• Презентаціяна тему павуко подібні

Про матеріал
• Презентація до уроку 7 класу " Павуко подібні " • Бажаючі можуть скачати
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПавукоподібніВиконав: Стрельбицький Євгеній

Номер слайду 2

Водяний павук (сріблянка) Якщо павук здоровий і ситий, то його дзвін великий і добре наповнений повітрям. У голодуючих, слабких тварин дзвін поступово руйнується. Хворі павуки потроху втрачають навіть здатність висловлювати своє тіло повітрям, починають змочуватися водою і тонуть. Самці-сріблянки мають розмір 14-17 мм. Вони більші за самок, які бувають не більше 11-12 мм. І це - дуже рідкісний випадок у світі павуків!

Номер слайду 3

Павук-скакун Павук-скакун замість того, щоб ловити здобич павутиною, видивляється її із засідки, а потім стрибає на неї зверху. Перед стрибком цей павук прикріпляє „страхувальну" павутину. Усі представники цієї родини полюють удень. Павук-скакун харчується мухами, комарами, павуками, жуками та іншими дрібними комахами. Якщо павук-скакун погано розрахує відстань до жертви, то він просто повисне на павутині, що, до речі, міцніша на розтягнення, ніж сталь такої ж товщини. Павук-скакун добре помітний завдяки поперечним білим смугам на черевці.

Номер слайду 4

Тарантул. Люди в середньовіччя вважали, що вкушений павуком, захворює страшною хворобою - тарантізмом. Вона виражалася повною байдужістю до всього і завжди закінчувалася летальним результатом. Єдиним засобом порятунку був дикий танець тарантелла. Щоб пройшла хвороба, треба було танцювати до повної знемоги. Тарантули ніколи не нападають на когось, більшого себе за розміром. А з цього випливає, що він першим не вкусить людину, тільки у випадку самозахисту, наприклад, коли ви його випадково притиснули. Тарантули люблять посушливі райони, такі як степ або пустелі.

Номер слайду 5

Каракурт. Каракурт Отрута каракурта в 10-15 раз сильніше однієї з найбільш отруйних змій - гримучої змії. Каракурт - найнебезпечніший мешканець Криму. Небезпеку для людини становлять самки, самці не здатні прокусити людську шкіру і вприснути отруту. Сам укус безболісний і спочатку не викликає неприємних відчуттів. На місці укусу виникає невелика червона плямочка, яка швидко зникає. Через 15-30 хвилин після укусу павука каракурта виникає сильний різкий біль, що поширюється в область живота, попереку, грудей. М'язи живота напружуються, ускладнюється дихання, німіють ноги. Настає сильне психічне ускладнення, постраждалий відчуває неспокій і страх смерті. Також спостерігається запаморочення, задуха, блювота, судоми. Після укусу каракурта характерно посиніння обличчя, неправильний пульс і його уповільнення. Симптоми звичайно тривають день-два, у важких випадках набагато довше. Повне одужання від укусу каракурта відбувається через 2-3 тижні, але загальна слабкість триває більше місяця. У важких випадках, якщо не надати медичну допомогу, смерть після укусу каракурта настає через 1-2 дні.

Номер слайду 6

Дякую за увагу !

pptx
Додано
8 грудня 2020
Переглядів
421
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку