий сир з фруктами або ягодами, мармелад, мед. Десерти, до речі, всупереч усталеній думці краще з'їсти перед основним прийомом їжі - це допоможе знизити апетит і вбереже від переїдання.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Не забудьте про гени

Номер слайду 19

Фрукти і овочі необхідні

Номер слайду 20

STOP продукти

Номер слайду 21

Підбиття підсумків(фронтальна бесіда)Що ви засвоїли з проведеного уроку?Яких правил потрібно дотримуватися, щоб гарно себе почувати і добре виглядати?Які продукти харчування відносяться до стоп продуктів?Які харчі потрібно обов’язково включити в свій раціон?

Номер слайду 22

Будьте здорові!

pptx
Додано
16 січня 2021
Переглядів
1203
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку