Сценарій випускного вечора "Аеропорт. Політ. Прощання"

Про матеріал
Сценарій свята вручення свідоцтв про повну загальну середню освіту у формі подорожі літаком.
Перегляд файлу

Сцена прикрашена як аеропорт : повітряна куля – літак 

Ведучі – це бортпровідники літака, відповідно одягнені та максимально привітні.

На фоні  пісні Лами «Літак»

Ведучий. Доброго вечора, шановні пані та панове!

Ведуча.  Доброго вечора,  дорогі гості, шановні вчителі та батьки ! Запрошуємо Вас здійснити  політ на борту лайнера «Прощавай, дитинство!» авіакомпанії «МАУ». Рейс виконується спільно з туристичною компанією «ШКОЛА-ТУР».  Оголошується реєстрація квитків на рейс номер 20:24.

Ведучий. Шановні пасажири! Рейс номер 20-24 авіалайнера  «Прощавай, дитинство!» присвячується випускникам  Ковалівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів  2024 року.

Ведуча. Наш  переліт триватиме 1 годину 45 хвилин.  Туристична компанія «Школа-Тур» організовує мандрівку з країни Дитинства у країну Дорослого життя для тих, хто здолав всі  11 етапів  шкільного життя.

Ведучий.  Мене звати Олег, я – старший бортпровідник  рейсу номер 20:20.

Ведуча : Я – бортпровідник Алла. Ми раді вітати Вас на борту авіалайнера «Прощавай,  дитинство!».

Ведучий.  Оголошується посадка на рейс номер 20:24. Політ здійснюється із злітної  смуги  аеропорту  «Ковалівський  заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів».

Ведуча. Просимо випускників 2024 року  приготуватися  зайняти  свої місця у салоні нашого літака згідно посадкових  талонів.(видає посадкові талони)

Звучить пісня Н. Могилевської «Відірватись від землі»

Ведучий: Увага! Вітаємо пасажирів! Робіть пам’ятні світлини, аплодуйте! Зустрічайте тих, хто готовий до польоту у незвідані далі! Це

  Марія, велика мрійниця, власниця чарівного голосу

Андрій, врівноважений та впевнений у собі, з яскравим почуттям гумору

Ярослав, оптиміст і комп'ютерний геній

Вікторія, активна, драйвова, музична натура

Артур, спокійний та стриманий, з тонким почуттям гумору

Андрій, харизматичний, творчий,

Ростислав, спортивна гордість школи

Роман, креативний, впевнений у собі

Тарас, чесний, сміливий, інколи навіть сором'язливий

Ганна, доброзичлива, щира та відкрита

Ігор, гумористичний, веселий,  дотепний

Христина, витончена, музична, творча

Марія, врівноважена, мріє своїм добрим серцем змінити світ на краще

Василь, цікавий, допитливий, політично обізнаний

 Назарій,  знається на зорях та  премудростях точних наук

 Назар, палкий шанувальник драйву та техніки

Ведуча: Досвідченими пілотами, що обслуговують рейс 20:24,   є … (перша учителька та класний керівник).

Ведучий. Температура за бортом 30° вище нуля , на борту 22° вище нуля.  В інтересах безпеки під час польоту забороняється :

-         Нудьгувати.

-         Виходити з літака до його приземлення.

-         Говорити присутнім що- небудь,  окрім приємностей, компліментів і похвал.

Ведуча. Під час польоту дозволяється :

-         Вітати один одного з успішним закінченням школи.

-         Поширювати ейфорію гарного настрою на оточуючих.

-         Освідчуватися в любові до школи, вчителів, батьків і один одного.

Ведучий. Приємного польоту усім! То ж давайте  поаплодуємо ще раз тим, заради кого ми всі  сьогодні тут і зібралися.

Ведуча. 11 років вони спалахували яскравими іскорками на уроках.

Ведучий. Виблискували  на олімпіадах, спортивних  змаганнях.

Ведуча.  «Запалювали» на шкільних вечорах.

Ведучий. Тепер вони будуть спалахувати та сяяти  у великому житті. У кожної зірки своє ім’я, кожна зірочка унікальна і неповторна.

Ведучий: Вітаємо  усіх, хто з нетерпінням чекав сьогоднішньої  події -   головного та  довгоочікуваного дійства 2024 року у Ковалівському  ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

Ведуча: Урочистості з нагоди вручення свідоцтв про повну загальну середню освіту випускникам  Ковалівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів 2023-2024 навчального року  оголошуються відкритими!

Гімн України

Ведучий. Дорогі випускники, шановні вчителі, батьки, сьогодні ви всі станете свідками знакової шкільної події. Це – ваше  спільне свято. І нехай прикрашають його щасливі посмішки та добрі слова.

 

Ведуча. Шановні присутні!А зараз привітайте наших почесних  гостей свята,

це:

Ведучий: Кажуть, що життя – це вічний аеропорт, де розлучаються,

зустрічаються, плачуть і радіють. Як правило, тут збираються лише

найдорожчі, найрідніші.

 

Ведуча:  У багатьох народів існує повір'я, що з народженням людини на небі запалюється нова зірка.  Мабуть,  тому життя людей так схоже на життя зірок: одні мерехтять, інші - рівно горять, треті - яскраво  вирізняються на  небосхилі.

Ведучий : Так, звісно, Алло. Я вважаю, що головне -  не загубитися в цьому небесному просторі. Хоча, відкрию тобі таємницю, жодна зірка не засяє без допомоги. Нашим зірковим випускникам допомогли відкрити Всесвіт і яскраво засяяти найближчі люди – учителі та батьки.

 Ведуча : Знаєш, Олеже,  серед усіх, хто сьогодні  проводжає  випускників, є людина, вона, як  великий магістр, знає, що потрібно для успіху. І сьогодні вкотре  відкриє таємницю успішності вам, дорогі випускники.

 Ведучий : Зустрічайте оплесками очільника   Ковалівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів     ...

Ведуча: Увага! Настає найурочистіша мить – вручення білетів у доросле самостійне життя!

Ведучий: До зачитання наказу про видачу свідоцтв про повну загальну середню освіту  запрошується …., заступник директора з навчально-виховної роботи.

Урочисте вручення документів.

Ведуча . Цікаво, що відчуває людина, взявши до рук цей важливий документ?

Ведучий: Дорогі випускники! Ви перебуваєте у сумнівах, у роздумах, у зоні турбулентності. Ви обираєте майбутнє! Не лякайтесь невідомого! Щоб вас мотивувати та заспокоїти, ми підготували для вас напутні слова. Слово для благословення має отець Петро.

Ведуча: Сьогоднішній  вечір – це та подія , яка зібрала тут, в аеропорту «Прощання з дитинством» особливо близьких людей: батьків, вчителів, знайомих, друзів, які приготували для вас напутні слова, мудрі поради, обереги. Слово для  привітання має

 

……………………………………………………………………………

Ведучий. Нагадаємо, сьогодні  випускники 2024 року прощаються з рідною школою. Особливий довгоочікуваний день, котрий не губиться на довгій життєвій дорозі, а завжди  світиться теплим вогником спогаду. А початком усіх життєвих стежок кожної людини є, звичайно, батьки. Слово для отчого (материнського) благословення має

 

…………………………………………………………………..

Ведуча: Серед тих, хто сьогодні вболіває по-материнськи за  своїх вихованців, є і перша вчителька випускників.  Її рука завжди підтримувала, коли учень втрачав рівновагу, а слово - підтримувало і надихало. Запрошуємо до напутнього слова …..

Ведучий: Серед тих, хто  сьогодні  переживає хвилини майбутньої розлуки із своїми учнями, є людина, яка знає всі таємниці наших випускників! Абсолютно всі! Закоханість, переживання, успішність,  захоплення, вміння – ну нічого для неї не таємниця! Це класний керівник …..  Просимо вас до слова.

Ведучий. І нарешті – кульмінація нашого свята! Настав час надати слово головним винуватцям нашого дійства – випускникам 2024!

 

  1. Ну ось. Навчання  закінчено. І дитинство закінчилося. Воно ішло по краплинці, тихо і непомітно, з першими буквами, рівними-рівними у першої вчительки, з коротенькими сукенками, із пронизливими дзвінками, дорожчими за всі хорали світу, із звичним голосом класного керівника.

 

  1. А за вікном ішов дощ, у класі запалювали світло і під освідчення в коханні списували алгебру, доводили недоведені теореми, приписували Ньютону зайві закони. І все було чудово...

 

  1.         А дитинство проходило... І залишилися від нього лише звуки кроків учителів, що ішли на уроки, скрип крейди, шум дощу, і запах квітів учителям на прощання.

 

  1.         Прийде світанок - і всі розійдуться. Але в якийсь момент усі зрозуміють, які чудові люди так довго вчилися разом, отримували двійки і дванадцятки, сиділи за однією партою. Таких уже не зустрінеш.

 

  1.         І буде бал, і сміх, і музика, і квіти. Завтра ми прокинемося зовсім дорослими. Завтра ми зможемо здійснити все.

 

  1.         Документи про закінчення навчання  у нас в руках і ми нарешті вже випускники. Але не забудемо, що звемося ми  усі однаково. Ми - однокласники.

 

  1. По світах розгубимось, і прізвища дівчат наших зміняться,

Але пам’ять цих років від нас ніде ніколи не дінеться.

 

8.Роки промчаться, пролетять, промайнуть,

Але ніколи ми не зможем забуть,

Нас дивна сила тримає і вона не відпускає,

Нас однокласники звуть.

 

9.Може ми забудемо усі ці теореми і правила,

Нам життя уроки дасть, і будемо робити все правильно.

Фірми ми очолимо, в нас будуть персональні порадники,

Але не забудемо ніде й ніколи – ми однокласники!

 

10.Товариство! А хтось може пояснити, навіщо в старших класах класний керівник?

 

  1. Як навіщо? (Ніжно.) Хто тебе на світанку розбудить і ніжним, лагідним голосом повідомить…(строгим голосом) Що перший урок вже двадцять хвилин як почався і щоб до другого був як штик!

 

  1.   (ніжно). Коли ти втікаєш із контрольної, хто зловить тебе на сходах, м’яко візьме під білі ручки і делікатно нагадає…(строгим голосом) Що це вже шостий прогул цього тижня і за кожен прийдеться відповісти!

 

13.(ніжно). Хто, як не класний керівник, подзвонить увечері батькам і заспіває їм колискову про те…(строгим голосом). Що всі вчителі просто згорають від бажання поговорити з ними про твою поведінку та успішність!

 

  1. Жарти жартами, але ми сьогодні всі визнаємо і хочемо подякувати нашому класному керівнику  за те, що її правила працюють, що Краса, Любов і Гармонія таки восторжествують.

 

  1. Ми підемо, закриються двері школи, а за порогом залишаться дорогі наші наставники - ті, хто вчив, наставляв, хвалив, радів і засмучувався разом з вами, хто навчив нас не здаватися. Свідоцтва ми отримали. Можна вирушати в дорогу.

 

  1.  Почекай! У нас іще є час! Та й не можна нам просто так зникнути і все…Як відомо, кожен, виходячи з дому, повинен вимкнути газ, погасити світло…Зачинити  двері… і лишити що-небудь на пам’ять.

 

  1. Легко сказати. А що ми можемо залишити? Квіти? Красиво, але цього замало, вони зів’януть. Хороші слова подяки? Це краще, але вони забудуться. Фотографії?! Але ж вони мовчать!

1-Придумав! Ви знаєте, що спільного між нами та олівцем? Олівець має 5 якостей, які потрібні нам, щоб сміливо вирушати у доросле життя.

 

2.Ми зробимо багато великих речей, але лише тоді коли самі примусимо себе писати своє життя, а не покриватися пилюкою в коробці…

 

3.Нас будуть іноді боляче підстругувати, але це лише для того, щоб ми навчилися писати якомога краще.

4.Ми зможемо виправляти помилки, зроблені нами у написанні наших життєвих історій.

5.Найважливіша наша частина – стержень - завжди буде всередині нас.

6.І на якій поверхні б нас не використовували, ми завжди повинні залишити свій слід.

7.Тому сьогодні ми хотіли б залишити рідній школі на згадку символічний подарунок.

8.Цей олівець. Це не просто олівець. Це свого роду капсула часу, у якій заховано наші спогади.

9.І коли ми зберемось через багато років, ми зможемо зазирнути у наше минуле. А поки що віддаємо його вам, Лідіє Василівно, на збереження.

10.Прощай, дитинство світле,  світанкове,

Уроки, друзі, вчительська сім’я!

У школі в вас життя було чудове,

Ця школа вам і рідна, і свята…

11.І на душі враз стало якось щемно —

Ви більше вже не будемо дітьми.

Відчули раптом, ясно й достеменно,

Що вже дорослі, всі дорослі ми!

Пісня у виконанні 

 

Ведучий: Нехай спаковані уже валізи,

І  вже польоту  чути звук.

Ведуча: Лунає вальс шкільний  прощання

Це чути вальс надії , це чути вальс розлук.

Вальс

Ведуча  Наш політ добігає до завершення! Але ми не прощаємося! У добру путь вам, друзі, в добрий час!

Ведучий. Свято вручення свідоцтв про повну загальну середню освіту оголошую закритим.

                              Гімн України.

        Ведучий.     Нехай ваші мрії на крилах дитинства

              Сягають незвіданих досі висот.

            Ведуча.   Хай стане снаги не згубити в дорозі

              Вам Богом наданих талантів і чеснот.

Ведучий: Шановні пасажири, наш політ йде до завершення.

Ведуча. За бортом +30°. Наш політ пройшов добре, привітайте з приземленням наших випускників, батьків та вчителів. До нових зустрічей!