Ранкова зустріч. Казка "Чому Ялинка зелена"

Про матеріал

Кожен учитель намагається використовувати такі форми і методи навчання,що зацікавлювали б дітей навчальним матеріалом, заохочували вчитися. Відповідно до Концепції Нової української школи, вимог нового Державного стандарту загальної початкової освіти - ранкова зустріч є однією з успішних практик, новою формою навчання. Якщо до казки додати презентацію , діти краще запам'ятають матеріал, зроблять належні висновки .


Перегляд файлу

Казка «Чому ялинка зелена»

                 (Заключна  частина  ранкової зустрічі. Тиждень «Зима»

 

       Завітала в наш край Зима. Побачила вона, що Осінь славно потрудилася. Спить березовий гайок, затихли пташки. Усі дерева стоять без листя і солодко дрімають. Тільки ялинка стоїть зелена, не хоче скидати своїх хвоїнок.

      Розгнівалася Зима. Закрутилася, завертілася та й почала кидати на Ялинку сніг пригорщами. Ялинка не злякалася. Стоїть посміхається та ще кращою стає. Так їй пасує білий сніг на зеленій хвої!

     Тоді Зима вирішила, що в парі з Морозом дістане-таки Ялинку. Мороз, зазвичай, найсильніший уночі. Почала Зима ночами біля Ялинки крутитися та холодом їй дошкуляти. А Ялинка на ранок ще кращою стає, бо кожна хвоїнка немов білою фарбою домальована. Така краса від інею!

     От Мороз і каже Зимі:

  • Глянь, яке диво в нас виходить. Усі милуються Ялинкою. Хай такою й буде. Це ж така краса!

Заспокоїлась Зима, а Ялинка так і залишилася зеленою. Вічно зеленою!

 

docx
Додано
4 січня 2019
Переглядів
2852
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку