Сценарій "Прощавай, таборе!"

Про матеріал

Сценарій свята - прощання з табірною зміною. Пролетіли дні у шкільному таборі відпочинку. Настав останній день. Учні зхвильовані та розчулені. Але жваво приймають участь у конкурсах та іграх. Вони прощаються зі своїми товаришами до осені і до наступного літа.

Перегляд файлу

Сценарій закриття зміни в літньому таборі

1-й ведучий.

Добрий день і уклін.

Гості дорогі.

Зібралися з усіх сторін

Всі наші рідні!

 2-й ведучий

Я дивлюся на ваші обличчя,

Добре, втішно мені,

Наче ми у величезній, дружній

І привітній сім'ї.

 1-й ведучий

Ми запрошуємо Всю родину

З нами співати, грати, танцювати,

Але на початку пропонуємо

На сцені знову тут побувати!

2-й ведучий. Ось і закінчилась табірна зміна, пролетіли веселі літні дні. Сьогодні ми постараємося згадати, що ж цікавого сталося за цей час, всі найбільш вдалі номери, сценки. Все-все, чим ми жили ці 14 днів.

1-й ведучий. Отже, наш перший день. Ми ще так погано знаємо один одного. А вожаті нам пропонують познайомитися. Пам'ятаєте, як?

1.Проводиться гра

2-й ведучий. А потім  у таборі - «Ажіотаж» всі бігають, метушаться. Конкурс «Міні Місс 2018». Вихованці загонів «Посмішка» та «Дружба» виготовили плакати із гаслами «Молодець!», «Так тримати!», «Вперед!»  та транспоранти зі смайликами для підтримки учасниць конкурсу «Міні Міс Літо 2018», який відбувся у Миролюбівському СБК. Бурхливими оплесками глядачі подякували конкурсанткам та організаторам цього феєричного дійства.

 1-й  ведучий. Під час виступу конкурсанток вихованці табору активно підтримували дівчат. Учасниці показали свою красу, вишуканість, грацію, творчість, майстерність та інтелект.

А ось і наш переможець – Мовчан Арина.Оплески їй!/

/виступ Арини/

2-й ведучий. День наступний. Відкриття Шкільної спартакіади.

Право  переносити  олімпійський  вогонь  було  надано  кращим  спортсменам  початкової  школи  Сосненко  Д.,  Мовчан  А.(4  клас),  Капітаненко  Є.,  Пустовойтова  П.(3  клас),  Верас  Д.,  Чекрашина  Е.(2  клас).  Наступним  етапом  «Дня  спорту»  було  перенесення  олімпійського  прапору  переможцями оздоровчого  проекту  «Олімпійського  кілометру»-Губарем  М.,  Денисюк  В.,  Панисько  Є.,  Нестьоркіним  М..  Мельниченком  А.,  Овчинніковою  О.,  Марчуком  І.,  Куликом  Я.  та  Голуб  К.

А головним спортсменом у кожній родині є таточко татусь.

 для них виконується пісня

1-й ведучий. День третій. «День дитячої мрії

На малечу чекала «Планета дитячих мрій» - ігровий майданчик. З великим задоволенням діти катались на каруселях, гойдалках, спускались з гірки, грали в «лова», проходили лабіринти. З масою позитивних емоцій вони повернулись в табір, де на них чекав смачний обід.
2-й ведучий. Табірці виготовили колаж «Моя мрія» своїми руками: подавали цікаві ідеї, втілювали власні задуми. Робота захопила всіх дітей, бо кожна  групка хотіла намалювати краще, ніж інші. 

1-й ведучий. Наші діти дуже люблять грати в різноманітні рухливі ігри. Вожаті Бойко Л. та Коцюба К.  організували  ігри на свіжому повітрі «Хитра лисиця», «Вовк у рові», «Дожени свою пару». З великим задоволенням діти грали в футбол, баскетбол, стрибали через скакалку.

2-й ведучий. Учні показали свої вміння та витримку, а ще – прагнення до перемоги.

Саме таке прагнення до перемоги проявила і ще одна учасниця Міні Місс 2018. Вона не здалася після першої невдалої спроби, а почала виступ заново і виконала його блискуче.Ви здогадалися про кого йде мова? Тож пропонує ще раз подивитися цей виступ. Для вас танцює Дерило Карина

4.Виступ Дерило Карини
2-й ведучий. в плані організованого корисного дозвілля проводили квести навчального, пізнавально-розважального характеру, спрямованого на інтелектуальний, фізичний і культурний розвиток за такими напрямками «Скринька людських чеснот», «У пошуках магічного слова», «Світ навколо тебе».

1-й ведучий. Діти жваво, вправно дотримуючись правил безпеки  життя, здійснювали маршрути до зазначених станцій і змагальному  дусі  виконали всі завдання різної вікової складності.

2-й ведучий. Очікувані результати увінчались такими успіхами:

I місце – команда «Батерфляй» (6 кл.) девіз якої «Ми не порхаємо, а літаємо».

II місце – «Волейболісти» (5 кл.) під девізом «Жовте поле, синє небо, перемога дуже треба».

IIIмісце розділили між собою 7 і 8 класи команда «Зефір» і «Самара».

1-й ведучий. День наступний. «Талановитий  небосхил». обдаровані учні школи змогли випробувати себе в загальношкільному фестивалі "Школа має талант!". Продемонструвати свої здібності можна було у вокальному, хореографічному та розмовному жанрах. 

Зустрічайте Для вас читає вірш Лемешко Сергій

5.Лемешко

2-й ведучий. Метою конкурсу «Школа має талант-2018» був розвиток та підтримка творчих здібностей в учнівської молоді, популяризація вищої освіти, сприяннярозвиткукультурисеред юного покоління.

Участь приймали діти як початкових, так і старших класів.На фестиваль було заявлено 26номерів.

1-й ведучий.  На святково прикрашеній сцені діти представляли своїталанти: вражаючі танцювальні композиції, акробатичні номери, різноманітні стилі, доповнені яскравими костюмами та справжніми емоціями, саме цим учасники, справили неабияке враження на глядачів. Зустрічайте Для вас співає

6. Глухенко Злата

2-й ведучий. А далі…7 червня.

була організована і проведена екологічна експедиція. Діти пройшли вулицями та околицями села, проводячи міні-мітинги щодо європейського окультурення житлових масивів. Біля проблемних місць ( сміттєзвалищ) та в парках, поблизу водоймищ, дерев-довгожителів учасники експедиції залишили таблички з написами

А в спекотну пору  в просторій актовій залі школи весь табір зібрала гра «Кохання з першого погляду».

1-й ведучий. Шістнадцять учасників демонстрували не тільки розуміння найвищого людського почуття , а й вчилися делікатності, чуйності, культурі спілкування, вирішувати різнопланові життєві ситуації пов’язані з цим найвищим моральним станом.

2-й ведучий. На заході було багато музики, пісень, танцювальних композицій. Але не перевершеною танцювальною зіркою у нашій школі є…        Тож запрошуємо на сцену

7.Бойко

1-й ведучий. Учні загону Посмішка святкували День печеної картоплі

вожаті та вихователі відправилися у невеличку подорож до мальовничої галявини, яка знаходиться за селом Миролюбівка. Діти із захопленням спостерігали за красивим різнотрав’ям, яке зустрічалося у них на шляху. Дійшовши до галявини, в першу чергу вибрали місце, де буде майбутнє багаття, підготували територію, обкопали землю.

2-й ведучий. Вожаті з учнями підготували хмиз та сухі гілки для вогнища. Діти виконували це маленьке доручення із великим бажанням не лише розпалити вогонь, щоб напекти картоплю, а й допомогти природі. Хлопчики разом з вихователями приносили товсті гілки, а дівчатка наламали маленьких гілочок і коли нарешті багаття було розпалене, наші вихованці розстелили свої покривала та пригостили своїх товаришів гостинцями з дому. Трішки перекусивши, учні підготували картоплю до випікання: кожну картоплину нашпигували запашним салом, обгорнули фольгою та поклали до багаття.

1-й ведучий. Поки картопля випікалася діти  грали у рухливі ігри на свіжому повітрі, деякі учні грали з м’ячами.

І ось, нарешті, настав час печеної картоплі. Діти з нетерпінням чекали поки вихователі дістануть картоплю із жару. Кожен підійшов та обрав собі картопельку, яка йому найбільше приглянулася. Після обіду з учнями була проведена гра «Печена картопля».

Вона нагадала нам цікаву пісню про помаранчеве небо.

8.Оранжевое небо – виконують учні 6 класу

2-й ведучий. Наступний день. День рухливих ігор

 Після конкурсу малюнків учні відправилися на станцію «Загадкова», де проявили себе справжніми ерудитами, дітьми, які багато читають казок та розповідей про тварин. По закінченню інтелектуального конкурсу, дітям було запропоновано переміститися на станцію «Спортивна», де всі бажаючі мали змогу взяти участь у веселих естафетах.

1-й ведучий. В кінці розважального дня всі відправилися до будинку культури, де відбулося свято Прощання з початковою школою», яке приготували учні 4 класу. Вони прощалися з початковою школою, а   готується до першого класу. Зустрічайте…

9.

2-й ведучий. 11 червня  було організовано поїздку до Хащівського зоопарку, який знаходиться в сосновому лісі на березі річки Самара. При вході нас зустріла екскурсовод, яка розповіла історію створення зоопарку та про тварин, які знаходяться на даний момент під наглядом працівників зоопарку. Діти фотографували, годували  тварин. На штучному ставку діти спостерігали за граціозними лебедями, гусьми та качками.

1-й ведучий. Дехто з дітей вперше побачили екзотичних тварин: ягуарів, левів, мавп, тигрів. Найбільшу увагу привернули до себе новонароджені бізони, оленята, лосенята та ведмежа. На кінець екскурсії провели вікторину про тварин і птахів нашої місцевості. В рамках оздоровлення діти прогулялися лісовими стежинами, дихаючи свіжим сосновим повітрям, потім купалися в Самарі і загорали на пісчаному березі.

2-й ведучий./Вгостях у сказки/ А у молодших школярів був День води

Після сніданку діти розділилися на два загони: І загін відправився у цікаву подорож до хащівського зоопарку, де вони мали можливість ознайомитися з різноманітним тваринним світом; ІІ загін вирушив до актової зали де переглянули презентації «Вода - рятівник чи руйнівник», « Значення води», « Незвичайна вода».  Діти з цікавістю та захопленням переглядали ці презентації. Потім вирушили на екскурсію околицями села.

1-й ведучий. Під час екскурсії діти назбирали різнотрав’я  для костюмів.Прийшовши до школи, вихованці виготовили віночки та накидку з гілочок.Майстер-клас по виготовленню костюмів «Русалочки» та «Водяного» провела Дерило А.С.

2-й ведучий. Діти одяглися у виготовлені власноруч костюми та взяли участь у конкурсі «Бодіарт». Для кожного вихованця був підібраний особистий образ: Казкова фея, Трансформер, Житель підводного царства, Мавка, Русалочка, Водяний та інші.

1-й ведучий. Всі вихованці були готові до веселих змагань та проведені свята «Нептуна». Вихователі Дерило А.С. та Демченко О.С. підготували розважальні змагання. Кожна естафета була пов’язання з водною тематикою:

  • «Заповни акваріум водою»;
  • «Перенесення ікринок»;
  • «Звільни повітря з полону»;
  • «Трон»;
  • «Водні процедури».

2-й ведучий. Мешканці підводного царства з задоволенням брали участь у веселих змаганнях.

11.Гра

1-й ведучий. 12 червня було проведено майстер – класси під назвою «Ремісничий дім». Цього дня діти навчилися  виготовляти: ароматизовані свічки, квіти з паперу, наносити малюнок на обличчя «Аквагрим», робити повітряного змія. Робота була злагодженою та дружньою, найбільше дітям сподобалося виготовляти свічки та квіти.  Хлопчики майстрували повітряного змія, якого дівчатка потім розмалювали. Учні так захопилися роботою, що не помітили, як сплинув час.

12. Гра

2-й ведучий. День моди, день мистецтва

Учні напередодні отримали завдання принести старі журнали та підручний матеріал, з якого вони будуть виготовляти прикраси та модний одяг.

1-й ведучий. Діти за допомогою жеребкування були розділені на дві команди. Кожна команда отримала завдання «Придумати назву команди». Перша команда дали назву команді «Міні модники», друга команда «Адідас».

2-й ведучий. На вихованців чекало три види конкусу:

  • Виготовити плакат «Бути модним – це …»
  • Виготовити модний одяг для хлопчика та дівчаток.
  • Дефіле.

1-й ведучий. Учні творчо підійшли до виконання кожного етапу конкурсу. Ними були виготовлені змістовні плакати, які потім капітани команд прокоментували.

2-й ведучий.  «Сучасна мода» — це довгоочікуване свято для дітей всього табору, коли учасники загонів демонстрували модне дефіле сезону «Весна-Літо 2018». Тут дівчата та хлопці показали себе у всій красі. Моделі дефілювали та показували ексклюзивний модний одяг, який готували в таборі із газет, фольги, гардин, гофрованого паперу, екопакетів та ін.

1-й ведучий. День України та права.

 «Мій рідний край, моя земля» - під таким гаслом розпочався  ще один день табірної зміни «Сонечко».  У всіх дітлахів був радісний, піднесений настрій, адже цього дня на них чекало багато цікавих справ та сюрпризів. Загін «Дружба» виготовили плакати на тему «Моє щасливе дитинство»., на яких діти зобразили свої мрії. Наступним цікавим етапом стала захоплююча гра –вікторина «Моя Україна красива та сильна». Переможцями якої стали Лемешко В., Бабін І., Дерило Д.

13.Вікторина

2-й ведучий. На піднесеній хвилі з гарним настроєм учні зіграли в гру «Так чи ні», де їм були запропоновані ситуації з мультфільмів та казок на визначення порушення та забезпечення особистих прав героїв та персонажів.

 І на сам кінець до уваги дутй був представлений дитячий   художній фільм, про шкільну  юність, дружбу та любов.

1-й ведучий. День пошуку скарбів

Після смачного сніданку учні відправилися на пошук «Скарбів».Вихованцям необхідно було знайти підказки в приміщеннях школи та на її території.  Крім справжніх підказок були сховані і «обманки» зі словами: «Тобі пощастить наступного разу», «Ти на правильному шляху», « Так тримати» і т.д. Першу підказку діти знайшли в заступника табору Демченко О.С. Щоб знати, де шукати наступну, треба було щоразу відгадати загадку. Діти наввипередки бігали по всіх куточках нашої школи, а з ними вихователі. Підказки були сховані у спортивній залі, актовій залі, музичному кабінеті, бібліотеці, кабінеті початкових класів, годівничці для птахів на території школи, на дослідній ділянці та в інших місцях. Діти знайшли скарб кабінеті завгоспа Корінець В.В. Ним виявилися заховані у великих коробках смачний торт, солодкі трубочки, компот з цьогорічного врожаю та 2 відра черешень. Підготували ці скарби вчителі Миролюбівської ЗОШ.

2-й ведучий. У школі на дітей чекав смачний обід, а потім щаслива дітвора ласувала гостинцями. На дітей, що знайшли справжні підказки чекали медалі «Самому спритному».

1-й ведучий. 

День природи та охорони довкілля.

 2-й ведучий. Закриття шкільної олімпіади  Цього року він співпав з Всеукраїнським днем бігуна. Перехідний факел знову у нас в руках.

1-й ведучий.

Дзвенить наш гул все голосніше, все чутний.

Яка трель над світом розливається!

Ми проводжаємо 14-й день,

Прийшла пора - наш табір закривається!

2-й ведучий.

Горів вогонь нам всі ці дні поспіль.

Його побачивши, люди посміхалися всі,

Але прийшла пора, наш табір закривається!

1-й ведучий.

Ось і прийшли хвилини розставання, але ми надіємся, що все, що тут відбувалося, не пройшло даром. Ви

дізналися щось нове, цікаве, корисне, відпочили.

2-й ведучий.

Від усієї душі ми, друзі, веселилися,

Пісні співали, кружляли в танці,

А тепер нам пора прощатися!

До побачення, дорослі,

До побачення, дітвора!

1-й ведучий.

Бажаємо, друзі, ми вам в житті успіху

У навчанні і в дружбі,

В сім'ї і праці.

2-й ведучий.

Бажаємо веселощів і дитячого сміху,

Бажаємо вам щастя

В усьому і скрізь!

1-й ведучий. До побачення, дорогі друзі!

2-й ведучий. До нових зустрічей!

14.Хай завжди буде Сонце

Разом:  І на останок – похідна каша.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Додано
18 липня 2018
Переглядів
6049
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку