Сценарій до Дня Матері "Мама — берегиня роду людського"

Про матеріал

Щорічно у другу неділю травня ми відзначаємо День матері. В Україні він став офіційним тільки у 2000 році. Мати дає життя і тому займає почесне місце як у звичайних умовах людського існування, так і в історії спасіння. Згідно Божому плану, жінці дарована здатність приносити життя в цей світ. В даному сценарії викоистані вірші, пісні, а також сценки прекрасній жінці, за професію - МАМА.

Перегляд файлу

День Матері

Мама — берегиня роду людського


      Плакат   Нема цвіту краще від маківочки, немає роду 
                           милішого від матіночки” 

Ведуча 1. Шановні гості, дорогі наші матері! У всьому цивілізованому світі свято Матері святкували і святкують у 2-гу неділю травня. Це свято Божої Матері, Матері-України і рідної найдорожчої всім нам людини.

Молоду американку Анну Джервіс спіткало страшне лихо - передчасно пішла з життя її мати. І донька, скуштувавши сирітської долі, вимріяла думку, аби мали люди на рік один день, коли б усі вшановували і матір-неньку, і матір-землю, і Матір Божу. І полетіли від сироти листи сенаторам. Нарешті, 1914 року Конгрес США ухвалив рішення про проведення в країні нового державного свята – Дня матері. Вперше в Україні це свято відзначали в 1929 році у Галичині. Символом пам'яті в цей день стала квітка на грудях дітей: рожева означала шану живій матері, біла -померлій.

Ведуча 2. Материнство... Святе і прекрасне, оспіване поетами, увіковічене  художниками на полотнах.  Сьогодні, на цьому святі, ми вдячним словом вшановуємо наших матерів. У всіх народів, у всі віки жінка- мати була 
охоронницею, добрим ангелом домашнього вогнища, її  мудрість поважали в сім’ї, в її розрадах знаходило спокій зранене й зболіле синівське серце. В усіх піснях і заклинаннях ми бачимо маму на зорях – вранішніх і вечірніх. І сама вона давно стала зорею, образом усього нашого життя – незгасним, немеркнучим у пам’яті. Зорею, що світить звідусіль, - з усіх доріг і відстаней.

(Звучить пісня про матір)

Ведуча 1.


Мати...Материнське серце здатне перейматися 
               болем дитини на відстані, журитися долею своїх 
               дітей усе життя.  якби могла сонечко прихилила б.

Війна...     зловісним смерчем пролетіла звістка. 
               Стиснулося від болі материнське серце.

Буде довго ждати, виглядати, молитися тихо.

А на війні підтримували воїнів – захисників  медичні сестрички

Звучить пісня «Вальс медсестри»

Ведуча 2.  Мама — всьому початок. Мама — берегиня роду людського. Незмірну любов, ласку, ніжність і тепло дарує вона своїм дітям, оберігаючи їх і дім. її святою завжди називали. Мама народжувала дитину, співала їй пісень, вчила добру і любові, навчала охайності, працьовитості.
Недаремно в народі кажуть: “Яка мама, така й доня”.

Звучить пісня «Так далеко мама»

Ведуча 1. А зараз нашу святкову програму продовжують учасники колективу «ПозитивЧик». Шановні гості, Ви прийшли до нас, то ж заряджайтесь позитивом. А ви знаєте, що хвилина сміху корисна для здоровя як цілий кілограм моркви і якщо на нашому концерті ви будете сміятися хоча б годину, ви уявляєте скільки ви зекономити моркви. А на весні морква дефіцит. На вулиці весна. А весною кожна жінка розквітає, мов квіточка. Весною хочеться себе змінити, виглядіти якомога краще, щоб чоловіки не змогли пройти не озирнувшись. І поспішають жінки до перукарень, салонів краси. А Вам, шановні глядачі. Далеко ходити не треба. Зустрічайте майстра – косметолога!

Звучить пісня «Родина»

Ведуча 2. Українська душа споконвіків вміла веселитися, незважаючи на всі прикрощі і негаразди.А що може бути кращим, щоб пожартувати, бо свято – воно для всіх свято, особливо для жінок. А коли зустрічаються дві жінки, їм завжди є про що поговорити, перемити кісточки.Та почесати язички

(Сценка про чоловіків)

Звучить пісня «Ла – ла – ла»

 Ведуча 1. У  дім разом з дітьми та онуками приходить щастя, а де щастя - там веселий сміх, а сміх – це великий лікар, який має цілющі властивості. Дійсно, сміх дуже корисний для людини.Існує навіть наука, яка вивчає вплив сміху на здоров’я людини – гелетологія. Під час сміху в організмі виробляється гормон радості та задоволення – ендорфін.А ще під час сміху працює величезна кількість м’язів обличчя, відбувається майже самомасаж. Коли ми сміємося, то вчені довели, щоб засміятися, необхідно напружити аж 43 м'яза, а щоб насупитися – лише 17. Тому усміхайтеся і будете здоровими!

Звучить пісня «Баба на баяні»

Ведуча 2. Ой дівчата гарні та пишні, як у саду вишні. Бачимо. Що наш концерт вам до вподоби. Сьогодні учасники нашого колективу стараються для Вас, щоб Ви якнайбільше одержали позитивних емоцій. Веселіться від душі.

Звучить пісня «Заграй, баяні»

Ведуча 1.  «Шануй батька і матір – і Бог продовжить тобі життя», так говорить Біблія. Шанування матері– один із найсвятіших  обов’язків людини, оскільки діти завжди в неоплатному боргу перед  ними,  адже тільки мати була, є і залишається для нас живим символом рідного дому, рідної землі.

Не сумуй, дорогенька, 
Що піввіку прожито, 
Що на скроні лягла сивина, 
Ти для нас найдорожча у світі, 
Ти для нас. як і сонце одна
                                         Звучить пісня «Ты знаешь, мама»

 Ведуча 2. Любі наші матері! Будьте завжди гарними і коханими! Нехай ваші діти дарують вам силу і щастя! Життя триває, тому що на Землі є ви!

З роси, з води – на добру сотню літ

Людського щастя, благ людських по вінця,

Здоров'я шлем міцного, як граніт,

Щоб теплих весен сонячні промінця

Будили в серці ніжні почуття,

Щоб не торкалась скронь зими пороша,

Щоб Ви пройшли через усе життя

Такі, як є – привітні і хороші!

Хай злагода й мир будуть у вас на порі,

А лихо нехай оминає поріг!

Хай діти й онуки шанують завжди,

А доля Вам щедрі дарує плоди!

Як вода джерельна будьте Ви здорові,

Хай сміються очі, не хмуряться брови,

Хай живуть у серці почуття високі,

Хай вам дарує доля 100 щасливих років!!!

                                          Звучить пісня «Мамина калина»

 

 

 

 

docx
Додано
15 грудня 2018
Переглядів
2651
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку