Сценарій до святкування свята св.Валентина.

Про матеріал
Неймовірна кількість віршів про кохання існує в усьому світі, тай навіть у поезії не розкрити його повну суть. Метою проведення цього свята було налагодити теплі дружні стосунки між учнями, виховувати ціннісне ставлення до себе, до інших, до колективу вцілому, розвивати естетичний смак, любов до мистецтва, культури, використовувати та розвивати свої творчі здібності, уяву, застосовуючи в конкурсах кмітливість та артистизм.
Перегляд файлу

СЦЕНАРІЙ

Тематично-розважального заходу до Дня святого Валентина

 

                   І Ведучий: Доброго дня! Раді вітати всіх на нашому святі, яке присвячене дню закоханих- тобто, Дню святого Валентина.

 ІІ Ведучий: Як не дивно, але  уже 17 століть поспіль закохані всього світу відзначають це найромантичніше свято року.

 І Ведучий:

 Вдивляюсь я в яснії очі,

Тону в бездонності їх

І ніжно цілую щоночі

У снах неспокійних своїх.

Ці очі завжди загадкові,

Всміхаючись мріють про щось,

Вони такі милі й чудові,

Що серденько закохалось.

Я поклик очей відчуваю,

До щему в душі їх люблю,

Для них лише жити бажаю

І все я на світі зроблю.

 

ІІ Ведучий:

Із неба я зірку дістану,

Я квітами їх огорну,

За вірну любов довгожданну

Я їм подарую зорю.

Я буду кохання шукати

І мріять про нього у снах,

Від мене його не сховати,

Його я знайду по очах.

   І Ведучий:

Неймовірна кількість віршів про кохання існує в усьому світі, тай навіть у поезії не розкрити його повну суть. Саме про ці прекрасні почуття ми будемо сьогодні з вами говорити і одночасно проведемо кілька конкурсів, які безумовно буде оцінювати наше шановне журі.

 ІІ Ведучий: 

Ітак представляємо вам членів незалежного і як ми надіємось справедливого журі:

  •  ………………………………………

І Ведучий:  ……………………………..

ІІ Ведучий:  …………………………….

І Ведучий:  ………………………………….

ІІ Ведучий:  ………………………………

І Ведучий:  …………………………………

ІІ Ведучий: 

Свято святого Валентина є незвичайне щей тому, що зовсім не слов’янське... Але Європа святкує його з великим задоволенням вже 130 років. Мабуть, це чудово, що до черги жіночо-чоловічих свят приєдналося ще одне – прекрасне свято з надзвичайно сумною і романтичною історією, яку, правда, мало хто з нас знає. Послухайте одну з легенд, пов'язаних з цим святом.

відео

І Ведучий: Як ми побачили і почули в різних країнах це свято святкують по –різному. Ось послухайте ще, наприклад, в Англії незаміжні дівчата 14 лютого встають до сходу сонця, стають біля вікна й дивляться на чоловіків, які йдуть вули­цею. Згідно з повір'ям, перший чоловік, яко­го побачить дівчи­на, і є її нарече­ним.

 

ІІ Ведучий: У палких французів у День святого Валентина прий­нято дарувати коштовності. А ще французи першими ввели в себе валентинки як лю­бовні послання-чотиривірші.

І Ведучий: Врівноважені поляки у цей день відвідують Познанську метрополію, де за повір’ям, спочивають мощі святого Валентина, а над головним престолом пе­ребуває його чудотворна ікона. Поляки вірять, що паломництво до неї допомагає в любовних справах.

ІІ Ведучий: Але, чи знали ви, що й тут недалеко від нас – в Самборі також зберігаються мощі святого?!!! У день всіх закоханих в церкві Різдва Пресвятої Богородиці, що в Самборі, завжди людно. Двері до церкви відчинені протягом цілого дня, щоб кожен охочий міг прийти помолитись та попросити заступництва у Святого Валентина.

 

І Ведучий: До Самбора  мощі святого Валентина потрапили понад 260 років тому. Архівні документи свідчать, що він був  покровителем Перемисько-Самбірської єпархії. З того часу закохані просять у молитвах допомогти їм у коханні.

ІІ Ведучий: В Японії День  святого Валентина нагадує «8 Березня для чоловіків», бо  японські чоловіки одержу­ють, мабуть, більше пода­рунків, ніж жінки. Азартні японці в цей день влаштовують змагання на найгучніше зізнання в коханні, яке відбувається на головній площі Токіо. Той, хто найголосніше заявить про свої почуття в мікро­фон, одержує приз.

 

І Ведучий: В Саудівській Аравії  це свято офіційно заборонене під страхом вели­ких штрафів. Всім магазинам країни ка­тегорично заборонено торгувати плюше­вими ведмедиками, валентинками й усякою символікою цього свята. А вітко­вим магазинам запропоновано не тор­гувати в День всіх закоханих червони­ми трояндами.

ІІ Ведучий: Ось які цікаві речі іноді пізнаєш, якщо багато читаєш, дивишся фільми та відвідуєш театр.

Але ж ми зібралися не лише слухати історію свята, а щей змагатися, тому, запрошуємо на сцену наші пари.

 

ІІ Ведучий:             (група К-16-2) -  Анна та Юрій

І Ведучий:          (група К-16-3) …Діана та Андрій

 ІІ Ведучий:   (група К-17-2) …Руслана та Ростислав

І Ведучий:   (група О-17-3) ……Ірина та Микола

ІІ Ведучий:… (група К-18-2) -     Іванка та Максим

І Ведучий:   (група К-18-3) ……Ірина та Роман

ІІ Ведучий:  (група К-19-2) …Мая та Микола

І Ведучий:   (група К-19-3) Мар’яна та Віталій

 

Увага, важливо! Щоб не заплутатись наші пари сьогодні будуть виконувати завдання у порядку зростання номера груп учасників, тобто, спочатку учасники груп К-16-2, К-16-3, а тоді К-17-2, О-17-3, К-18-2, К-18-3, К-19-2,

К-19-3. Все зрозуміло?

 

ІІ Ведучий: Що ж , пропонуємо розпочати! І першим нашим конкурсом буде:

Інтелектуальний конкурс «Розминка». Умови конкурсу: Ведучі читають запитання спочатку для однієї пари, тоді для другої і т. д. За кожну правильну відповідь на запитання- 1 бал. Отже, запитань буде по 5 для кожної пари, тому максимально можливі зароблені бали -5 балів.  Щоб не було непорозумінь запитання роздруковані на листочках і які собі витягнете – на такі й будете відповідати.  Тож запрошуємо до мікрофона 1 пару- витягайте запитання, а я зачитаю.

 

І Ведучий: Просим другу пару

ІІ Ведучий: Запрошуєм наступних

І Ведучий: …………..

ІІ Ведучий:…………….

І Ведучий: ……………..

ІІ Ведучий:……………..

І Ведучий: ……………..

ІІ Ведучий:…………...

І Ведучий: Дякуємо учасникам. Поки журі буде оцінювати 1 конкурс звучить музична пауза:……………….

 

……………..музика………………

Ітак, просимо журі показати оцінки за 1 конкурс: оцінки для ІІ Ведучий:                                        (група К-16-2) -  Анна та Юрій

І Ведучий:          (група К-16-3) …Діана та Андрій

 ІІ Ведучий:…   (група К-17-2) …Руслана та Ростислав

І Ведучий:…   (група О-17-3) ……Ірина та Микола

ІІ Ведучий:… (група К-18-2) -     Іванка та Максим

І Ведучий:…   (група К-18-3) ……Ірина та Роман

ІІ Ведучий:…  (група К-19-2) …Мая та Микола

І Ведучий:…   (група К-19-3) Мар’яна та Віталій

Дякуємо і переходим далі.

ІІ Ведучий: Мудрець повідав істину людині:

 “Кохання й миле серце – річ одна,

 Як душі мудрі з розумом єдині,

 Отак і їх ніщо не роз’єдна.

І Ведучий: Любов’ю “хворіли” в усі епохи. Тому про неї так багато написано. Але повторень немає, бо неповторні самі люди, і кожна особа велична.

ІІ Ведучий:Цього дня навіть повітря сповнене коханням. Амури поспішають поєднати пари, почуття яких перевірені часом, і допомагають зустрітися половинкам, які загубилися серед юрби. І кожного року за народними переказами, саме в цей день усі птахи знаходять собі пару.

 

І Ведучий: Ви, напевне, не раз чули, як дорослі кажуть про свого чоловіка або дружину: “Моя друга половинка”. А чи знаєте ви, звідки з’явився такий вислів? Послухайте, які чудеса відбувалися в стародавній Греції.

ІІ Ведучий: Згідно з повір’ям, першою людиною був Андрогін. Але це була дуже незвичайна людина, бо він з’єднував у собі 2 початки – чоловічий і жіночий, тобто раніш не існувало окремо жінок і чоловіків, а був лише Андрогін. І відчув він у собі велику силу і гармонію двох початків, зазнався і осмілився навіть сказати самому Зевсу, що він сильніший, красивіший, задоволений своїм життям і кращий за нього.

 

І Ведучий: Розгнівався Зевс на Андрогіна і вирішив його покарати, та так, щоб запам’ятали люди надовго цю помсту. Він розділив Андрогіна на 2 половинки – на чоловіка та жінку – і сказав: “Відтепер людина зможе бути щасливою і сильною, тільки тоді, якщо знайде свою половинку в житті”.

 З тих пір люди ходять по землі в пошуках “другої половинки”, іншими словами – коханої людини. Тільки разом вони стають дійсно сильними і щасливими.

 

ІІ Ведучий: Зараз ми запрошуємо вийти на сцену наших учасників.

 

 

І Ведучий: 

2ий конкурс допоможе нашим парам “налагодити теплі відносини”. І це обов’язково буде так, тому що називається він “Компліменти”.

 (Хлопець і дівчина стають один навпроти одного. Хлопець каже дівчині комплімент і водночас простягає їй пальчик,починаючи з мізинця і притуляє свій пальчик до пальчика своєї партнерки. Спочатку одна пара, тоді інша по встановленому порядку. В результаті повинні з’єднатися долоні.Час на роздуми над компліментом – не більше 5 секунд. Мовчить хлопець – хід переходить до наступного гравця.) Компліменти не повинні повторюватись. Найбільша кількість компліментів- 10 оцінюється, як 5 балів.

 

І Ведучий: Ми вдячні всім, хто завітав до нас на вечір.Бо саме ви, дорогі глядачі, своїми аплодисментами допоможете підтримати наших учасників! Не чую чи є тут групи підтримки??? Ще!!! Ще!!!...Молодці!

ІІ Ведучий: Кожна з пар сьогодні отримає почесний титул. А поки журі виставляє бали- у нас звучить музична пауза.

………………музика……………..

просимо журі показати оцінки за 2 конкурс: (група К-16-2) -  Анна та Юрій

І Ведучий:          (група К-16-3) …Діана та Андрій (ведучі вголос зачитують оцінки)

 ІІ Ведучий:…   (група К-17-2) …Руслана та Ростислав

І Ведучий:…   (група О-17-3) ……Ірина та Микола

ІІ Ведучий:… (група К-18-2) -     Іванка та Максим

І Ведучий:…   (група К-18-3) ……Ірина та Роман

ІІ Ведучий:…  (група К-19-2) …Мая та Микола

І Ведучий:…   (група К-19-3) Мар’яна та Віталій

Дякуємо.

І Ведучий:  В середньовіччі існував звичай: найдовшим кохання буде, якщо зізнатися в своїх почуттях саме в Валентинів день – вважалося, що Валентин буде берегти вас!

ІІ Ведучий: Так, цей день жодні романтичні безумства не заборонені. Можна співати серенаду під балконом коханої, і тебе не поведуть до міліції. Напевне, ви не раз читали в книгах, бачили в кінофільмах, як закохані кавалери співають серенади. Сьогодні співати серенади ми не будемо, а пропонуємо нашим парам трішки потанцювати.

І Ведучий:  Отже 3 конкурс– “Арочка”.

 (В ритмі веселої танцювальної музики пари проходять обов’язково взявшись

 за руки і пританцювуючи під натягнутою стрічкою. Головна умова – недо-   торкнутися до стрічки, яка кожного разу опускається все нижче й нижче ). Найвищий бал 5.

 

ІІ Ведучий: ну щож, почнемо – музику!!!

…………………………….

І Ведучий:  Просимо шановане журі оцінити наших танцюристів.

 

…………………Музична пауза…………………….

просимо журі показати оцінки за 3 конкурс: (група К-16-2) -  Анна та Юрій

І Ведучий:          (група К-16-3) …Діана та Андрій (ведучі вголос зачитують оцінки)

 ІІ Ведучий:…   (група К-17-2) …Руслана та Ростислав

І Ведучий:…   (група О-17-3) ……Ірина та Микола

ІІ Ведучий:… (група К-18-2) -     Іванка та Максим

І Ведучий:…   (група К-18-3) ……Ірина та Роман

ІІ Ведучий:…  (група К-19-2) …Мая та Микола

І Ведучий:…   (група К-19-3) Мар’яна та Віталій

Дякуємо.

 

ІІ Ведучий: Сценка «Амур». –Виконують Пащенко Юрій та Бечкало Ростислав.

                                                          СЦЕНКА

І Ведучий: Хто зна, Руслан,  а може й справді ось таке буває, дива ж трапляються. Так що, як будете спати лягати з 13го на 14те лютого – обов’язково загадайте бажання перед сном, можливо вас почує святий Валентин і подарує вам кохання.

ІІ Ведучий: Все можливо, Аня, все можливо.

І Ведучий: А ми продовжуєм. І на черзі 4 конкурс «Райські яблучка»

ІІ Ведучий: Винесіть будь ласка на сцену стільці і поставте в ряд. Дівчата стають на стільці і тримають підвішані яблука, а хлопці повинні з’їсти яблуко без рук. В кого найкраще це вийде отримає 5 балів.

І Ведучий: Просимо вболівальників підтримати оплесками своїх фаворитів!!!

ІІ Ведучий: О, це було справді непросто, але весело….просим шановне журі оцінити наших райських парочок.

……………музика………………

просимо журі показати оцінки за 4конкурс: (група К-16-2) -  Анна та Юрій

І Ведучий:          (група К-16-3) …Діана та Андрій (ведучі вголос зачитують оцінки)

 ІІ Ведучий:…   (група К-17-2) …Руслана та Ростислав

І Ведучий:…   (група О-17-3) ……Ірина та Микола

ІІ Ведучий:… (група К-18-2) -     Іванка та Максим

І Ведучий:…   (група К-18-3) ……Ірина та Роман

ІІ Ведучий:…  (група К-19-2) …Мая та Микола

І Ведучий:…   (група К-19-3) Мар’яна та Віталій

Дякуємо.

 

І Ведучий: Всі вже знають, чому 14 лютого вважають Днем закоханих. Але хто знає що-небудь про “найдавнішу валентинку”.

 Наприкінці ХІІІ ст. набуло популярності надсилати романтичні послання коханій людині. Найдавніша валентинка зберігається у Британському музеї в Лондоні. Ця листівка підписана герцогом Орлеанським Чарльзом 1415 року. Водночас, він був увязнений і таємно відправив  послання-кохання  своїй дружині.

ІІ Ведучий: День Валентина в деяких країнах називають солодким, адже в цей день дарують один одному багато солодощів, шоколаду. Звернемось трохи до статистики для дорослих: з”їдаючи плитку шоколаду вагою 113 грамів ми отримуємо 616 калорій, котрі можна відпрацювати, танцюючи вальс впродовж 2 годин 28 хвилин або цілуватись протягом 6 годин 11 хвилин. Цілуватись ми тут не будемо,танці відкладем на пізніше, а запропонувати учасникам  веселий і цікавий конкурс можемо. 

 

І Ведучий: Отже, ми бачимо, що наші пари готові до наступного

5 конкурсу, який називається «Танець з кулькою»- умови конкурсу: хлопець з дівчиною стають в парі,  як до танцю, ставлять кульку між собою, тримаючи чолом один одного, підтримувати руками чи поправляти кульку- заборонено,  хто найкраще з артисцизом станцює, не порушить правила і не впаде кулька -отримає 10 балів.

 

…………..музика……………

 

просимо журі показати оцінки за 2 конкурс: (група К-16-2) -  Анна та Юрій

І Ведучий:          (група К-16-3) …Діана та Андрій (ведучі вголос зачитують оцінки)

 ІІ Ведучий:…   (група К-17-2) …Руслана та Ростислав

І Ведучий:…   (група О-17-3) ……Ірина та Микола

ІІ Ведучий:… (група К-18-2) -     Іванка та Максим

І Ведучий:…   (група К-18-3) ……Ірина та Роман

ІІ Ведучий:…  (група К-19-2) …Мая та Микола

І Ведучий:…   (група К-19-3) Мар’яна та Віталій

Дякуємо.

 

ІІ Ведучий: Кохання… Ніхто не в змозі пояснити, що ж це таке. Це велика загадка життя. Люди кохали один одного завжди

 

І Ведучий: Поки журі оцінює конкурс ми послухаємо легеньку музику

…………….музика…………

просимо журі показати оцінки за 5 конкурс: (група К-16-2) -  Анна та Юрій

І Ведучий:          (група К-16-3) …Діана та Андрій (ведучі вголос зачитують оцінки)

 ІІ Ведучий:…   (група К-17-2) …Руслана та Ростислав

І Ведучий:…   (група О-17-3) ……Ірина та Микола

ІІ Ведучий:… (група К-18-2) -     Іванка та Максим

І Ведучий:…   (група К-18-3) ……Ірина та Роман

ІІ Ведучий:…  (група К-19-2) …Мая та Микола

І Ведучий:…   (група К-19-3) Мар’яна та Віталій

Дякуємо.

 

І Ведучий: Зійди до мене зіркою із неба,

 Ві сні явися, в мареві прийди.

 Тільки не клич і не зови, не треба.

 Не треба слів, ти руку простягни.

 

ІІ Ведучий: Наші пари подолали майже всі перешкоди. Залишилось останнє і гадаємо, що після всіх конкурсів дівчата достатньо пізнали свою другу половину. Зараз у цьому пересвідчимося.

 Останній 6 конкурс “«Дотик».

 І Ведучий:  (Дівчата стають спиною до залу зі сторони завіси– їм Юра допоможе зав’язати очі, хлопці сідають на стільці, лицем до залу. По черзі Юра допоможе дівчатам підійти до хлопців та  із зав’язаними очима вони повинні впізнати свого сьогоднішнього кавалера по дотику).Забороняється розмовляти, кашляти чи подавати якісь знаки для підказки, також просим тишини у залі, бо інакше учасників буде дискваліфіковано. Хто найкраще виконає завдання отримає 5 балів.Почнемо!

(Грає тихо музика).

 

І Ведучий: Дякуєм вам. Ви всі старалися- молодці! Просимо наші пари за куліси, а всім нагадуєм, що додатково як за 7 конкурс- журі повинно оцінити ще й  попередньо намальовані нашими парами учасників газети. Таким чином загальні бали будуть у підсумку за 7 конкурсів! Зараз журі повинно підраховати оцінки за 6 і 7 конкурси, тобто за цей конкурс «Дотик» і за газети.

……- а ми продовжуєм.

І Ведучий: День св. Валентина – давнє свято і своїми традиціями. Одне з головних його правил – робити коханим подарунки. Один із класиків писав, що « на цьому світі ти  всього лише людина, але для когось ти – весь світ». І тому цілком можливо цей світ подарувати коханій чи коханому у маленькій листівці –  «валентинці». А потрібно для цього ( окрім кохання, звісно) зовсім небагато: ваша фантазія, винахідливість та інтуіція.

 

                   ІІ Ведучий: Якщо ви вирішили обмінятися подарунками з “сердечною” символікою, знайте, що дехто вважає найкращим сувеніром цукерки або льодяники в коробочці у вигляді серця, але можна подарувати анголятко з луком(купідончика), брелок, кулон або сумочку з сердечком. Квіти в подарунок у цей день –  не "за традицією". Вони будуть доречними тільки як додаток до “валентинки”.

 

І Ведучий: Напевно кожен у цьому залі приготував маленьку “валентинку” тому, до кого прихильний. Тож даруйте ці маленькі символи кохання вашим коханим чи просто близьким друзям, подаруйте один одному трішечки тепла, любові і добра.

…………….музика…………

 

просимо журі показати оцінки за 6 конкурс «Дотик»: (група К-16-2) -  Анна та Юрій

І Ведучий:          (група К-16-3) …Діана та Андрій (ведучі вголос зачитують оцінки)

 ІІ Ведучий:…   (група К-17-2) …Руслана та Ростислав

І Ведучий:…   (група О-17-3) ……Ірина та Микола

ІІ Ведучий:… (група К-18-2) -     Іванка та Максим

І Ведучий:…   (група К-18-3) ……Ірина та Роман

ІІ Ведучий:…  (група К-19-2) …Мая та Микола

І Ведучий:…   (група К-19-3) Мар’яна та Віталій

Дякуємо.

 

 Просимо журі показати оцінки за 7 конкурс газет –зачитування груп знову.

 

ІІ Ведучий: ІІ Ведучий: Отже, настав важливий інтригуючий момент- підрахування результатів! Шановне журі, просимо зробити остаточні підрахунки… і визначити пару, яка сьогодні переможе!.......

Поки журі підраховує бали за останній конкурс та підводить підсумки вечора відпочинку, ми своїми бурхливими оплесками підтримуємо пари!

І Ведучий: Запрошуємо наші пари на сцену для оголошення результатів та привітання.

І Ведучий: -пара

ІІ Ведучий: -пара

 І Ведучий: -пара

ІІ Ведучий: -пара

І Ведучий: -пара

ІІ Ведучий: -пара

І Ведучий: -пара

ІІ Ведучий: -пара

 

 

…………………….музика………………………..

І Ведучий: Журі підрахувало бали. Настав хвилюючий момент. … Запрошуєм голову журі в особі ………….оголосити результати конкурсів.             

 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

ІІ Ведучий: Швидко плине час. Сторіччя за сторіччям, разом і з ним змінюємося і ми.

І Ведучий: А що ж кохання? Можливо, воно вже не існує – подумає іноді хтось. І хочеться тоді крикнути: “Ні, ні  й ще раз ні! Любов жива і ніколи не зникне, доки існує життя. Адже кохання і є життя”

ІІ Ведучий: І цей день, День святого Валентина – це свято здійснення найпотаємніших мрій.

І Ведучий: Ідіть на зустріч коханню, і хто знає, можливо, сьогодні стріла Амура із солодкою отрутою раптово наздожене і вас, і ваше серце більше ніколи не буде самотнім!

ІІ Ведучий: Ми бажаємо усім присутнім, щоб у день св. Валентина кожен з вас почув ті найбажаніші слова, адже вони кожною мовою звучать неповторно і жадано:

І Ведучий:  українською –           я тебе кохаю

 

ІІ Ведучий: російською –                 я тебя люблю

 

І Ведучий: польською –   кохам тє                  (kocham cie)

 

ІІ Ведучий: німецькою –іх лібе діх                 (ich liebe dich)          

 

І Ведучий: італійською–  ті амо                     (ti amo)            

 

ІІ Ведучий: французькою- жю тем                    (je t'aime)    

І Ведучий: англійською- ай лав ю                   love you)

ІІ Ведучий: Ми бажаємо всім присутнім, щоб у кожне ваше серце вцілила стріла Амура.

І Ведучий: Дякуємо всім за увагу.

 

І і ІІ ведучі (разом) :

Кохайте і будьте коханими!

 

(Грає музика).

 

doc
Додано
31 березня 2020
Переглядів
391
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку