Прилад для активування води, зарядний пристрій

Про матеріал
Прилад для активування води, зарядний пристрій Активовану воду винайшли вчені, які працювали в Ташкентському НДІ природного газу 1972 року. Незабаром було помічено, що рани швидше гояться, якщо їх змочити лужною водою, а потім було виявлено також знищення бактерій кислотною водою. У 1981 році хірург Касимов Алішер Іркінович - лікар вищої кваліфікаційної категорії, кандидат медичних наук застосував кислотну воду для стерилізації операційних інструментів, а лужну для лікування післяопераційних ран. Рани гоїлися значно швидше. Промисловість випускає активатори для води, проте досить дорогі, а радіоаматори самі можуть виготовити такий прилад. В (1) описана схема отримання активованої води з випрямлячем безпосередньо від електромережі, чого не можна робити, оскільки це небезпечно для життя людини - не виключено ураження електричним струмом. Автор пропонує використовувати як розділовий трансформатор широко поширений ТС180-2 від чорно-білого телевізора. Принципова електрична схема приладу показано на рис.1.
Перегляд файлу

          Прилад для активування води, зарядний пристрій

   Активовану воду винайшли вчені, які працювали в Ташкентському НДІ природного газу 1972 року. Незабаром було помічено, що рани швидше гояться, якщо їх змочити лужною водою, а потім було виявлено також знищення бактерій кислотною водою. У 1981 році хірург Касимов Алішер Іркінович - лікар вищої кваліфікаційної категорії, кандидат медичних наук застосував кислотну воду для стерилізації операційних інструментів, а лужну для лікування післяопераційних ран. Рани гоїлися значно швидше.    Промисловість випускає активатори для води, проте досить дорогі, а радіоаматори самі можуть виготовити такий прилад.

   В (1) описана схема отримання активованої води з випрямлячем безпосередньо від електромережі, чого не можна робити, оскільки це небезпечно для життя людини - не виключено ураження електричним струмом. Автор пропонує використовувати як розділовий трансформатор широко поширений ТС180-2 від чорно-білого телевізора. Принципова електрична схема приладу показано на рис.1.

imageПервинна обмотка включена повністю, таким чином трансформатор вільно витримує вхідну напругу 127 + 127 В, тобто 254 В і допускає тривале включення. Для отримання більшої потужності вторинні обмотки з однаковими напругами включені паралельно, згідно; і потім послідовно, згідно, і отримано 94 В змінної напруги. Опір води, залежно кількості розчинених солей, може мати досить низький опір; у схему введено

баластні конденсатори С2, С1 з допомогою яких обмежується струм до

0,36 А, чи 0,72 А. Схема допускає режим короткого замикання на виході з допомогою застосування баластних конденсаторів. Цей пристрій значно безпечніший, ніж описаний у (1), проте не можна торкатися струмопровідних електродів і не торкатися води при включеному в мережу пристрої. Для виготовлення активатора необхідно взяти два пластмасові відра, одне з них має бути менше; щоб вміщувалося всередину першого. Друге відро необхідно розпиляти по вертикалі та встановити «стінку» з брезентової матерії, як це показано на фото 1.

image Користуватися таким активатором просто: вставляємо друге «напіввідро» в перше, заливаємо водою відро та «напіввідро», встановлюємо електроди, підключаємо до пристрою та включаємо до мережі. При проходженні струму світитиме світлодіод HL2 червоного

кольору. Для отримання    

                          Фото 1                           активованої води для розсади необхідно пристрій включати на 3...4 години, потім вимикаємо пристрій і витягуємо «напіввідро», тобто розділяємо лужну «живу» і кислотну «мертву» воду. З «напіввідра» воду потрібно перелити в інший посуд. Для поливання рослин зазвичай використовують лужну воду. Як показує практика, рослини швидше ростуть і «потужніші». Для лікувальних цілей потрібний менший об'єм води, тому потрібно взяти менші ємності і конструкція також спрощується; замість установки передньої стінки простіше на «напівсклянку» одягнути мішечок із щільної матерії, як це показано на фото 2

imageДля лікувальних цілей, особливо для пиття, необхідно готувати воду з певним pH, що більш точно за часом активації. Якщо немає іонометра, то можна визначити pH по лакмусовому паперу. У відсіку, де на електрод подається «+», отримаємо кислотну воду, а біля електрода «-» лужну воду.

Електроди       необхідно взяти          з ………………Фото 2                          нержавіючої сталі; краще якщо

нержавіюча сталь не притягується магнітом. Для лікувальних цілей необхідно застосовувати харчову нержавіючу; ложки, виделки. Застосування лужної та кислотної води для лікувальних цілей описано у (2), (3). Вода із кислотними властивостями придатна протягом місяця, а вода із лужними властивостями придатна 3…4 дні. Струм активації води невеликий, тому і споживана потужність від мережі буде невеликою, незважаючи на те, що трансформатор ТС180-2 великої потужності. Підключати електроди для активації води потрібно на гнізда Х3, Х4.

     При необхідності цей пристрій може бути використаний як зарядний пристрій для акумуляторів з будь-якою напругою, зазначеними струмами 0,36 А або 0,72 А.Зокрема, цим випрямлячем можна заряджати акумулятори типу ТР7-12 (12V, 7AH) струмом 0,72 А і акумулятори на 6 В 4 Ач струмом 0,36 А. Радіоаматори при бажанні можуть використовувати також 6-вольтові обмотки, які забезпечують струм 4,7 А. Так на гнізда Х1, Х2 виведено змінну напругу 6 через обмежувальний резистор R3 для фазування і визначення коефіцієнта трансформації невідомих трансформаторів. Припустимо, необхідно тестувати силовий трансформатор. Спочатку за допомогою омметра виявляємо обмотки, потім подаємо ~6 В на обмотку з малим опором обмотки і заміряємо напругу на інших обмотках. Цю операцію вимірювань необхідно проводити з особливою обережністю, оскільки наведена напруга може мати більшу величину, що є небезпечним для життя людини. Таким чином можна виявити мережну обмотку – на яку необхідно подавати вхідну напругу 220 В. Можна також використовувати ~12 В, при струмі 4,7 А; на свій розсуд, підключившись до гнізд Х4, Х5. Корпус пристрою краще застосувати пластмасовий, розміром 170×90×150 мм.

 

 Література:

1.           Хахлин В. Активатор воды для рассады. Журнал «Моделист-

Конструктор» №3  1987 г.

2.           Отец Вадим. Православные рецепты лечения. Вода побеждает болезни. Донецк. 000 ПКФ «БАО», 2007 г.

3.           Интернет. http://www.papamama74.ru

4.           Кузнец Л. М. Соколов В. С. Узлы телевизионных приемников. М. изд.

    «Радио и связь», 1987 г

5.           Автор: Бабин Дмитро Святославович, Інтернет, https://radioelectronics-ur5ydn.jimdofree.com/радіоелектроніка-дляюних/прилад-для-активування-води-зарядний-пристрій/    

 

Автор: Бабин Дмитро Святославович


4

 

   

pdf
До підручника
Фізика 7 клас (Засєкіна Т.М., Засєкін Д.О.)
До уроку
РОЗДІЛ 1. ФІЗИКА ЯК ПРИРОДНИЧА НАУКА
Додано
31 грудня 2022
Переглядів
167
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку