Символи боротьби за НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, що підтримують віру у ПЕРЕМОГУ

Про матеріал
Народні символи України називають скарбом українського народу. За два роки повномаштабного вторгнення росії в Україну ця скарбничка поповнилася новими символами незламності й стійкості, любові й самопожертви, героїчного спротиву й сміливості, турботи й поваги. Саме вони додають нам впевненості у нашій Перемозі. Ми тримаємося за них, згадуємо про них під бомбами та під час сирен, створюємо меми й жарти. Адже почуття гумору — це теж зброя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДНК України

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Символи боротьби за НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, що підтримують віру у ПЕРЕМОГУ

Номер слайду 4

Привид Києвазахищав українське небо й мав у своєму активі десятки збитих ворожих літаків. Історії про героя допомагали триматися українцям, надавали відчуття захисту в ті часи, коли потрібно було «закрити» українське небо. 

Номер слайду 5

Паляниця і полуниця. Ці схожі за вимовою слова стали своєрідним паролем, що допомагали виявляти російські диверсійно-розвідувальні групи. Мова — наша сила!

Номер слайду 6

«Ой у лузі червона калина…»Зараз стрілецька пісня набула просто шаленої популярності й стала народною піснею. Особливо зворушливо вона звучить у виконанні маленьких українців.

Номер слайду 7

Доброго вечора, ми з України!Авторами фрази вважаються Артем Ткаченко та Максим Мокренко, які ще до війни випустили трек «Доброго вечора». З початком повномасштабного вторгнення, коли було найважче, популярності фразі додав Віталій Кім, який з підбадьорюючою усмішкою розпочинав кожне своє відеозвернення.

Номер слайду 8

Як ти?

Номер слайду 9

Тракторні війська Трактор, що тягне танк, став одним із символів незламності, а також інтернет-мемом. Таким чином аграрії України вже відбуксували десятки одиниць найрізноманітнішої трофейної техніки — танків, БМП, ракетних установок, тягачів.

Номер слайду 10

Півник і шафа з Бородянкистали символами стійкості українців в умовах війни проти російських загарбників. Це при тому, що сам будинок практично перетворився на руїни.

Номер слайду 11

Пес Патрон. Знаменитий джек-рассел-тер'єр на ім'я Патрон став талісманом загону піротехніків. Він став справжньою зіркою соцмереж, героєм муралів та навіть отримав не одну світову нагороду.

Номер слайду 12

 Марки «Укрпошти»«Укрпошта» почала випускати дуже прикольні й знакові патріотичні марки. Марки «Укрпошти» стали талісманами, бажаними подарунками і… непоганим вкладенням на майбутнє.

Номер слайду 13

ЗСУ — наші котики Котиків люблять усі. Але тепер «котиками» називають не тільки пухнастих улюбленців, а й самих воїнів ЗСУ. За цією ніжною назвою — щира повага, увага і любов до наших захисників. Бажання піклуватися про них і всіляко підтримувати. 

Номер слайду 14

«Бавовнятко»За час війни народилося багато неологізмів, якими жартівливо й українізовано називають певні поняття. Одне з них, яке незмінно радує й надихає українців — слово «бавовна» Якщо ви, подумали не про тканину, а про поразку росії, ви — українець.

Номер слайду 15

«Я в калідорі»Лагідно-іронічне «калідор» з'явилося, вочевидь, як фонетично зручніший для вимови варіант. А декому ці слова нагадують дитинство. Ворог намагається залякати нас, загнати в укриття і «калідори», але навіть там ми наводимо затишок, вмощуємося зручніше і перечікуємо небезпеку з відносним комфортом і гумором.

Номер слайду 16

Тварина провела майже два місяці в руїнах, але вижила. ЇЇ почали називати «гнівним обличчям народу». Кицю загубили під час евакуації й дуже сумували за нею. Нині вона знову разом зі своїми господарями. Кицька Глорія

Номер слайду 17

Острів Зміїний. Наприкінці червня росія залишила острів — назвала це «жестом доброї волі», але насправді це ЗСУ вибили окупантів з острова і міцно встановили там наш український прапор. Саме тоді стало зрозуміло — росію можливо перемогти і ми це зробимо!

Номер слайду 18

«Народні Байрактари»Про ударні безпілотники «Байрактар» складають пісні, малюють меми, а їхнє зображення вишивають на сорочках. Мільйони українців та іноземців, розуміючи важливість цих безпілотників, взяли участь у зборі коштів на них.

Номер слайду 19

«Народний супутник»«Українці, ВИ КОСМОС! Ми купили СУПУТНИК…»

Номер слайду 20

Соняшник та його насіння У лютому стало вірусним відео, на якому мешканка Генічеська запитувала окупантів, чи встигли вони покласти собі в кишеню насіння соняшника — щоб воно проросло в українській землі.

Номер слайду 21

Азовсталь«Азовсталь. Символ незламності» - браслети, вироблені зі сталі Азовсталі, які були вироблені в обмеженій кількості, і всі кошти від продажу яких – понад 300 мільйонів гривень - були направлені на «Армію дронів».

Номер слайду 22

Рожева панамка. Цей головний убір привернув до себе увагу мільйонів та став справжнім хітом літа 2022. Її додали собі на аватарки у соцмережах «Київстар», «Укрзалізниця», Rozetka, «Книгарня Є» … Перемога на Євробаченні була вкрай необхідна і надихала на подальшу боротьбу.

Номер слайду 23

ПЕРЕМОГА!Нам всім потрібно лише одне. Нам потрібна ПЕРЕМОГА! І вона обов'язково буде. Слава Україні!

pptx
Додано
19 березня
Переглядів
39
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку