Сценарій проведення свята Дня Учителя "Низький уклін Вам, любі вчителі!"

Про матеріал

В цьому сценарії розповідається про всіх вчителів і працівників НВК. Мета: Виховувати в учнів почуття поваги до професії педагога, розвивати артистичні здібності, творче мислення.

Перегляд файлу

Низький уклін Вам, любі вчителі!

 

Ведуча.Доброго дня, дорога шкільна родино! Прекрасне свято запросило нас усіх до цієї святкової зали! Це свято працівників освіти – свято Вчителів.

Звучить музика

Ведуча. Працівник освіти - одна з найважливіших професій. Вона – для обраних. Ви щодня стоїте перед прицілом сотень допитливих дитячих оченят, палите, як хмиз, нерви, і все ж ведете дітвору на вищі сходинки пізнання.

       Ведуча. До вчителя йдуть зі своїми болями і радощами, черпають сили для       підкорення нових висот, бо він заглядає у минуле, живе у сьогоденні, прокладає місток у майбутнє.

 

       Ведуча .Яке ж серце потрібно мати вчителеві, щоб рік у рік щоденно  віддавати його учням, і якою має бути любов, до дітей у його добрій,  терпеливій нестаріючій душі.

       Ведуча. Саме таким – люблячим, терпеливим, добрим і справедливим, закоханим у свою справу , і присвячується сьогоднішнє свято!

Ведуча. За традицією у дні святкові

Ми поринаємо у глибину років

І згадуємо знову ми і знову

Прославить школу рідну хто зумів.

 

Ведуча. Вшануймо хвилиною пам’яті тих, хто звеличив рідну школу, хто все життя присвятив педагогічній ниві, хто гордо ніс ім’я Учитель.

_______________________________________________________________________

 

Ведуча. Із року в рік вчитель продовжує себе в своїх учнях. Його думки, почуття щиро віддані дітям. Він працює на майбутнє. Образ улюбленого вчителя, доброго і вимогливого ми будемо пам’ятати все життя.

Ведуча.Сьогодні ваше свято, а тому ми вшановуємо всіх тих, кого любимо і поважаємо. Хто  вражає нас своїм обсягом знань? Хто завжди бажає нам добра. Так, це ви, дорогі наші Вчителі.

Ведуча.Слово для привітання надається директору школи Курило Тамарі Миколаївні!

_______________________________________________________________________

 

Ведуча. Суворим і лагідним, мудрим і чуйним –

Тим, у кого на скронях зима,

Тим, хто недавно із стін інститутських,

Тим, хто відкрив нам світи майбуття.

Ведуча. Вчить нас у праці висот досягати,

Вчить нас дорослих завжди поважати,

Про кожного з Вас хочем ми розказати

Концертну програму для Вас розпочати.

 

Ведуча. Була  вона  худенькою  і  сором'язливою  дівчинкою.  Коли  прийшла  на  роботу,  то була  схожа  на  своїх  учениць.  Та  й  зараз  вона  молода  і  красива.  Її  очі  продовжують  випромінювати  м'яке    світло  любові  до  дітей.

Вчительський  вальс  закружляв  її  ще  у  1984  році. Юна,  блакитноока дівчина переступила  поріг  школи, щоб  розпочати писати роман в  декількох  томах,  який  присвячений  школі,  учням,  випускникам.  І  недарма,  бо  за  33  роки вчительської роботи  має  багато  нагород.  Але  найбільша  нагорода  -  це  успіх  її  учнів. Це наша  директор  школи -  Курило Тамара Миколаївна!

-  Вітаємо  вас  зі  святом,  люба Тамаро Миколаївно  і  цей номер ми присвячуємо вам!

_______________________________________________________________________

 

Ведуча.Коли в повітрі лунає слово «вчитель», мимоволі уявляєш собі жінку, волосся якої злегка помережане срібними павутинками, а в руках – букетик квітів. Вона поспішає до школи й нагадує весну. Така ж юна, така ж усміхнена, така ж рада життю. І то дарма, що за плечима роки…

Кажуть, що доля вчителя – одна з найважчих. І воно дійсно так.. Адже, щоб ним стати, слід перш за все мати велике серце та безмежну любов до дітей.

Валентина Кирилівна – тому приклад. Будучи вчителем від Бога, вона любить життя у всіх його проявах. Шановна Валентина Кирилівно  прийміть  щирі  вітання  від  учнів!

_____________________________________________________________________

 

Ведуча. Вихователька, як перша любов: ніжна, трепетна, незабутня. Ми щасливі, бо доля звела нас з прекрасною людиною, талановитим вихователем Ольгою Іванівною. Людина надзвичайної працездатності, фанатично віддана своїй справі, для якої дитячий садок - це цілий світ, і вона його створює найкращим.

Ольго Іванівною, ми вітаємо вас з Днем учителя і наступний номер присвячуємо вам!  

_____________________________________________________________________

 

 

Ведуча.Мелодія починається з першої ноти,

саме вона визначає її характер.

Початкова школа - своєрідна

перша нота шкільного життя

Дивлячись на Валентину Миколаївну, ніколи не скажеш, що позаду роки і роки напруженої педагогічної праці. Людина великої мужності й сильної волі. У чому ж секрет її успіху? Насамперед, у характері, у наполегливості, у вмінні перемагати і навчати цьому своїх вихованців. Бути завжди у творчому пошуку! Їй не заздрять, нею захоплюються і наслідують. А хіба це не найголовніше у професії вчителя?!Тож Валентино Миколаївно,  прийміть вітання від своїх вихованців!

_______________________________________________________________________

Ведуча. Наталія Павлівна завжди мала  мрію  стати  вчителем, і доля не підвела - вибір її професії упав на вчителя початкових класів. Причина цього - непереборна любов до дітей, м'який і ніжний характер. Кажуть, що вчитель повинен зігріти дітей материнської ласкою, такою ласкою зігріває своїх учнів, щодня вона зігріває своїм проміннячком  тепло  душі  до  своїх  учнів.

Ми  вітаємо  вас  із  першим  Днем  учителя у нашій школі.  Сподіваємося,  що  у  вас  не  буде  можливості  пожалкувати  про  свій  професійний  вибір  вдячних  вам  учнів,  терпіння,  любові!

______________________________________________________________________

Ведуча. Учитель – це не тільки Божий дар, а й дуже відповідальна та наполеглива праця і серце, віддане дітям. Знає це напевно, Ганна Миколаївна бо росте в  сім'ї, в якій мама теж  педагог.  Молода, ще з інституту  переступила поріг рідної  школи, щоб віддавати свої знання  молодшим учням. І  ось тепер  вона  вже  третій рік  йде нога  в  ногу  зі  своїми третьокласниками.  Люба Ганна Миколаївно , прийміть  вітання  в  цей  святковий  день!

_______________________________________________________________________

 

Ведуча. Вже  28  років працює в нашій  школі ніжна і добра, чуйна і ласкава вчитель української мови та літератури Тетяна  Іванівна. Завжди усміхнена крокує вона стінами рідної школи. Діти з захопленням розповідають про  її уроки і свята. За чуйність і уважність, доброту і справедливість поважають її батьки. Мрія її дитинства стати вчителькою не тільки втілилася в життя, але і стала самим життям.  Тетяно  Іванівно,  для  вас музичне вітання!

_______________________________________________________________________

Ведуча. У  душі  кожної  людини,  якою  б  вона  серйозною  не  була,  чим  би  вона  не  займалася,  є  куточок,  де  живе  дитина,  маленький  хлопчик  чи  дівчинка,  а  для  декого  таким  куточком  є  школа.  Наступна  жителька  цього  будинку  в  1985    році  закінчила  школу,  а  на  сьогодні  більше 28  років ця гарна  та  розумна  жінка  викладає  в  нашій  школі  математику.  Поважають  її  і  колеги і учні.

Шановна  Юлія Іванівно!  Вітаємо  щиро  вас  із  Днем  учителя  і  даруємо  цей  музичний  номер

_______________________________________________________________________

Ведуча. Професія вчителя в усі часи залишалася найбільш шанованою, але одночасно і найважчою. Вміння передати свій досвід молоді, тим, хто входить у самостійне життя — це, безперечно, талант.  Віктор Миколайович має такий  талант. Будь-яка  справа  в  його  руках  -  творчий  вогонь,   вир, який одразу захоплює учнів.  Шановний  Віктор  Миколайович,  прийміть  в дарунок  цю  музичну композицію

_______________________________________________________________________

Ведуча. Учительське життя — це наче велика держава, що існує за певними законами, а учні живуть в цій державі завдяки вашій пам'яті, яка також підвладна своєрідним законам. Джавіте Саядовичу, вже 10 років зусиллями пам'яті ви намагаєтесь реставрувати минуле, таке близьке і водночас далеке. І пригадавши його, ви переконливо можете сказати, що ваше вчительське життя не вигадка, не міф, а реальність.

За те, що з вами ми мандруємо в минуле

І дізнаємось, про події що були,

Які де битви і які повстання –

Від нас прийміть ви це вітання.

_______________________________________________________________________

Ведуча. Учительська доля… Вона не обирає невпевнених. Тетяна Володимирівна почула її поклик ще в ранній юності і ніколи не мала сумнівів у правильності свого вибору. Вона - жінка, вона  - мати, вона - вчитель. Вона  дуже любить  своїх  учнів. А ще світ народжує у ній різні думки, відчуття, мрії...Куди ведуть її мрії? Звичайно, до нас, промінчиків світлих, ясних. Це – її Місія, її Покликання.  Шановна Тетяно Володимирівно, прийміть  щирі  вітання  любові  і  поваги  від  ваших  учнів!

 

 

Ведуча. Завжди спокійна, стримана, вишукана, елегантна, з гарною зачіскою,  милою усмішкою на устах. З  нею хочеться порадитися, з нею просто хочеться поговорити і про земне, і про високе, поділитися радістю, турботами... Чому? Тому що Ірина Андріївна  вміє не лише слухати, й чути, підтримати, розрадити і заспокоїти. Тому що має велику світлу душу, закохану в поезію, музику і прекрасне. Але найбільша її краса – розум  і надзвичайне працелюбство, любов до професії.

Це музичне вітання ми даруємо вам Ірино Андріївно!

_______________________________________________________________________

Сьогодні хочеться сказати теплі слова на адресу тих хто також завжди поруч з нами і нехай вони не вчать нас певних дисциплін , та все ж вболівають за кожного учня і роблять все ж, щоб наша школа була ще затишнішою.

 Це помічник вихователя Наталія Олексіївна, наші комірник та кухар Світлана Володимирівна та Світлана Іванівна, техпрацівниця Ольга Сергіївна ,працівники по обслуговуванню приміщень Сергій Іванович та Юрій Вікторович і наші слюсарі-опалювачі Микола Борисович та Василь Михайлович.

Ми вітаємо вас зі святом працівників освіти і даруємо цей музичний номер.

_______________________________________________________________________

Ведуча. Переглянувши  сторінки  вашого цікавого, різнокольорового,  веселого,  доброго,  нелегкого,  невтомного, невгамовного,  життя,  ми  зрозуміли,  що серце  вчителя  велике  і  невтомне  і  палає  воно  вічним  вогником в наших  душах.  Щасливі  ви, бо  у  вас  є  ми,  а  ми  горді  за  вас,  бо  ви  наш  взірець.

Ведуча. Учителю – яке прекрасне слово!  Багато хочеться мені сказать.

Але про те я поведу тут мову, що вчителів потрібно шанувать.

Повинні бути вдячні ми довіку, за їхню віру, ласку і тепло,

За те, що розуміли нас, любили, за допомогу, чуйність і добро.

За ті знання, які ви нам давали, за те, що часто , як і ми були дітьми,

Любити землю й матір нас навчали, щоб ми росли хорошими людьми.

          Ведуча. Хай красною буде учительська доля,

 Щоб добре всім вам працювалося в школі.

 Рятує хай ангел-спаситель всіх вас,

 Щасливі й здорові Були щоб весь час.

Ведуча. На цьому ми завершуємо наше свято! Дякуємо за увагу!

Та до нових зустрічей!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Привітання  учнів початкових класів

 

  1.               Шановні наші вчителі,
    Прийміть вітання від найменших учнів
    Ми ці рядки читаєм від душі,
    Щоб було більш у вас слухняних учнів.

 

  1. У першу неділю жовтня

У Вас професійне свято.

Сюди ми прийшли сьогодні

Сердечно щоб вас привітати.

3.Нам казали учні школи,
             Що проблем у вас доволі.
             І педради, і наради,
            І об’їздів з районо.
            Атесації, контрольні,
            Перевірки з облоно.

 

4.Учитель – це наша совість,
Взірець у житті єдиний.
Без нього життєва повість
Не пишеться у людини.

 

5.Щиро, від душі ми Вам бажаємо.

Молодими зоставатися завжди.

У житті по-різному буває,

А у Вас – хай буде без біди.

 

6.Гарних учнів всім вам мати,

Всі висоти підкоряти

На змаганнях у районі

Місця перші здобувати.

 

 

7.Хай в сім’ї любов панує,

Злагода господарює,

Діти радість вам дарують,

Люди у селі цінують.

 

 

       8. Здоров’я зичимо міцного

І просим Бога, щоб завжди

Давав Вам втіху й до порога

Не допускав журби й біди

1.  Вчительська доля – мудрістю вкрита,

Дзвенить вона сміхом дитячих сердець.

Вчительська доля – дощем раннім вмита,

Вона для людей буде вічним взірцем.

 

2. Вклонімося низько вчительській долі

І шану святу крізь віки пронесем

Серця подаруєм в дитячих долонях

І щедру любов принесем.

 

3.  Хоч осінь стоїть на порозі,

Та все ж це пора золота.

Від щирого серця бажаєм

Мудрості, сили й добра.

 

4. Щоб ваш важкий, почесний труд

Був плідним, як багата осінь.

І кожен день, що йде новий,

Хай тільки щастя вам приносить.

 

5.  Хай буде вчителька нам мати

Тепліших слів я не знайду.

Хай буде усмішка маляти

Дарунком Вашому труду.

 

6.  Спасибі всім і кожному окремо

За дні важкі і ніченьки без сну.

Сьогодні ми любов свою несемо,

В осінній день даруємо весну,

 

7. Щоб вам було і сонячно, і світло,

Щоб вам всміхались діточки малі,

Щоб серденько від радості розквітло

І довгим-довгим вік був на землі.

 

Завантаження...
docx
Додано
17 грудня 2018
Переглядів
744
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку