Сценарій вечора для старшокласників : гра "Стартінейджер"

Про матеріал

розважально-танцювальна гра

Мета: Розвиток творчих здібностей учнів, організація культурного дозвілля старшокласників.

Перегляд файлу

 

ГРА  «СТАРТІНЕЙДЖЕР» НА ДЕНЬ ЗАКОХАНИХ

Автор Халепа Ольга

Звучить музика

Вед: Добрий вечір, всім присутнім у святковій залі. Я впевнена, що під час сьогоднішнього свята заряду бадьорості та гарного настрою вистачить для всіх. Адже саме зараз розпочинається весела гра під назвою «Стартінейджер!.

Звучать фанфари.

Вед: Для тих, хто не знає, назва «стартінейджер» перекладається як «зіркові підлітки» і думаю, що саме такі учні навчаються в нашій школі.  Нашу сьогоднішню гру, в якій ми дізнаємося все про танці, історію їх виникнення та основні танцювальні рухи, ми присвячуємо Традиційному для нашої школи Святу Осені. . Чому саме танці обрали ми для цього?  Справа в тому, що танці існували практично з перших кроків розвитку людства. Первісні люди в танцях зображували тварин або сили природи, а сьогодні ми отримуємо від танців просто задоволення. Але велику історію пройшов танець від своєї появи до сьогоднішніх днів. Краков’як,  брейк-данс, шейк, гопак і багато-багато інших.  Танець – це спосіб виразити свої почуття, це історія твоєї долі, яку ти намагаєшся розповісти за допомогою ритмічних рухів. Танець – це прояв кохання, почуттів, емоцій. Отож і сьогодні ми з вами поринемо у світ танців, таким чином визначивши який же клас знає їх найкраще. А для цього я запрошую о святкової зали команди учасниці – це команда 8 класу __________________, команда 9 класу ___________________, команда 10 класу ___________________ та команда 11 класу _______________________.

Вед: шановні команди сьогодні вам потрібно буде змагатися в декількох конкурсах, за допомогою яких ми визначимо який же клас можна назвати найкращим танцюристом.  А для цього в нас є журі – це

1. Вакуленко Юлія Володимирівна

2. Маничкіна Наталія Миколаївна

3.

Вед: Отже, перший конкурс – це звичайно ж представлення, де вам потрібно продемонструвати назву своєї команди і взагалі розповісти нам те, що ви бажаєте розповісти про себе. Отже першими свою візитку показує команда ___ класу.

2.

3.

4.

Вед: Тож давайте поглянемо, як за 5-бальною системою оцінило ваші виступи наше журі.

Проводиться оцінювання

Вед: Саме цей танець називають танцем закоханих, саме при цьому танці було прийнято знімати шляпи?, ви, мабуть здогадалися, що я говорю про вальс. Довгу історію пройшов вальс від своєї появи наприкінці ХVІІ ст. і до наших днів. Хоча чому тільки вальс, десятки танців мають свою унікальну історію та традиції. Ось про  них ми зараз і поговоримо. Адже наш наступний конкурс називається «У світі танців». Я буду задавати вам питання з історії виникнення чи розвитку танців, а ви відповідайте. За кожну правильну відповідь команда отримує 2 бали.

  1. В якій країні з’явився відомий танець «Полька»? (Чехія)
  2. Якому народу належить танець «Сиртакі» ?
  3. Поясніть, що це за «білий танець»?
  4. Відомо, що цей танець був одним із найелегантніших. Просто неймовірно повірити в те, що в перші роки його появи цей танець викликав різкий протест з боку церкви, але під час нього рука кавалера вперше торкалася талії дами. Назвіть цей танець. (Вальс)
  5. Дослівний переклад назви цього танцю «качайся та крутися». Як же називається цей танець? (Рок-н-ролл)
  6. В танцях практично всіх народів присутня ця танцювальна фігура. Етнографи пояснюють це тим, що практично всі народи колись  поклонялися сонцю. Назвіть танцювальну фігуру. (Коло або хоровод)
  7. Як називається енергійний спортивний танець, родом із Бразилії? (Самба)
  8. Цей танець спочатку був суто чоловічій. Та і виник він там в тому місці, куди жінок не пускали взагалі. Сьогодні він є відомим колоритним танцем, який танцюють і дівчата і хлопці. Назвіть цей танець (Гопак)
  9. Як називається спеціаліст в області постановки танців? (хореограф)

 

Вед: Отже, шановне журі, підібємо підсумки за конкурс «У світі танців»

Підсумки конкурсу

Вед: Я думаю, що саме зараз час перейти від слів до справи. І наші команди нарешті продемонструють своє вміння танцювати. Адже наш наступний конкурс називається «Танці народів світу» Команда обирає танець шляхом жеребкування і демонструє нам його. Кожній команді треба буде продемонструвати по два танці.

  • Лезгинка  (розповсюджений у всіх без виключення кавказьких народів і став, так би мовити, їх візитною карткою)
  • Гопак (історію виникнення гопака пов’язують із з військовими тренуваннями козаків на Запорізькій Січі. Гетьмани, взявши булаву починали танцювати всередині кола, а козаки, які заходили в коло демонстрували головну роль їхнього командира. Назва «гопак» пішла під слова «гопати» - скакати)
  • Східний (цей танець має багате коріння, адже його джерела прослідковуються ще на фресках стародавньої Месопотамії, приблизно за 1000 років до Різдва Христового. Сьогодні східний танець це один із найпрекрасніших танців, що поєднує в собі ритміку, пластику та граціозність.
  • Циганочка (циганські традиції глибоко проникли в культури інших народів, адже цигани – це кочівники. Спостерігаючи за темпераментним та запальним циганським танцем, важко залишитися на місці, адже ноги самі просяться до танцю)
  • Вальс (вальси писали багато композиторів: Моцарт, Шопен, Глінка, Чайковський.  А Йоганн Штраус створив 447 вальсів! Не дарма його називають «королем вальсів». Народився вальс у Європі. Спочатку його танцювали прості люди в селах. І хоч як не забороняли цей танець, вальс згодом розповсюдився по всьому світові.
  • Самба (як і в багатьох латиноамериканських танців у самби негритянське коріння.  Самба – це суміш бразильських рабів-негрів та іспанських завойовників. І лише після Другої світової війни самба стала відома на європейському континенті)
  • Рок-н-ролл (День народження цього танцю вважається 12 квітня 1954 року. В цей день на екрани США вийшов фільм , в якому танцювальна пара крутилась та вертілась під мелодію пісеньки «Рок навколо годинника». Танець настільки сподобався публіці, що розповсюдився американськими штатами зі швидкістю епідемії.  А потім  рок-н-ролл захопив і Європу)
  •  
  • Ламбада (Музичний стиль ламбада виник в Бразилії. Взагалі там словом «ламбада»  називали будь-яку музику яка дуже подобалася, це те саме що хіт, шлягер. Основу ламбади складають танці індіанців Амазонії. В шалені 80-ті ламбада ввірвалася в наше життя і підкорила наші серця своєю енергією та позитивом.

Вед: Шановне журі, ми просимо вас оцінити виступи команд за 10 бальною системою.

Проводиться оцінювання.

Вед: Саме мелодії та танцювальні ритми відомих танців входять у найпрекрасніші супроводи пісенних композицій. Теми щасливого та нещасного кохання розкривають нам пісенні хіти, розлуки та зустрічі, першого кохання та ніжних почуттів. Наш наступний конкурс називається «Відгадай мелодію». Для команд буде демонструватися відома мелодія, відомого хіта різних часів та народів. Ви повинні відгадати її та сказати назву якщо це пісня, чи хто автор якщо  це просто музичний твір. За кожну правильну відповідь 2 бали.

  1. Онука «Відлік»
  2. Кружит голову Монатик
  3. «Бетховен – Лунная соната
  4. «Бухгалтер» гр.Комбінація
  5. «Смуглянка»
  6. Маруся» - народна
  7. «Песня про зайцев» - Ю.Никулин
  8. «Лента за лентою»
  9. «І я на небі» - Океан Эльзы
  10.                     «Я і Сара» - «Дзідзьо»
  11. «Полковнику никто не пишет» - «Би-2»
  12. «Бьет бит» -
  13. «Буратино»
  14. Моцарт – симфонія № 40
  15. «Валера » -
  16.  «Трава у дома»–

Вед: Шановне журі, підведемо підсумки конкурсу «Відгадай мелодію»

Підведення підсумків конкурсу

Вед: Будь який хореограф перед тим, як вимагати від учнів танець, повинен показати його. Тому наш наступний конкурс називається «Дзеркало». Зараз кожна команда вибере найкращого танцюриста. Для кожного колективу буде грати по 5 мелодій. Задача так би мовити «хореографа» показати команді що треба танцювати, а команді відтворити рухи керівника. А як у вас це вийде оцінить журі за 5-бальною системою.  (ЖЕРЕБКУВАННЯ КОМУ ЯКА ПАПКА)

Проводиться конкурс.

Оцінюється конкурс.

Вед: Сьогодні дуже розповсюдженим є направлення – спортивні танці, або кому не зрозуміло – це бальні танці, наприклад ча-ча-ча, румба, самба і т.д. Та не лякайтеся, бальні танці ми танцювати не будемо, але все ж таки наш наступний конкурс називатиметься «Спортивні танці» . Команді буде пропонуватися мелодія, під яку команді треба буде танцювати, але непросто так, а зображуючи відомий вид спорту, який ми визначимо шляхом жеребкування. Журі оцінить цей конкурс за 5 бальною системою.

  • Баскетбол
  • Бокс
  • Фігурне катання
  • Плавання

Підведення підсумків конкурсу

Вед: Думаю,  що перед останнім конкурсом вам необхідно трохи відпочити, а тому оголошую більш спокійне змагання, яке називається «Доганялки» . Я називатиму для кожної команди перше слово назви популярної групи виконавців, а ви повинні назвати друге слово. За правильну відповідь – 1 бал.

  1. «ОТПЕТЫЕ ……………….(МОШЕННИКИ)
  2. «РУКИ……………………..(ВВЕРХ)
  3. «ИВАНУШКИ……………(ИНТЕРНЕЙШНЛ)
  4. «АГАТА…………………..(КРИСТИ)
  5. «ЗОЛОТОЕ ………………(КОЛЬЦО)
  6. «ВРЕМЯ ……………………...(истекло)
  7. «МАШИНА………………(ВРЕМЕНИ)
  8. «НОЧНЫЕ ……………….(СНАЙПЕРЫ)
  9. «ТАНЦЫ…………………(МИНУС)
  10. «ДИСКОТЕКА…………..(АВАРИЯ)
  11. «БРАТЬЯ…………………(ГРИММ)
  12. «БЕЛЫЙ …………………(ОРЁЛ)
  13. «БАЛАГАН…………………(ЛИМИТЕД)
  14. «НОГУ………………………(СВЕЛО)
  15. «НЕСЧАСТНЫЙ………... (СЛУЧАЙ)
  16. «ОКЕАН………………….(ЭЛЬЗЫ)
  17. «МУМИЙ………………...(ТРОЛЛЬ)
  18. «НАСТЯ………………….(И ПОТАП)
  19. «ВОПЛИ…………….(ВИДОПЛЯСОВА)
  20. «ПРЕМЬЕР……………….(МИНИСТР)

 

Вед: Таким чином команди додали до своїх балів ще декілька. А у нас на черзі останній конкурс «Домашнє завдання» Кожна команда підготувала для конкурсу танець, який вони зараз продемонструють. Журі оцінить ваші виступи за 6 бальною системою.

Проводиться та оцінюється конкурс.

Вед: Друзі, ось і підійшла до завершення наша весела гра «Стартінейджер», присвячена Дню закоханих. Сподіваюся, що всі помітили, як нерозривно пов’язані ці два поняття: танці та кохання. Зараз журі підібє підсумки і буде оголошено переможців. Але на мою думку – переможених сьогодні не буде, адже танці – це рух, це життя. Танці – це молодість. Молодість душі та тіла. За допомогою танців люди тренують свій вестибулярний апарат, рятуються від гіпертонії, зайвої ваги, депресії. І найголовніше, що танці нам завжди приносять лише задоволення. І я думаю, що сьогодні ми його отримали досить. Хоча не будемо на цьому зупинятися, адже після оголошення результатів на нас чекає шкільна дискотека, куди я всіх вас і запрошую.  Ну, що ж, дамо слово нашому шановному журі.

Підведення підсумків гри.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЛЕЗГИНКА

 

ГОПАК

ВАЛЬС

 

СХІДНИЙ

ЛАМБАДА

 

РОК-Н-РОЛЛ

ЦИГАНОЧКА

 

САМБА

 

1 Фігурне катання

3 Плавання

2 Бокс

4 Баскетбол

 

- 

- 

- 

- 

 

 

 

 

 

 

 

ВІДОМІСТЬ

Гри «Стартінейджер»

 

Назва конкурсу

 

 

 

 

1

Представлення (макс.5 балів)

 

 

 

 

2

«У світі танців» (по 2 бали)

 

 

 

 

3

«Танці народів світу» (макс. 10 балів)

 

 

 

 

4

«Відгадай мелодію»(по 2 бали)

 

 

 

 

5

«Дзеркало» (макс.5 балів)

 

 

 

 

6

«Спортивні танці» (макс.5 балів)

 

 

 

 

7

«Доганялки» (по 1 балу)

 

 

 

 

 

Всього:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПІДСУМКОВА ВІДОМІСТЬ

Гри «Стартінейджер»

 

Назва конкурсу

 

 

 

 

1

Представлення

 

 

 

 

2

«У світі танців»

 

 

 

 

3

«Танці народів світу»

 

 

 

 

4

«Відгадай мелодію»

 

 

 

 

5

«Дзеркало»

 

 

 

 

6

«Спортивні танці»

 

 

 

 

7

«Доганялки»

 

 

 

 

 

Всього:

 

 

 

 

 

 

1

 

docx
Додано
2 вересня 2019
Переглядів
794
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку