Розв'язування задач (рівномірний рух матеріальної точки по колу)

Про матеріал
Розробка презентації до уроку фізики в 7 класі на тему: "Розв'язування задач (рівномірний рух матеріальної точки по колу)"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розв'язування задач(рівномірний рух по колу)Фізика 7 клас. Урок 16

Номер слайду 2

Перевірка домашнього завдання. Який рух називають рівномірним рухом по колу? Який рух вважають періодичним? Чому рівномірний рух по колу є періодичним? Які фізичні величини характеризують періодичний рух? Дайте означення періоду обертання. Як визначити період обертання? Дайте означення обертової частоти. Як визначити обертову частоту, якщо відомий період обертання? Спостереження за яким процесом спричинило появу таких одиниць часу, як місяць і тиждень?

Номер слайду 3

Розв'язування задач. За 18 секунд колесо автомобіля здійснило 24 оберти. Визначте період обертання точки на ободі колеса.

Номер слайду 4

Розв'язування задач. Якою є обертова частота точок патрона електродриля, якщо за хвилину патрон здійснює 900 обертів?

Номер слайду 5

Розв'язування задач. Учень катався на каруселі 5 хв. За цей час він здійснив 100 обертів. У якому випадку можна стверджувати, що період обертання учня дорівнював 3 с? Відповідь обґрунтуйте.

Номер слайду 6

Розв'язування задач. Визначте довжину колової орбіти штучного супутника Землі, якщо він обертається на відстані 300 км від поверхні Землі. Вважайте, що радіус Землі дорівнює 6400 км.

Номер слайду 7

Розв'язування задач*Чотири шестерні скріплені зубцями так, як показано на рисунку. Шестірня 1 має 9 зубців, шестірня 2 — 15 зубців, шестірня 3 — 8 зубців, шестірня 4 — 16 зубців. Шестерні 2 і 3 закріплені на спільному валу. Визначте період обертання шестірні 4, якщо частота обертання шестірні 1 дорівнює 5 об/с.

Номер слайду 8

Розв'язування задач*Швидкість руху диска «болгарки» в точці дотику з поверхнею, яку обробляють, повинна бути не меншою ніж 80 м/с. Якими за такої швидкості будуть обертова частота і період обертання диска, якщо його діаметр дорівнює 160 мм?

Номер слайду 9

Домашнє завдання. Повторити: § 12 Впр. 12 (3, 4) – письмово. Впр. 12 (8) – додаткове завдання

pptx
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 13. Рівномірний рух матеріальної точки по колу
Додано
3 жовтня 2021
Переглядів
4930
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку