сценарій до Нового року для старшокласників

Про матеріал
Сценарій для учнів старших класів з використанням різних смішних сценок. Виступи супроводжуються музичні супроводи, які можна переглянути в інтернеті .
Перегляд файлу

Новорічний виступ

 

Ведуча. ой! Ледве живі цією маршруткою добралися!

Ведуча . ну що ти хочеш – громадський транспорт!

В1. : Добрий вечір!

В2: Добрий День!

В1:Пройшов ще один рік,

В якому славно ми працювали!

А те, що зробити не встигли,

Нехай у новому все станеться!

В2. Хай Новий рік, що на порозі,

Увійде у ваш будинок, як новий друг!

В1.Нехай забудуть до вас дорогу

Печаль, нещасть і недуг.

     В2. І нехай прийдуть у році прийдешньому

До вас удача і успіх!

В1І нехай він буде найкращим

І найрадіснішим для всіх!

(з'являється Змій Горинич)

Змій Горинич: А-а-а! Ви тут святкуєте! І без мене! Скільки тут їжі, такі пухкенькі, такі м'якенькі! (Змій Горинич обмацує гостей, м'ясоїдно облизується) Тут-то я і наїмся!.

В1: Це що таке! Ти навіщо сюди прийшов? Не псуй нам свято, йди подобру-здорові. А не то...

Змій Горинич: Ну, що? Що то? Нічого ти зі мною не зробиш! Я сильніша і всіх тут з'їм!

В2: Гості дорогі! Та що ж це робиться. А у нас є супер-сила і зараз ми тебе заморозимо.( дмуть на Змія .Змій Горинич  відмахується від них).

В1: Уф, втомилися дути! Що ж нам робити? Як прогнати цього ірода лускатого!

Змій Горинич: Ха! Ось так-то! Нікому зі мною не впоратися!

Я1:  Давай покличемо кого-небудь на допомогу! (Звертається до гостей) Кого ж нам покликати? Хто може впоратися зі Змієм Гориничем? Ілля Муромець у відрядженні в Китаї, б'ється з драконом; Котигорошко узяв відпустку, поїхав на Багами

В2: А давайте покличемо доктора Айболита! Він добрий, всім допомагає, відразу за викликом вдається, не те що швидка допомога, (всі звуть Доктора Айболита.)

Лікар Айболить: Йду, йду! Поспішаю, поспішаю! Що таке? Що сталося? Кому погано?

В1: Нам всім погано!

Лікар Айболить: Так! Вам погано? (Хапає першого ліпшого гостя за руку, рахує пульс) Пульс хороший. Покажіть язик, так, подивіться наліво, направо. Ні, тут хворий не хворий. (Обертається до іншого гостя) Або вам погано? Живіт болить? Що їли на обід? Все добре? (Біжить до Тані , торкає рукою її лоб) О-О-О! Який холодний! Вам, дівчино, необхідна госпіталізація! Термінова, негайна госпіталізація!

В2: Та ні ж! Ми всі здорові! Прийшов до нас Змій Горинич, хоче нам зіпсувати свято, хоче з'їсти всіх!

Лікар Айболіт: (Звертається до Змія Горинича) Ах ти, мій Зміюшечка! Тебе тут ображають? Ніде не поранили? Не подряпали? Ну-ка, покажи лапку, мій маленький. (Оглядає Змія Горинича, маже йому лапки. Змій Горинич пхикає, як маленька дитина, показує пальцями на гостей і ведучих «Це вони мене образили») Ну, ось, скоро заживе! (звертається до гостей) Ну, і навіщо ви мене кликали? Тут усі здорові.

В1: Ми тебе кликали, щоб ти прогнав Змія Горинича, а не лікував його!

Лікар Айболить: Я лікую звірів, а не ганяю їх, як галок! До побачення, всього найкращого, на мене чекають в інших місцях! (іде)

В2: Кого ж нам ще покликати? А, знаю! Ми покличемо кумирів дітвори - Черепашок Нінзя!

(всі звуть Черепашок Нінзя. Вони виходять з піснею).

Пісня Черепашок Нінзя:

Ми не просто букашня!

Супер Нінзя черепашня!

Панцир носимо як рубасти,

Юні таланти!

Черепашки: Здрастуйте! Доброго дня! Ми вас врятуємо! Ми будемо битися з будь-яким драконом! Де він?

(Ведучі вказують на Змія Горинича. Черепашки вихоплюють мечі і з криками кидаються на нього. Змій Горинич відбивається, як може, виявляється сильнішим і проганяє черепашок.)

Черепашки: (тікаючи) Вибачте! Не наша спеціалізація! Нам би битися з драконами!

В2. : (кричить їм услід) Черепашки! Куди ж ви?

В1.О чуєш? Гуркіт якийсь…(звук мотоцикла – на сцену виходять байкер з жінкою

В2 можливо вони нам допоможуть? (сценка «Байкер» з інтеренту)

В1.Байкер допоможи нам Змія Горинича прогнати.

Байкер- та ніколи мені – треба дельтаплан купувати…. Я тепер – льотчик!

В2: Ну, раз не виходить впливати на Змія Горинича силовими методами, спробуємо бюрократичними. Давайте напишемо телеграму Верховній раді, щоб вона видала закон про те, що Змії Гориничі не мають права псувати свято чесним людям. Друзі, допоможіть мені скласти текст телеграми. Називайте слова прикметники. Яна , записуй.

(я. записує їх по порядку: («товстий», «рудий», «гарячий», «голодний», «млявий», «світлий», «добрий»...) Прикметники вставляються в пропуски в тексті телеграми.)

В2- читаю:

___________________ Верховна Радо! Всі_______ діти з нетерпінням чекають вашої допомоги. Новий рік це свято в році. А до нас заявився _______________ Змій Горинич і хоче свято наше зіпсувати і всіх нас, таких___________ з'їсти.__________ Верховна Радо, допоможи нам.

С____________ повагою,__________ Тетяна __________  Яна_______________ учні.

В1 Сходи, відправ телеграму. ( звертається до Змія Горинича) Ось тепер ти не втечеш, аж тепер ти у нас затінцюєш, брюхоног літаючий!

Змій Горинич: Але, але! Прошу без образ! Я і не з такими справлявся! Та я Кощія Безсмертного вогнем палив (пауза), та все без толку: безсмертний, він і є безсмертний. Та я Солов'я-розбійника (пауза) обіграв у карти, так я самого Івана-царевича (пауза) ледь не переміг!

(Повертається ведуча) я. : Відправила! Телеграмою-блискавкою!

(з'являється Офіційна особа з папкою (портфелем) під пахвою)

Офіційна особа: (сердито й невдоволено, бурчить, озираючись назад) Ну, що за робота така? День так добре починався: п'ятниця - майже субота! Новий рік хоч зараз починай святкувати! А тут тягнися, всякі папірці неси. Та ще терміново! Доброго дня! Хто тут найголовніший?

Змій Горинич: Я! Я! Я!

В2.: найголовніший на нашому святі - це Дідусь Мороз!

(Офіційне особа дістає з папки папір, подає її --- і, бурмочучи щось собі під ніс, іде.)

В1: (читає)

Постанова №785 Міністерства з надзвичайних обставин від27 грудня 2019 року.

Указом царя Петра Першого від 15 грудня 1699 року на знак доброго починання і початку нового століття після подяки Богові й молебного співу в церкві ВЕЛЕНО по великих проїжджих вулицях, і шляхетним людям перед воротами вчинити деяку прикрасу від древ і гілок соснових, ялинових і ялівцевих. А людям убогим (тобто бідним) хоча по древу чи гілці над воротами поставити. І щоб то стояло до 1-го числа 1700 цього року; а стояти тим прикрасам  по 7-е число генваря того ж року. В 1-й день, в знак веселощів, один одного вітати з Новим роком, і вчинити це, коли на Красній площі вогненні потіхи почнуться, і стрілянина буде».

У зв'язку з цим ПОСТАНОВЛЯЮ: Новий рік святкувати весело, з піснями, з жартами-примовками. Тих же, хто заважає тому, з свята видворяти.

Підпис:_____ Верхова Рада .

В1: Ось бачиш, Змій Горинич, тобі тут не місце. На, читай сам (віддає папір Змія Горинича. Змій Горинич переглядає її, потім рве на шматочки, розкидає клаптики паперу навколо).

Змій Горинич: Ось вам ваша постанова! Щось у мене апетит розгорівся від цих всіх поєдинків, зараз я почну кого-небудь є! (Ходить між гостей, примовляє) Спочатку я з'їм он _______, потім ось того …….....

(З'являються Снігурочки –танцюють )

ССССнігурочки: Добридень, люди добрі! Здрастуйте , дівчата (Бачать Змія Горинича) О, вже і змій зелений ввижається! Згинь! Згинь!

В2 : Це не зелений змій, це - Змій Горинич! Прийшов до нас свято зіпсувати! Проженіть його, будь ласка!

Хулігани: Так що нам Змій! Так що нам Горинич! Так ми його так відлупцюємо - мало не здасться! А що нам за це буде? Ви пустите ас на вашу дискотеку?

В1: А ви будете хуліганити, кидатися стільцями, тарілки бити і битися?

СС: Будемо! Обов'язково!

В1Ні, не потрібна нам така допомога! Йдіть звідси.

СС: Ну і будь ласка, ну і підемо! Підемо на іншу вечірку! (йдуть)

Змій Горинич: Ну все! Набридло! Я прийшов сюди гарненько поїсти, а ви мене лякаєте тут!  (З'являється  Орлиця. Входить, танцюючи, підспівуючи собі.)

Орлиця: Здрастуйте! З Новим роком вас! Я орлиця, пролітала повз, вирішила привітати вас.

Змій Горинич:  Яка красуня! Яка пава! Які ніжки! Які крильця! Можна з вами познайомитися ближче? Ходімо, пані! Я знаю тут одне містечко, де затишно, як у гніздечку. Прошу, вас, ходімо.

В2:

Уф! Нарешті він пішов!

Запрошуємо всіх,

Зустріти танцем Новий рік!

 

docx
Додано
25 грудня 2020
Переглядів
370
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку