Сценарій випускного вечора "Вечір прошання зі школою!

Про матеріал

Це сценарій проведення випускного вечора в школі.Захід може проводитись на шкільному подвір"ї за участі батьків та вчителів.До сценарію входять номери художньої самодіяльності.ігри.конкурси,що допомагає створити потрібну атмосферу,та гарно провести вечір.

Перегляд файлу

1

 

http://t1.ftcdn.net/jpg/00/13/65/10/400_F_13651040_OmknkshRuO2VRkw7vAMcxUwsedo4rVd6.jpgSценарій вечора

прощання зі школою   

unlock_playing                                                                                 

ведучий

Доброго вечора, шановне панство!

ведучий

Доброго вечора усім, хто зібрався на нашому шкільному подвір’ї!

ведучий

Вітаємо вельмишановних учителів та гостей!

ведучий

Мам і тат, дідусів та бабусь, які занадто хвилюються!

 ведучий

Доброго дня дорогі наші гості. Шановні батьки, вчителі, знайомі, друзі. Особлива подія зібрала всіх  в нашій школі. Сьогодні            року прощаються з рідною школою наші випускники. Це особливий довгоочікуваний день, що не губиться на довгій життєвій дорозі, завжди світиться теплим вогником, стискає серце спогадом дитинства.

ведучий  З давніх - давен люди піднімали голову, спрямовуючи свій погляд на зоряне небо. Он Велика Ведмедиця, он Чумацький шлях, а он полетіла в небесній глибині комета, вітаючи нас вогняним  хвостом.

ведучий  А он загорілася зірочка. Вона така маленька, не смілива ще...

ведучий В народі кажуть: Загорілись на небі зірочки, то в родинах з'явились діточки.

ведучий Так-так! Саме народження дитини віщують зорі.

ведучий Рік 1999 в щасливих родинах з'явились маленькі хлопчики і дівчатка

ведучий І ось рік 2016. Маленькі зірочки перетворились на принців та чарівних принцес. Багатьом речам притаманна дивна властивість – повертати людям пам’ять про минуле, дарувати радість прожитих миттєвостей.

ведучий А коли ми оглядаємось на пройдений шлях, коли шукаємо підтримку і надійну опору, ми відкриваємо фотоальбом.  Наш шкільний фотоальбом зберігає епізоди нашого шкільного життя – надзвичайні події і пригоди, радості і невдачі, схоплені фотоспалахом.

ведучий В різні роки вчителі нашої школи навчали теперішніх випускників. Поряд з ними всі ці роки були найдорожчі їм люди –  батьки, їхня сім’я…Абсолютно кожному з них хочеться приурочити сьогодні хоча б декілька кадрів.

ведучий

Отже приготуйтеся! Посміхайтеся разом із нами! Відкриваємо фотоальбом!!!

РАЗОМ :  Увага – знімаємо!!!!

 

БЛОК «ВИХІД ВИПУСКНИКІВ»

На сцені з'являються маленька дівчинка і хлопчик.

Дівчинка. Здрастуй, Людино! Ви здивовані? Не звикли до такого гордого, красивого імені? Але ж ви, і ви, і ви - Люди!

А у кожної людини, як стверджує романтична легенда, є два береги: від одного з них людина відпливає, а до іншого неодмінно має пристати. На цій дорозі завжди трапляється багато труднощів, перешкод, є зупинки надії, юності, любові. І, де б ви не зупинялися, які б перешкоди не ставали на вашому шляху, вам далеким теплим вогником завжди світитиме берег маленької дивної країни - Дитинства.

Я - з цієї, для вас уже казкової і далекої країни. А ви стоїте на порозі такого складного і непростого дорослого життя.

Хлопчик. І все ж я радію за вас і співчуваю вам. Одержавши атестата, ви стали такими дорослими, самостійними. Ви раптом отримали стільки прав і свобод, що можна просто розгубитися у цьому вирі нового.

 Дівчинка. Хвилюючий сьогодні день не лише у наших випускників. Не менше хвилюються і їхні батьки. Так шалено б'ється серце, а то зовсім десь зникає його стукіт... І тато, і мама ще пам'ятають себе такими ж юними, свій випускний. А тут така несподіванка: красуня-донька на високих підборах або ж серйозний син, вищий за тата. Ще зовсім нещодавно тримали їх на руках, безпомічних немовлят. А сьогодні вони вилітають з батьківського гнізда.

Xлопчик.

Запрошуємо випускників

Дівоча врода тішить зір

           І хлопці всі, як на підбір

 Вони вже вирушають у дорогу

Разом  Випускники дві тисячі шістнадцятого року.

http://img-fotki.yandex.ru/get/5203/192316549.3b5/0_fd285_c1524e17_orig.pngДівчинка.  : 11 років ви чекали на це ….. Витрачено 150 кг крейди  2300 штук 48-листовых зошитів, 2 млн 300 тисяч нервових клітин ,150 кубометровпасти , з»їдено 880 тысяч булок в їдальні ,випито 120 тысяч кубометрів соку….. і ось ви готові 

unlock_playingМасовий танець      Останній раз

БЛОК «ВРУЧЕННЯ СВІДОЦТВ»

         unlock_playing  ведучий                    

Невже це дійсно сталося? Скільки вони мріяли про цей вечір, завтрашню свободу, а тепер … не віриться.

ведучий  І так чомусь сумно… і тривожно. Як складеться їх  життя?

ведучий  У школі все простіше – уроки, екзамени і заповітна мрія – атестат.

ведучий  А до речі, атестат  випускникам іще не вручили, так що заповітна мрія ще не здійснилася.

 

 

ведучий У деякому царстві, незрозумілій державі жив-був цар-король, султан - падишах. І звали його Кара-Хап.

Музика.   Султан говорить незрозумілою мовою, а ведучі перекладають зміст султанових слів на зрозумілу мову).

ведучий І був у нього, як і заведено, великий гарем: багато дружин, наложниць, рабинь, слуг, дітей, мамок і няньок. Виросли діти, і настав час вибирати їм свій шлях. І сказав султан одного разу:

Султан. Багато базару!

ведучий Покликати до мене всіх моїх дітей, а з ними мамок, няньок, головного візира, придворного астролога і всіх родичів та слуг.

Султан. Гарем курдюк !

ведучий  Всі вже тут!

ведучий  О мудріший з наймудріших! О сильніший із найсильніших! О красивий з жахливо красивих! Хай засяє зірка твоя над мудрістю всіх мудреців, хай випромінюють очі твої світло, що розсіює темряву, хай вимовляють вуста твої тільки цукор та мед ...

Султан. І рахат – лукум.

ведучий  І рахат – лукум. Скажи, о достойніший з найдостойніших, навіщо скликав нас усіх у цю годину, відірвав усе військо твоє і рідню усю від сапання городу і боротьби з жуком іноземним – колорадським?

Султан. Караван-сарай.

ведучий   Бажаю я відправити дітей своїх у світ великий, розуму набиратися. Хочу знати, чому навчилися вони під моїм батьківським крилом, що собою являють, чи готові до життєвих іспитів.

Султан. (дає наказ, згорнутий в рулон) Ріки!

ведучий  Слухаю і корюся. (Читає)

Року 2016 тисячоліття третього повноліття досягли 20 дітей з 355  , що живуть у прекрасному палаці 34-річної давності, який школою зоветься. Усі 20пройшли іспити вогнем, водою і мідними трубами. Вчені мамки-няньки за останній місяць прийняли в них 30 контрольних, 14 іспитів, 826 пояснювальних і 20 упаковок корвалолу . І сьогодні настав час вручити перший документ про освіту - атестат - нащадкам найблагороднішого сімейства, гордо іменованого гімназія

ведучий

      Право  сказати напутнє слово надається Голові всія школи , що уроків відвідала  незліченну кількість. Зустрічали її скрізь тільки посмішкою ласкавою, друзів набула багато, пам’ять в –серцях дітей султанових залишила світлу та незаплямовану. Тепер перебуває в печалі з нагоди випуску ще однієї ватаги отроків енергійних, які ідуть у світ зі світлими головами, наповненими знаннями потрібними й непотрібними.

    Султан. Валентина Кирилівна  – Сан, ріки!

  (слово директора)

  ******************************************************

Султан. (плеще в долоні і віддає наказ) Айда, оша !

ведучий    Покликати астролога!

unlock_playingМузика. Вихід астролога.

Астролог. Пер асфера аол асфра. Дум спіро сперо. Снукс рекс. Реджіна піаріт. Всі чомусь часто незадоволені мною, не люблять моїх гороскопів. І найголовніше, що я ж тут – ні при чому! Що зірки говорять – я просто записую. А вашим дітям зірки ще при народженні все напророчили.

Султан. Талдич - талдич!

ведучий  Так, говори! Що там зірки передрікають моїм баламутам?

ведучий   Подивіться, як виросли і змужніли наші одинадцятикласники.

ведучий  А як порозумнішали.

ведучий Кожен -- свого роду зірка.

ведучий  А всі разом – яскраве сузір’я.

ведучий  Кажуть, характер людини визначають зорі і, зокрема, той знак зодіаку, під яким людина народилася.

ведучий  Справді? Тож давайте перевіримо, чи це дійсно так.

   ведучий   Право вручити перші атестати   надається Голові всія школи ,

Валентина Кирилівна ,Вам надається право вручити атестати з відзнакою найяскравішим зіркам нашого шкільного сузір’я, людям, на яких завжди можна покластися, в них можна вірити, вони не підведуть.  Це наші медалісти. 
ведучий Для отримання атестатів на сцену запрошуються 

 

Музика. Директор вручає атестати випускникам-медалістам.
Слова подяки учнів 

Султан. Улем валіде!

ведучий  Покликати сюди Олену Олександрівну-Ханум, що за мамок-няньок відповідала, розклад занять складала, ночей своїх недосипала і про наше благо дбала.

ведучий  Зустрічайте  , справедливішу з найсправедливіших, гуманнішу з найгуманніших заступника директора з навчально-виховної роботи  Гафину Олену Олександрівну

 ведучий Олена Олександрівна ,  Вам належить право вручити атестат тому хто народився   під  знаком Овна.

  ведучий  Отже, для отримання атестатів на сцену запрошуються терплячі, миролюбні, гармонійні та енергійні 

 

Музика. Вихід випускників на сцену.

  Слова подяки

 

Султан. Караван сарай.

ведучий  Повернувся караван з Туреччини з величезними прибутками: золота та каміння дорогоцінного не злічити, верблюдів нема де розмісти. А все завдяки знанням моїх дітей. І звідки в них такий хист?

ведучий  О мудріший з наймудріших, навчила  їх вчитель історії

ведучий    Леся Олександрівна  , вам надається право вручити атестат народженому під знаком Тільця

ведучий Отже, для отримання атестата на сцену запрошується наполегливий та незалежний     

 

unlock_playingМузика. Вихід  на сцену.

          Слова подяки

ведучий  О, мудріший з наймудріших, о красивий з найкрасивіших, чи пам’ятаєте ви, як ваші діти потрапили в Палац мудрості, Дім знань та навчання?

Султан. Якши синдром!

ведучий  Звичайно, пам’ятаю, як із моїх турботливих батьківських рук прийняли мамки-няньки, перші вчителі, малих, беззахисних дітлахів. Вони взяли їх за тендітні рученята і повели за собою в Країну знань, вони плекали, леліяли їх та готували до дорослого життя.

Султан. Шикидим, шикидим!

ведучий   Покликати до мене мамок-няньок, що про наймолодшеньких піклувались!

 ведучий   На сцену запрошуєься перша вчителька  наших випускників: 

 

 ведучий          , Ви вручаєте атестат народженому під знаком    Близнюків.

Для отримання атестата запрошується

 

Музика. Вихід   на сцену.

    Слова подяки

   Султан. Акинджій тахаллус?

ведучий  А хто відповідав за виховання моїх дітей?

ведучий  Багато тепла і турботи, а також власного часу  віддала вашим дітям класний керівник

Султан. Ханума топ-топ!

ведучий  Запросити турботлившіого з найтурботливіших, доброго з найдобріших, класного з найкласніших керівників.

ведучий   Для вручення атестатів на сцену запрошується класний керівник   Карпенко Олена Михайлівна

  ведучий         ,   вручатимете атестат      народженій під   найелегантнішим  знаком  Зодіаку — Рак 

         ведучий  Для отримання атестата на сцену запрошується 

 

Музика. Вихід   на сцену.

    Слова подяки

ведучий  О щасливий наш царю, милостивий государю, хай буде світлою голова твоя, хай Аллах нагородить тебе довгим життям. З візитом прибула до нас майстриня вигадки, Богиня творчої наснаги Ганна-Ханум.

Султан. Талмуд, вах-вах!

  ведучий   Для вручення атестатів на сцену запрошується педагог-організатор  Ганна Вікторівна Мельник

ведучий   Ганна Вікторівна , ви вручатимете атестат      найартистичнішому знаку Зодіака –Леву.

  ведучий    Для отримання атестата на сцену запрошується

  Хлівнюк Ольга

Музика. Вихід   на сцену.

          Слова подяки

      Султан. Боді білдінг!

       ведучий  Султан задоволений фізичною підготовкою своїх чад, їхньою витривалістю та загартованістю. І за все це падишах вдячний головному тренеру палацу –  

ведучий         , запрошуємо Вас на сцену ви вручаєте атестат випускнику  , що народився під знаком Терезів

ведучий     Для отримання атестата запрошується     

   

Музика. Вихід   на сцену.

  Слова подяки

 ведучий Для вручення атестата наступному знаку зодіака запрошується

вчитель,що викладав  у наших випускників одразу три предмета ,тобто давав їм втричі більше знань

ведучий  Це  

ведучий        ,ви вручатимете атестат  Скорпіону.

 Для отримання атестата на сцену запрошується 

 Анатолій

Музика. Вихід   на сцену.

     Слова подяки

ведучий

  ведучий  О мудріший з наймудріших, хай буде знову світла твоя голова і хай Аллах ще раз нагородить тебе довгим життям! Прибула до тебе людина, яка дітей як чудові зелені сади вирощувала, щодня поливала, жодному листочку не давала з дерева впасти. Віднайшла в піщаних дюнах та барханах серед кактусів колючих життєдайні оазиси знань та наповнила їх природним змістом,знає настрій всіх учнів

Султан. Калдирмак бархан!

ведучий  Тож запросіть        , яка дітей моїх навчила любити та цінувати життя.

  Наступний знак зодіака – Козеріг. Вам надається право вручити атестати учням, які народилися під цим знаком.

ведучий  Запрошуємо на сцену стійких і непохитних

   

          

Музика. Вихід   на сцену.

     Слова подяки

    ведучий  Під цим знаком народилося  найбільше випускників,тому попросимо допомоги у вчителя астрономії   

ведучий  Запрошуємо на сцену Практичних, матеріалістичних,     наполегливих 

             

              

              

 Музика. Вихід   на сцену.

     Слова подяки

 ведучий  Ось і підходить до кінця наш гороскоп. Залишився лише один знак знак Риби.

ведучий  І вручати атестати учням, які народилися під цим знаком зодіаку, буде вчитель,  який провів наших випускників дорогами минулого і теперішнього часу розмовляв з  ними мовою Шекспіра

ведучий  Для вручення атестатів запросити на сцену вчителя англійської мови  

ведучий Отже,    , ви вручатимете атестати учням, які народилися під знаком Риб.

 Для отримання атестатів на сцену запрошуються майбутні письменники, музиканти, режисери, а можливо, лікарі та вчителі 

 

Музика. Вихід випускників на сцену.

    Слова подяки

Султан. Ляльки-маляльки?

ведучий  Маляльки, ваше падишахство, слова просять.

Султан. Даванто- чеканто.

ведучий  Хай говорять, адже їм також хочеться сказати багато гарних та теплих слів своїм старшим братикам та сестричкам.

 Музика. На сцену піднімаються молодші братики та сестрички випускників.

Виступ молодших сестер і братів випускників.

1. Сюди прийшов я, друзі, зовсім недарма.

Одна їдка проблема мій мозок обійма.

Моя сестричка нині школу закінчила

І всі фінанси в свої руки захопила.

Модняча сукня, туфлі, зачіска хіпова,

П’янкі парфуми і каблучка нова.

Пла-ка-ли наші грошики, які зібрали,

Навіть мені нічого вже не перепало.

2. А моя сестричка, браття!

Куди вже тій Мадонні браться!

Одна лиш досконалість і краса.

І має талію таку лише оса.

Вона найкраща, бо моя!

Та перевершу, безумовно, її я.

У мами буде досвід прехороший

Й для мене наскладає вона ще більше грошей.

3. Не лише сестрички можуть бути гарні.

І зайві клопоти, скажу, тут, друзі, марні.

Бо в мене брат – як Клод Ван Дам

Образити його нікому я не дам.

4. Сьогодні в наших мам і тат – хвилюючий дебют,

Бо їхні первістки в широкий світ дорослого життя ідуть.

Тому прийшли їх нині привітати

Шкільна родина, я, і мама, й тато.

І їм бажаєм ми в цей день святковий,

Нехай пишається випускниками школа.

Музика на вихід дітей зі сцени

Це все ,звичайно ж здебільшого жартома, ми бажаємо нашим старшим товаришам,випускникам кращої долі і нових звершень

      

 

  

http://www.playing-field.ru/img/2015/051921/0159111АРАБСЬКИЙ ТАНЕЦЬ

 

 Музика. Одинадцятикласники вносять символічний факел знань на сцену.

Випускник. Сьогодні ми передаємо цей символічний вогонь знань вам, шановні десятикласники, як символ торжества розуму і натхнення.

Пам’ятайте:

1. Символ випускника є перехідним і вручається виключно на випускному вечорі в урочистій обстановці.

2. Символ наступним випускникам дає право відчувати себе в школі найстаршими, найвідповідальнішими і з гордістю нести честь учня рідної школи.

3. До моменту передачі символ зберігається в кабінеті випускного класу.

4. Підробка символу або намагання присвоїти його карається законом. І дуже строго.

5.Нехай його вогонь зігріває ваші душі, надихає вас на успіхи, надає сили.

Музика

Передача символа.

Десятикласники (беруть символ і говорять )

Ми обіцяємо з честю пронести цей вогонь, берегти його, примножити ваші здобутки і на нашому випускному вечорі передати його майбутнім десятикласникам.

(Десятикласники із факелом -символом знань - виходять із залу під музику).

 дівчатка   залишаються на сходах

 1.Усе було: і мрії, і бажання

Хтось з нас радіє, а хтось чомусь зітхає

Все відгуло, настав час прощання...

А вечір цей ще кожен з нас згадає.

2. Усе було за 11 років в школі

Підказки, жарти, спогади сумні,

Усе спливло і нині в дружнім колі

Проводжаємо щасливі дні

4.І двері нам цей день у світ новий відкриє

Ми сміливо ідемо в майбуття

Орлині крила нам зростила школа

Їх не зламає бурями  життя

unlock_playingМОЄ ІМЯ УКРАЇНА

http://st.depositphotos.com/1620766/1346/v/110/depositphotos_13462671-Vector-treasure-box.jpgunlock_playingНа сцену виходить домовичок із сундучком, іде до середини сцени, сідає на сундучок, дивиться з-під лоба на випускників і починає плакати

Ведуча: А ось, нарешті і наш домовичок Кузя. Доброго вечора Кузя!

Кузя: Ой, та який же він там добрий. Добрий для випускників, для гостей, а для мене….(плаче)

Ведуча: Що ж сталося, можливо ти нам поясниш у чому справа?

Кузя: Всі тепер уже знають, що я

Я – малий домовичок

 І живу у школі

Маю гарний сундучок

Тішусь ним доволі

Гарні діти в нас росли

Вчились на відмінно… (плаче)

Ведуча: Ну то й що ж? Та продовжуй.

Домовичок:  Той кажу, що дуже гарні діти в нас росли, вчились на відмінно, працювали на – 12, говорили на 13, а головне і саме болючіше для мене – збитків за всі 11 років майже не наробили. Ой!!!

Ведуча:   Так це ж добре.

Кузя: Та де там добре, мій сундучок сьогодні майже пустий, нічого мені сьогодні з вами розмовляти.(плаче)

Ведуча:  Та заспокойся же ти. За раз ми щось придумаємо. Кузю, а може ми сьогодні дамо можливість нашим випускникам зізнатися в тому, чого вони не робили, але їм дуже хотілося це зробить. А може і робили, але ми про це стобою не знаємо.

Кузя: Потягне. Давай.

Ведуча: Ну що ж пані та панове, шановні випускники, сьогодні ми пропонуємо Вам зізнатися у не вчинених вами гріхах і востаннє в стінах рідної школи зробити те, чого ми не насмілювалися зробити протягом навчання у школі.

Кузя: Увага! Велике каяття випускників.

Домовичок:  Каїтесь!!!

unlock_playingВиступ театру Кузі   (Кузя роздає кожному випускнику згорнутий листок із завданнями)

 

unlock_playingГОРОШИНИ

БЛОК «ПРОЩАННЯ З ДИТИНСТВОМ»

unlock_playingведучий

Так, що ж там у нас далі?

(Бере в руки фотографію…).

ведучий

Вересень. Букети .Діти .

Вчителі веселі. Квіти.

Два та два. Буквар. П'ятірка.

На штанах велика дірка.

ведучий

Фараони. Глобус. Карта.

Розмальована кимсь парта.

Пушкін .Піфагор. Кислоти.

Океани .Моря. Ноти.

ведучий

 Танці. Турпохід. Гітара.

Перший поцілунок. Пара.

Травень . Вже дзвінок останній.

ведучий

То чому ж це ти печальний?

Відповідь на це найпростіша-

 разом Не повернеш дитинство більше                               

unlock_playing  Дитинство: Хто ти?(першокласниця)

   Юність: Я-Юність(одинадцятикласник)

Дитинство: Так швидко і непомітно  пролетіли ці роки, що я і не помітив. Ти зачекай. Ще мої діти не натішилися і не награлися досхочу, не находилися в бантиках.

Юність: Час вже їм відправлятись до моєї країни, саме тому я тут, щоб вказати вірний шлях. (Лунає бій  годинника)О, чуєш? З небесної високості подається сигнал. Прощай, дитинство, ми вже вирушаємо...

(Віддає їй свою кульку…Дівчинка спускається зі сцени. Всі випускники стоять коридором з кулькою в руках. На кульках написано – «Дитинство». Дівчинка проходить і кожен по-черзі віддає їй свою кульку…Дівчинка виходить    під мелодію «Куда уходит детство»…)

ведучий  Так, дитинство - маленька безтурботна країна. Кожному з нас доводиться бувати лише один раз у житті.  Згодом стежина до тієї країни заростає дорослими турботами та проблемами. І скільки б не шукали ми цю країну на карті - даремно, бо не знайдемо . Лише приємні спогади і мрії мають чарівну здатність повернути нас у дитинство.

  ведучий Ви трішечки заздрите малечі шкільній , -

  В них скільки ще буде цікавих подій.

  Вони вас зібрались вітати неначе

  Говорить що істина в - слові дитячім.!

ведучий  Шановні випускники вас вітають теперішні господарі країни дитинства

1. Хто скажіть ці дяді й тьоті,

Що рядком сидять навпроти?

В пишні сукні повдягались,

В галстуки й костюми вбрались.

2. Не сором мене,  благаю

Бо давно уже всі знають,

Люди, що сидять навпроти,

То не дяді, і не тьоті,

Всі зібралися на бал

В цей чудовий світлий зал

3. Вже вони дорослі, а не діти,

Руки склавши, не будуть сидіти,

Бо кожен з них має мету,

І в серці мрію золоту.

4. Одні мріють про вищу освіту,

Розкривати таємниці світу,

Мріють вкрити славою країну

Батьківщину свою - Україну!

5.Шлем привітання особливі

Дорогим випускникам:

Будьте ви завжди щасливі

На радість вчителям й батькам

6.Випускники, які ви красиві,

Усміхнені, веселі, чепурні,

Дивлюсь на вас, на обличчя щасливі

І дорослим стати хочеться мені

7 Любі випускники

Дозвольте  вас ще раз вітати,
І успіхів та щастя,
Удачі побажати.

8. Нехай будуть в вас завжди –

Сало, м’ясо і ковбаси,

Оселедці, бочка квасу,

Жир, сметана, холодець,

9 Хрін, капуста, сирівець,

Сир, цибуля і часник,

Гуска, курка, кріль, індик,

Гуслі, скрипка і сопілка.

10  Діжі, бочки та свитини,

Штани, шапки та корзини,

Туфлі, чоботи , калоші,

Постоли, звичайно ж гроші,

11.Сукні, персні та намиста,

Пиріжок, вареник, тісто,

Пшениці, овес, ячмінь,

Баранець, коза і віл.

12. Пампушки, смачні паштети,

Салат, перець і котлети,

Помідори, хліб, гірчиця,

Вишні, ягоди, суниці,

13 Груші, сливи, глід, грибочки,

Яйця, бульба, огірочки,

 Всі разом:

Вік бажаєм в мирі жити

І ніколи не старіти!

14 .І не треба плакать у дорогу,

треба вам затанцювать і все

Хай про день цей - добрий, теплий спогад

кожен з вас у серці понесе

15 Вклоніться небу, вклоніться землі.

Радійте сонцю, ідіть по росі

16.Шануйте рід свій і свій оберіг

Моліться на матір, на рідний поріг

 Разом: Хай вам щастить.

              Щасливої дороги! 

 

 А давайте і ми пограємось на останок,тому що після школи вже не так зрозуміють,а так ніби за сценарієм

ведучий  Спробуймо

(роздаються листочки з ролями,ведучий читає текст актори виконують почуте)

ролі : Двієчник,Відмінник,Учитель,Директор,Дошка,Крейда,Дзвінок,Парта

unlock_playing "1 вересня. Дзвінко і весело дзвенить відпочивши  за літо дзвінок, він довго і з усіх сил кличе учнів в клас. Посеред кабінету блищить чиста широка дошка, а поруч з нею прилаштувалася  маленька скромна крейда. Навпроти  них гордо розташувалася свіжопофарбована парта. Почувши дзвінок, відмінник щодуху біжить до класу, по дорозі здивовано дивиться на дошку і сідає за парту. Голосящий  дзвінок несподівано замовкає, і з'являється вчитель.

Учитель бере крейду і починає писати на дошці, відмінник уважно дивиться поправляючи окуляри. Крейда  при цьому чомусь скрипить, а дошка стукає. Тут з'являється строгий директор і веде за вухо двієчника. Вчитель  починає зітхати і розводить руками, крейда падає з її рук. Відмінник тихенько хихикає. Двієчник ображено дивиться на директора, який вказує йому на парту. Директор потискує  вчителю руку і перевальцем іде.

 Парта  злякано здригається, знаючи, що зараз на ній почнуть малювати і дряпати. Але тут радісно дзвенить дзвінок, і два учні зриваються з місця, перекидаючи парту, мало не збивають з ніг вчителя, зачіпають дошку і та розгойдується. Учні тікають  .

Учитель поправляє дошку, обтрушує крейду і втомлено спирається на парту. Але ось знову чується дзвінок, і звук його вже нагадує мелодію пісні «Наша служба и опасна и трудна». І знову все закрутилося в звичному хороводі: парта, відмінник, учитель, двієчник, крейда, дошка і директор.

А за вікном шуміли краплі  весняного  дощу, схожі на ваші оплески. "

 

 

ведучий Шановний всім напевно хочеться дізнатися про найзаповітніші бажання та думки наших випускників. Вчителів, батьків, гостів. Можливо спробуємо  

 

https://image.freepik.com/free-icon/open-black-cargo-box_318-33786.png

unlock_playing_______________________________________________________

unlock_playingДІВЧИНА З МОГО КЛАСУ

БЛОК «ПЕРША ВЧИТЕЛЬКА»

ведучий

   Колись Сухомлинський сказав: "Найкращий учитель той, хто духовно спілкуючись з дитиною, забуває, що він учитель і бачить у своєму учневі друга , однодумця. Такий учитель знає найпотаємніші куточки свого вихованця. Саме такими  нашим випускникам стали їх перші вчителі.

ведучий

Дорогі вчителі!Вдивляючись в обличчя цих малюків на фото 10-річної давності, чи можете ви впізнати в отих кумедних дитинчатах наших випускників…

ведучий

Учителька найперша вчила нас

Виводили ми палички невміло

І відкривали дивну книгу знань

Сторінку ту життя для нас закрило

ведучий

Ви кожного уміли розуміти,

І похвалити, трохи покарать,

Уміли вимагати й жаліти,

Ну як же вас сьогодні не назвать?

ведучий

Ведучий1 Для наших випускників такими є:    ,

 

Слово надається першим вчителям.

ведучий  Білим голубом, тихою казкою увійшли ви в наше дитинство . Весняним цвітінням, чарами осені бриніла мелодія ваших уроків. Щедрість душі своєї, доброту серця віддали нам.

ведучий  Велике спасибі хочеться сказати вам, шановні перші вчителі! Це ж завдяки вашим старанням, сумлінню і витримці ми досягли перших результатів у своєму житті. То ж прийміть ці квіти, як вдячність, від усіх нас.        

unlock_playing  ВАЛЬС      

   

   БЛОК «ВИСТУП КЛАСНОГО КЕРІВНИКА»

ведучий           Пролітають швидко роки,

                         В школі перші свої кроки,

                         Згадую ледь  не щодня

                         Мало що не вся рідня,

                         Привели мене до школи

                         Малюки стояли в колі

                         В школі не хотів навчатись

                         Й до порядку приучатись

ведучий          Всупереч моєї волі,

                         Опинився я у школі

                         І на довгі - довгі роки

                         Зникли в школі тиша й спокій

                         Усім нерви я псував,

                         Таке в школі витворяв

                         Що за вчинки ті дурні,

                         Й досі соромно мені.

ведучий           Хто-зна до чого я б ще звик

                         Якби не класний керівник

                         Скільки ж сили треба мати

                         Щоб скільки працювати?

                         Треба бути силачем

                         Бо декого до школи

                         Не заманити й калачем.

ведучий         З нами клопіт завжди маєте

                         І в руках нас всіх тримаєте

                         Ви нас лаєте і захищаєте,

                         І як мати все прощаєте.

ведучий           Вам останнє слово в залі,

                          Надається для поряд,

                          Хоч прощаємось ми з вами,

                          Та згадаємо стократ.

(слово  класного керівника)

Тест для класного керівника - «жартівливий іспит»

1. Як на уроці вчитель може привернути до себе увагу?

a. Дуже емоційно розповідати.

b. Час від часу видавати дивні звуки.

c. Ховатися за різні предмети і визирати звідти.

2. Що повинен зробити вчитель, якщо на уроці хлопець заграє з дівчиною?

a. Розсадити закоханих.

b. Сісти між ними.

c. Створити для них романтичну обстановку.

3. Якщо учень забув удома щоденник, а вам треба поставити двійку, Ви:

a. Припиніть урок.

b. Побіжите за щоденником самі.

c. Заплачете.

4. Що повинен зробити учень, щоб Вас порадувати?

a. Вимагати продовження уроку.

b. Прийти хоча б до середини уроку.

c. Чи не прийти на урок.

5. Якщо від вашого завдання учневі стало погано, Ви ...

a. Будете з боку спостерігати за його станом.

b. Швиденько замініть завдання.

c. Зробите штучне дихання.

6. Ви вважаєте, що урок пройшов вдало, якщо:

a. Ніхто не отримав двійку.

b. Ніхто не заснув.

c. Ніхто не постраждав.

7. Якщо Ви не готові до пояснення нового матеріалу, Ви:

a. Весь урок вибачаєтеся.

b. Всім мило посміхаєтеся.

c. Чи не приходьте на урок.

8. Уявіть, що Ви спізнюєтеся на урок, перед вами паркан, Ви:

a. Постараєтеся його перестрибнути.

b. Побіжите в обхід.

c. Зламаєте паркан.

unlock_playing А Я НА МОРІ

ведучий

Хай радість вам життя дарує,

Щоб посміхались ви весь час.

ведучий

Хай мрій ваші всі здійсняться,

Прийміть низький уклін від нас.

А ми... Ми вам нелегко діставались,

Тікали із уроків, пустували,

Тож сили, що потратили на нас,

Дозвольте зараз вам компенсувать.

 Щоб себе ви з кожним днем

Почували краще,

http://images.vectorhq.com/images/premium/previews/931/vector-illustration-of-cartoon-pot-of-honey_93184360.jpgведучий

В подарунок вам даєм  

http://st2.depositphotos.com/1169433/6266/v/110/depositphotos_62668679-Bee-honey-and-honey-spoon-in-vector.jpgУ горщику  кашу.  

З нами вам було не мед, —

Хто з дітей не ледар?

Тож до каші додаєм

http://f4.mylove.ru/Gr2k91gzU1.jpgЦілу ложку меду.  

ведучий

http://www.ru.all.biz/img/ru/catalog/1614882.jpegА щоб ви усе ж за нами

Сумували трохи, 

То в кашу ми поклали

Ще й півложки дьогтю.

ведучий

Щирим серцем в знак любові

Ще додати мушу:  

Оці пряники медові

Засолодять душу.

ведучий А ще ми хочемо сьогодні згадати тих класних керівників,які вели нас шкільною дорогою,та ділилися з нами мудрістю та знаннями це 

Вручають   пряники та квіти

unlock_playingУКРАЇНА ЄДИНА

БЛОК «ВІТАННЯ ВЧИТЕЛЯМ»

ведучий

Ну, клас! Я щасливий

ведучий

-А чого ти так радієш?

ведучий

-Як то? Закінчилось це одноманітне, нудне навчання. Ці жахливі уроки, і ці вчителі, у яких одне на умі: вчи,вчи,вчи...

А тепер хочу- сплю, хочу - гуляю, з учителями вітаюся за руку - клас!

ведучий

 - А хіба тобі не шкода, що дитинство минуло? Не шкода цікавих уроків? Цікавих справ? Не шкода, що доведеться розлучатися з друзями?

ведучий

- Взагалі - то шкода. Але всеодно - клас!

- А от цікаво: що нас чекає попереду? а попереду- ціле життя, цікаве і захоплююче . Злети , падіння, може і перешкоди трапляться. Але  ми їх не боїмося , бо з честю долати усі труднощі нас навчила школа, наші вчителі 

ведучий

Тому що вони в нашій школі:

Найкрасивіші,  Найсимпатичніші , Найрозумніші,  Найерудованіші,  Найталановитіші,               Найлюдяніші, Найвеселіші, Найпедагогічніші педагоги                                 Саме ті люди, які є інтелектом нації.

Люди з великої літери. Люди, які мають не лише золоті руки, золоті

голови, а й золоті серця!

unlock_playing (таблички з фото учителів )

1. Учитель музики – один в полі воїн грає на фортепіано, коли ми намагаємся грати у неї на нервах.

2.Учитель фізики –   безперервно шукає у нашому мозку вільне місце, постійно ущільнює місце для незначної інформації і налагоджує постачання нової.

3. Учитель хімії – носій позитивної реакції на вибухи настрою школярів, що трапляються внаслідок різнобарвних хімічних сполучень.

4. Учитель історії –   гармонійно поєднує у часі минулий кам’яний вік з бурхливими революційними подіями, але інколи застосовує до нас методи інквізиції середньовіччя.

5. Учителі української мови і літератури – швидкий словник і гучномовець, і рідний мовний науковець.

6. Вчитель географії – стає вулканом в окулярах: від вогню в її  очах, що виникає, коли ми шукаємо на політичній карті України річку Ніл.

7. Учителі  іноземної  мови – інопланетяни, що прилетіли з іншої планети і по цей день дивують нас своє напрочуд мелодійною, але малозрозумілою мовою.

8. Учителі фізкультури –   кличе нас до подвигу, долаючи наш потужний опір.

9. Учитель математики – на зразок гіпотенузи, що тримає катети в квадраті, а за порушення підносить до кубу.

10.Учитель зарубіжної літератури –   щоразу перетворюється то на Маленького Принца та на чарівну леді.

11. Учитель інформатики –   у нього суровий статут – на клаву не дасть натиснуть, аж доки не навчить нас мислить.

12.Учителі захисту Вітчизни та технологій  навчають нас виживати та жити добре

13 Вчитель астрономії навчає знаходити дорогу по зорях з будь-якої ситуації

14.Учитель курсу людина і світ навчає нас бути людяними і світлими

15.Психолог з ЛІХТАРИКОМ  знань добирається в самі потаємні куточки нашої свідомості

 12 Завучі школи –   Феміди з усмішкою Моно Лізи, яку годі вловити, але помітити може лише той, хто зумів усе вчасно вивчити.

14.Директор школи,вчитель біології – координатор рухів, дій думок. Він слідчий – одного лише запитає – і відразу все про всіх він знає

15. Милі вчителі, вибачте нам наше бурхливе дитинство і востаннє послухайте про наші порушення шкільних правил.

16.На яку б сторінку альбому не заглянути, скрізь бачимо, що поряд з дітьми їхні вчителі,вихователі…Починаючи від 1 класу і закінчуючи школу…

17  Бережіть ці фотографії…Адже пройде час, пам’ять зітре обличчя…А глянувши в альбом,  відразу відтворите всі знайомі і такі рідні до болю обличчя своїх старших наставників..…

http://img1.liveinternet.ru/images/attach/c/2/69/770/69770302_03.pngведучий :      Квіти ми підносим  вам, учителі, І прощення просим за слова прості.(вручають квіти)

 ведучий

О, вчителе! З тобою разом,

Пройшов я всі дороги знань!Від математики до мови,

В країні лексики й рівнянь.В країні формул, знаків, слів,

Так сильно той вогонь горів!

ведучий

Вогонь пізнання і наук,Й моїх важких щоденних мук,

Коли знання я здобував   І відпочинок забував.

ведучий

    І цей вогонь продовжує горіти

Знаннями й силою мети.

До чого вчили мене йти –

Цього я вже ніколи не забуду

І буду в серці берегти!

І буду згадувати всюди

Тебе, я, вчителю, завжди.

unlock_playingРЕП УКРАЇНСЬКОЮ

 Конкурс

Сьогодні в честь Випускного буде виконаний прощальний танець випускників.

всі стають в шеренгу, обличчям до глядачів, разом з ведучими

(під музику)

Ми підемо зараз направо - раз, два, три. (3 кроки праворуч)

А тепер підемо наліво - раз, два, три. (3 кроки наліво)

У школі швидко зберемося - раз, два, три. (3 кроки вперед ...)

Дружно ми додому повернемося - раз, два, три. (3 кроки назад)

Ми покружляємо  трішки - раз, два, три (поворот навколо себе)

І поплескаємо в долоні - раз, два, три. (3 бавовни)

 Гра-танець проводиться 3-4 рази з прискоренням темпу, останній раз танець виконують без ведучих

http://www.stihi.ru/pics/2014/10/17/8893.jpg  unlock_playingконкурс     «намотай спагетті» 

В нашій шкільній їдальні прекрасно готують італійські спагетті.Ведучі  виносять бак, накритий кришкою з 2-ма отворами. У баку лежать 2 мотка  мотузки довжиною 5 м і більше. Кінці мотузок пропущені через отвори в кришці і закріплені на величезних бутафорських вилках. Вилки лежать на кришці. Завдання - намотати мотузку на вилки.Конкурс - «намотай спагетті»

 

1: Дорогі вчителі!

Бажаємо не бачить бід

Не знати й крапельки нещастя

Щоб вистачило на сто літ Здоров'я,радості і щастя!

2:Хай діти цінують,хай люди шанують,

Хай дім ваш наповниться щедрим добром.

Троянди горять зачарованим цвітом

І щастя зоря спочива за вікном.

3:Хай буде здоров'я міцне,мов граніт,

І з ним Вам прожити не менше ста літ.

Хай горе обходить вас стороною,

А щастя приходить і ллється рікою!

Разом:    Спасибі, дорогі учителі!

 

http://wallpampers.ru/wallpapers/23556/Colorful%20Gift%20Boxes.jpg ТАНЕЦЬ З РУШНИКАМИ

конкурс Ігровий момент - подарункові коробочки.Виносять 5 коробок, в 2-х лежать призи. Учасників просять вибрати по одній коробці, потім ще по одній, що залишилася забирають за лаштунки. Пропонують одну з обраних коробок віддати іншому учаснику - обмін коробочками. Наостанок, кожен учасник вибирає собі з 2-х коробок одну, що залишилися коробочки забирають за лаштунки. Учасники відкривають вибрані коробки і забирають призи-подарунки собі. Якщо в коробках нічого немає, то учасникам дістаються втішні призи.

 

БЛОК « БАТЬКИ»

ведучий

Якось одного мудреця запитали: "Яка людина може вважати себе щасливою?",на що він відповів:"той, на кого чекають удома батьки". тож ми бажаємо вам, дорогі випускники, щоб ви приносили лише радість своїм батькам і вас протягом довгих-довгих років зігрівало тепло батьківської оселі, вітали ніжні мамині очі, щоб оберігали дужі батьківські руки. І хай взаємна любов батьків і дітей буде завжди безмежною та безкорисливою.

ведучий

Знаєш, я іноді спостерігаю, як мої батьки декілька вечорів поспіль  гортають сторінки свого шкільного альбому…

Що вони там можуть нового побачити, скажи мені?.. Адже все сотні разів побачене…

  Це тобі тільки так здається …Щоразу ти ніби заново переживаєш ті роки навчання…Що може бути прекрасніше за це безтурботне життя, як ти гадаєш?

 ведучий

  Дорогі наші батьки!

 Пам’ятаєте! 17 років тому!...

  На ваших руках лежали рожеві чи блакитні згорточки, кліпали оченятами, а ви - молоді та вродливі, торкалися теплої дитячої щічки.

ведучий

У вас було багато радощів: перший зубчик. Перший крок, перше слово.

   А було і так, що здавалося, - не було виходу, коли сиділи довгими ночами біля ліжечка хворої дитини і шепотіли: „Господи, допоможи!"

ведучий

Господь почув ваші молитви. Ми здорові, вже такі дорослі, а сьогодні хочемо вклонитися вам за те, що носили нас під серцем.

   Дякуючи вам, ми бачимо сонце і зорі, чуємо спів птахів.

ведучий

Дорогі випускники, погляньте на своїх батьків, їхні очі сяють щастям, а десь у глибині затаїлася тривога,адже недавно вони також були випускниками. А зараз перед ними стоять їхні діти.

Тож любіть своїх батьків, будьте завжди гідними їх, і дайте їм можливість пишатися вами.

   (слово батькам)

 Батьки

Донечко мила, милий мій сину,

Виберіть чесну життєву стежину.

Юності вашої квітне розмай,

Ми вам пахучий спекли коровай.

Лагідні руки це тісто місили,

Хай не бракує снаги вам і сили.

Любляче серце його зігрівало,

Щоб у житті вам добро квітувало!

Впала у тісто солона сльоза –

Хай обмине вас життєва гроза!

Квітне калина на хлібові цім –

Щоб не забули ви батьківський дім!

БАТЬКИ:

- Доле! Де ти? Відгукнися!

Нашим дітям посміхнися.

Дай вдачу доброї людини,

Дай їм щастя, вірне, лебедине.

- Живе традиція народу України

Зерном пшеничним у дорогу проводжать

І рушником, що вишитий червоним,

Дорогу у майбутнє вистелять.

- Ідіть же, діти, в світ по рушниках розшитих,

Нехай дорога вам квітками розквіта.

Червоний колір хай життя дарує

На щастя, на любов, на долю, на літа.

- Хай щирою для вас земля вкраїнська буде,

Вона зуміє всіх дітей своїх зігріть.

На радість і на труд ми вас благословляєм

І по правді, так, як слід, на цій землі живіть.

(батьки вручають коровай)

(Перед дітьми (на східцях) можна прослати 2 рушники)

Діалог сина з мамою

- Розкажіть мені, мамо, про вишні…

Їх було так багато в саду?

- Були синку, лише вітри невтішні,

А вони кого хочеш зведуть

- Розкажіть мені, мамо, про зорі,

Чи такими були і колись?

- А той, синку, хто виріс в роботі –

Не часто на зорі дививсь

- Розкажіть мені, мамо, про долю,

Чи людині підвладна вона?

- Наша доля, мій сину, як море, -

Той пливе лиш, хто має човна

- Розкажіть мені, мамо, про роки, -

Чи спливають помітно вони?

- Роки сину, помітні… допоки   

      Матерів пам’ятають сини.

 

Хлопці по черзі читають рядки

 2 Мамо, берегине життя,

Мамо, неспокійного серця биття,

Вічна ніжність і вічна журба –

Ти для мене завжди молода!

3 Проведи мене, мамо, будь ласка,

4  Проведи до воріт.

5 Хай простелиться доля, мов казка,

6 Мені, рідна, услід.

7  Відгородить вона мене всюди

8 Від нещасть і біди.

9 Проведи, мене мамо, між люди,

10  В білий світ проведи.

11 Рідна мамо, подай мені руку,

12 Я у танці тебе поведу.

13 Попрощаємось разом з дитинством,

14 Вдячним серцем до ніг припаду.

  ведучий

А зараз, як ви вже здогадались, наш традиційний  Мамин вальс

unlock_playingмам

 

Дівчатка по черзі читають рядки

1 Татова любов — як літній день,

Пахне потом, хлібом,споришами…

Не знайти такої вам ніде, —

Ну — хіба що на долонях мами

2 Татова любов — як джерело,

Чиста, світла: п’ю — і не нап’юся.

Ще такої в світі не було, —

Ну, хіба що у очах матусі.

Татова любов — немов меди,

3 Солодко від неї, аж не йметься.

Спробуй, ще таку десь віднайди, —

Ну, хіба що в материнськім серці.

4 Татова любов — мов океан,

Де — ні дна, ні берега земного…

В неї, справді виміру нема,

Бо вона, як в матері, від — Бога.

      папа

(пісня для батька)

ведучий

Всі батьки сьогодні хвилюються і радіють за своїх дітей. Але у деяких ця радість і хвилювання особливі, бо (називаються прізвища батька і матері, у яких найменша дитина закінчує сьогодні школу) вони присутні на такому святі у ролі батьків востаннє. Більше не будуть вони щоранку проводжати своїх дітей до школи, ходити на батьківські збори, перевіряти щоденники своїх синів і доньок.

http://s1.hostingkartinok.com/uploads/images/2012/04/262bc7032f762e4aaf50a5cec683bb3f.pngЗа добрим і давнім українським народним звичаєм цим батькам ми одягнемо сьогодні вінки  

unlock_playing (Лунає мелодія   .) 

(  одягають батькам вінки.)

ведучий

 Нехай ці вінки нагадують всій вашій родині про шкільні роки вашої дитини. Нехай ці вінки стануть оберегами вашим дітям. 

unlock_playingконкурс

 ШИРМА  

БЛОК «КІНЦІВКА»

unlock_playingведучий

Відзвучать останні оплески, останні акорди музики... Зараз спорожніє зал, згасне світло й опуститься завіса.

Так буває в театрі, у житті всі інакше. Театр життя ніколи не кінчається.

 ведучий

Завтра ви почнете писати нову п'єсу..У вашому фотоальбомі з’являться нові герої, нові обличчя....

ведучий

 Дорогі друзі! Ще не раз у цьому залі лунатимуть сміх і спів, нові діти сідатимуть за парти і щороку школа прощатиметься зі своїми випускниками.   ведучий

Запам*ятайте себе такими: молодими, гарними, романтичними, з іскорками довіри до життя, надії на сповнення всіх мрій та сподівань. І, якщо у дорослому житті у вас траплятимуться хвилини відчаю і розлуки, якщо доля буде несправедливою до вас, якщо зустрінуться на вашому шляху лихі люди, згадайте оце свято, своїх друзів і вам стане краще, ви не відчуватимете себе такими самотніми

ведучий

Сьогодні наша школа нагадує осіннє дерево, від якого відірвалось 20 листочків. Нехай же доля не розкидає вас у буремному вихорі життя. Дружіть між собою, приходьте до школи, приводьте до нашої школи своїх дітей.

ведучий

http://images.vectorhq.com/images/premium/previews/142/autumn-maple-tree-vector_142837522.jpgЗавжди пам'ятайте: ви - її діти, її вихованці. Вам тут завжди будуть раді, вислуxають, порадять, допоможуть. Почепіть свої листочки на наше символічне шкільне дерево. Це буде постійно нагадувати про вас.

 Учні чіпляють на нього   кленові листочки. На титульній стороні - фотографія учня, всередині - побажання школі, однокласникам, вчителям, інше.)  

ведучий

http://crimeavector.com.ua/uploads/posts/2015-09/1441956164_4.jpgСьогодні   ми хочемо започаткувати традицію галереї випускників. Щоб пам’ять про нас залишилася у серцях учителів, школярів, у стінах рідної школи, ми даруємо школі   портрет зі своїми фотографіями.

Сподіваємося, що цю традицію з радістю будуть продовжувати випускники майбутніх років.(вручають фото директору школи)

ШКОЛА ТЫ ДОМ

ПОВЯЗУЮТЬ СТРІЧКУ-ПЕРЕПУСТКУ

 

 Ще будуть сьогодні танці, сміх, радість, погляд крадькома, передчуття чогось незвичайного. А урочиста частина нашого випускного вечора добігає кінця.

 ( Кричалка з залом)

Вед 1: Літо! Зі школою пора розлучатися!

Всі. Хай живе випуск 2016!

Вед 2: Іспитів можна вже не боятися!

Всі. Хай живе випуск 2016!

Вед 3: Хочеться стрибати, жартувати і сміятися!

Всі. Хай живе випуск 2016!

Вед4: Сьогодні всю ніч будуть пісні і танці!

Всі. Хай живе випуск 2016!

 Вед5: Сьогодні батькам нас не дочекатися!

Всі. Хай живе випуск 2016!

Вед6: Хочеться дружно всім взятися за руки!

Всі. Хай живе випуск 2016!

Вед7: Крикнемо ж голосно і весело, братці!

Всі. Хай живе випуск 2016!

unlock_playingБЕРИ СВОЄ І ЙДИ

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гуділіна Юлія Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
8 лютого 2018
Переглядів
5090
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку