Свято талановитого учня

Про матеріал
Розробка сучасного сценарію для проведення свята обдарованого учня в школі. Досценарію додається презентація
Перегляд файлу

Сценарій свята «Наша праця і любов тобі, Україно!»

 

1 клас

 

1. Доброго дня, Україно моя! 
2. Доброго дня, моя рідна земля! 
3. Доброго дня, діти землі! 
4. Доброго дня, шановні гості та вчителі! 
5. Засяяв день сьогодні променисто, 
Бо фестиваль талантів - це велике свято!

6. Зібралися тут зірочки іскристі,

Ми хочемо усіх їх привітати. 

7.  Наша мрія нам зіркою світить, 
Кличуть вдаль нас дороги твої. 
8. Україно! Ми всі твої діти! 
Тож прийми нас в обійми свої.

Яна: Доброго дня, ми з України!

Віка: Доброї всім та святкової днѝни!

Яна:  Ми раді вітати вас у цьому залі, у цей прекрасний день  вшанування обдарованих дітей талановитої Озаринецької землі, їх наставників вчителів та підтримку їх - батьків.

Віка. Дозвольте відкрити наше шкільне дійство «Наша праця і любов тобі, Україно!» - свято Інтелекту, Гордості й Таланту.

(Звучить Гімн)

Шлапак : Ось і промайнув 2022-2023 навчальний рік і ми знову вітаємо всіх вас. Сьогоднішнє свято - це підсумок плідної праці вчителів та учнів, яка  приносить плоди пізнання, розуму, терпіння і наполегливості. Сьогодні відбудеться нагородження найкращих учнів школи, які стали переможцями Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад,   шкільних, міських  та обласних конкурсів, спортивних змагань, музичних талантів  та активістів Ліцею.

Телеватюк: А в нас, повірте, їх немало. Ви тільки подивіться на цю гору грамот та подяк. Знаю, що вам, учні, було важко, але ми змогли, ми впевнено йшли до перемог! Як це зараз роблять наші військові, наші захисники, які щохвилини охороняють наш спокій та сон.

Шлапак: На превеликий жаль, ціна нашого з вами спокійного життя дуже велика. За даними української розвідки, станом на сьогоднішній день, додому більше ніколи не повернеться _____ військових, убито ____ цивільних українців та ______ дітей. Згадаймо усіх їх хвилиною мовчання.

(хвилина мовчання)

Телеватюк: Сьогодні на фронті знаходяться 39 наших односельчан. Багато із них – це ваші батьки. Впевнена, що кожен із них буде пишатися та гордитися вашим фото із грамотою чи дипломом. Це фото зігріє серце батька, додасть ще більше сили та мотивації для боротьби з ворогом, а ви працюйте й далі на шкільному фронті та ведіть країну до світових перемог.

Шлапак: так, наприклад, як це зробили українці на всесвітній олімпіаді з математики. Цього річ, ми вибороли 4 золотих та 2 срібні медалі.

Телеватюк:Ти знаєш, я думаю, що наш Сторожук Артем міг би поповнити в майбутньому ряди цієї збірної.

 Шлапак:Мабуть, ви вже всі зрозуміли, що зараз відбудеться нагородження призерів та учасників Всеукраїнських предметних учнівських олімпіад.

Телеватюк:Слово для нагородження надаємо заступнику директора з навчально-виховної роботи Носульській Світлані Петрівні.

Нагородження

виходять учні 4 класу під фонограму «Буде тобі, враже…»

Темні зараз днини, темні зараз ночі:

Над інфраструктурою «шахіди» клекочуть.

Вдарили підступно москалі й регочуть,

Що у нас настали «комендантські ночі».

Нас не залякать, не сподівайся, враже.

Жоден українець страху не покаже.

Доки будеш, враже, дихати і жити,

Доти ми без жалю будем тебе бити!

Будем вас лупити, будем жартувати.

Недолугих орків сміхом будем брати.

Зброя наша влучна, зброя наша кучна.

Буде тобі, враже, як Залужний скаже!  

-         Даня, та ти хоч знаєш хто такий той Залужний?

-         Звичайно! (коротко про Залужного)

Круків: Думаю, наші рої «Подільські соколи», «Нащадки козаків» та спортсмени школи будуть в усьому наслідувати нашого легендарного Валерія Залужного

Круків: А слово для нагородження надається заступнику директора з виховної роботи та вчителю фізичної культури Ковальовій Світлані Анатоліївні

Нагородження

Ведуча: Слухай! У пабліках пишуть, що американський Санта виділяє Україні підтримку у розмірі двох мільярдів доларів!

Ведуча: Круто! Втім, того Санту звуть Джо Байден.

Ведуча: Що, реально, Байден Сантою підпрацьовує?!

Ведуча: Ні. Але крутішого Санта-Клауса я ще не бачила. Шановний, Джо Байден, цей номер – персонально для Вас!

Виступ оркестру

Ведуча: Аж мороз по шкірі пішов.

Ведуча: Так, я з тобою згідна. Наші музиканти такі ж круті, як і американський Байден. Доречі, жодне свято в Могилів-Подільській ОТГ, та і всьому районі, не обходиться без нашого оркестру.

Ведуча:Так, як будь-який благодійний концерт зараз не обходиться без переможця Євробачення-2022 гурту «Калуш» і їх хіта – пісні «Стефанія».  Це вже не лише світовий хіт, а й знакова пісня для кожного українця. Вона принесла нам таку необхідну перемогу на шляху до ще однієї – головної. Музика Kalush показує, що наша культура жива і буде жити в своїй унікальності та ідентичності.

Виступ оркестру «Стефанія»

Ведуча: А для нагородження юних талантів-музикантів та солістів-вокалістів Озаринецького Ліцею запрошуємо вчителя музичного мистецтва Кучмея Віктора Івановича.

Нагородження

Ведуча: А для всіх нас звучить подарунок від юних зірок української естради – ансамбль «Веселі голоси» з піснею «Вітальна».

Виступ

Відео Софія Самолюк

Ведуча: Вірю, що наступного року наша Софія Самолюк обов’язково зможе виступити на міжнародній сцені, а українська пісня стане символом незламності та незалежності.

Ведуча:Увесь світ підтримує Україну, як може. Наприклад, У Чикаго показали святкову анімаційну проекцію до 100-річчя "Щедрика" – символа Різдва, який написав  український композитор Микола Леонтович , а цього річ наш «Щедрик» звучав на сцені «Євробачення» у Ліверпулі.

Відео виступу

(запалити окопну свічку)

Ведуча: У всьому є свої «плюси», якщо ти оптиміст.

Кацап нам світло погасив? То не великий хист!

У нас горить ліхтар-свіча,

Родина вся у колі.

Багаттям пахне смак борща,

Та ми – удома, ми – на волі!

Ведуча: До речі, український борщ офіційно включено до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

Ведуча: Так, а наші найсмачніші вареники рятували від голоду захисників України.

Ведуча: З перших днів війни ми всі активно взялися за волонтерську роботу. Ми несли з дому все, що могли донести.

Ведуча: Хтось консервацію, хтось муку, хтось картоплю, інші матраци та теплі речі. І ось результат цієї роботи.

 

Ведуча: З вересня місяця цього навчального року учні початкової та середньої школи написали 160 листівок захисникам. Нажаль, велика їх частина виготовлялась нашими учнями під час тривог у шкільному укритті. За весь цей навчальний рік ми _________ год свого життя провели в укритті, але ж ми сильні.

Ведуча: Старшокласники та колектив Ліцею виготовили 344 окопні свічки, 140 із яких вже доставлені на передову та подарували хлопцям 840 год. або 35 днів безперервного тепла. Працівниками Ліцею та учнями 10-11 класів виготовлено 20 маскувальних сіток. Лише за три місяці навчання ми передали на передову 1000кг продуктів харчування на 3 напрямки, з яких 195кг – це заморожені вареники, які виготовляв колектив Ліцею. Долучилися до збору медикаментів для ЗСУ.

Ведуча: Приємно, що ця робота не даремна. Ми отримали у відповідь прапор з підписами від військових, який бережемо, як зіницю ока, море фотографій з нашими листами та малюнками та ще дещо для нашого Ліцею хоче передати сільський староста Петро Іванович Петрик. Вам слово.

ВИСТУП

Ведуча:Таку ж нагороду цього річ отримали всі українці, адже наша нація в топ-10 найщедріших націй світу у 2022 році. Світова благодійна організація САФ оцінила 119 країн за критеріями допомоги незнайомим людям, пожертвуванням та кількістю волонтерів і ми в десятці найщедріших.

Ведуча: І поки окупанти йдуть на смерть,

воліють відібрати світло.

Ми – зупинили круговерть

І стало так помітно,

Що ми разом, хто б де не був,

Що світ єдиний в ці хвилини.

Коли вкраїнець берці взув і рятував родѝну.

Ведуча: І ми вже інші – світло в нас,

Але не інтернетно-штучне,

А про яке писав Тарас,

Й Франко казав пророче-влучно.

Ведуча:А цього року в Ліцеї народилися свої Франки та Шевченки, яких війна теж надихнула на написання віршів. Це Бурдейна Ліліана, Волинець Уляна та Мазур Карина. Ми просимо вас продекламувати свої вірші.

Ведуча: Дякуємо. Вони дуже змістовні та розчулюють до сліз. Ці дівчата всім серцем люблять рідну мову та Батьківщину, але в рядах найкращих мовознавців Ліцею є ще багато учнів. Тому запрошуємо до слова вчителів української мови та літератури для нагородження призерів мовних конкурсів.

Нагородження

Венгер : Українці в укриттях, але відкриті.

Столяр : Україна в руїнах, але новá.

Барчак: Україна без світла, але світла.

Баєк: Українці плачуть, але сміються.

Соня: Україна – воїн!

Джурмій: Україна – світовий генератор!

Юкало: Україна – душа!

Разом:  Україна - моя країна!

Столяр:Саме ці слова почули члени Конгресу США, вся Америка, Україна та світ.

(відео)

 

1: Сніг, ялинка, Миколай,

Кожне свято наче казка, 

Згадуй, друже, не вмирай,

Все рятує  коли важко.

 2: Важко всім, коли зима

І війна, й суцільні сльози,

Всезжираюча пітьма,

Не зникаючі загрози.

 3: Навчимося у рослин,

Проростати там, де важко,

Спогад посмішки світлин,

Спів зимуючої пташки.

Ведуча:Мабуть, саме у рослин та птахів навчилися наші маленькі природолюби боротися, проростати та вставати з колін, навіть, коли дуже важко. А, повірте, слово «Перемога» лише звучить гарно та солодко, а шлях до неї складний та тернистий. Правда, Світлана Іванівна?

Ведуча: Слово для привітання призерів природоохоронних конкурсів надаємо Телеватюк Світлані Іванівні.

Нагородження

Ведуча: Цілеспрямованість, прагнення досягти омріяної мети, працездатність і працелюбність, вміння бачити проблеми в сучасному світі, намагатися дослідити та розв'язати їх - ось характерні риси наших маленьких НУШівців.

Ведуча: Вони, як і наш президент Володимир Зеленський, беруться за все, все досліджують, все вирішують і всіх перемагають.

Ведуча: Впевнена, вони також заслуговують  на обкладинку TIMES, яку зараз їм подарують їх наставники, їх другі мами, їхні екскурсоводи та помічники – вчителі початкових класів. Вам слово.

 

Нагородження учнів початкових класів

 

Діти, я хочу зараз у вас запитати:

Чому першим ділом вчиться кішка?
- Хапати!
Чому першим ділом вчиться птах?
- Літати!
Чому першим ділом вчиться школяр?
- Читати!

 

Так, книгу у нас шанують усі. Книга була і буде завжди вірним супутником людини. Книга дасть слушну пораду, розповість про незвичайні пригоди і подорожі. Це – наш добрий друг і порадник. Чи не так, Віра Іванівна?

 

Виступ бібліотекаря

 

Відео Да Вінчі

Ведуча: Дуже гарний танець. Можна вічно дивитися на цих чудових молодих людей. Але чи знаєте ви хто на цьому відео?

 

Ведуча:Так, це дійсно легендарний український військовий, який віддав своє життя за наше щасливе майбутнє.

 

Ведуча:Думаю, наступного року учні нашого Ліцею, навіть не задумуючись, на Переможній марці зобразять його фото.

 

Ведуча:А до нагородження переможців та учасників конкурсів мистецького  спрямування запрошуємо Горщук Галину Іванівну.

Нагородження

 

Ілона 1 клас: Галина Іванівна! Галина Іванівна! А як будуть звучати слова «Слава Україні!» англійською мовою?

 

Гайворонюк: Ілонко, це дуже доречне питання в наш час, адже є справжні патріоти нашої держави, які за слова «Слава Україні» розплачуються власним життям. Хотілося б, щоб ці слова зазвучали на всіх мовах світу. А як саме вони звучать англійською мовою тобі підкажуть учні нашого Ліцею, які гарно знають іноземну мови та є учасниками Всеукраїнської гри з англійської мови, літератури та культури «Пазл».

 

Нагородження

 

Сторожук. Славна Озаринецька земля  юними талантами і це завдяки тому, що працюють тут висококваліфіковані, ерудовані педагоги – люди, які є інтелектом нації.

 

Бурдейний. Тим, хто готує молоде покоління до самостійного життя, мудрим, добрим, рідним вчителям віддаємо подяку і шану, бо ви ведете своїх учнів до нових перемог та звершень і залишаєтесь для дітей вічним взірцем.

 

Валерія. Учителю! Прекрасного ти гідний!

Бо вибрав у житті свою мету.

Від імені усіх кажу "Спасибі"

За твою працю вчительську святу.

 

Руслана. Учителю,

Усім наступним поколінням

Даруєш ти своє терпіння,

А незбагненна творча суть

Вінчає майстра світлу путь.

 

Бегалюк.  Для відзначення майстрів дитячих успіхів ми запрошуємо Мельника Віктора Івановича - керівника всього цього великого колективу Озаринецького Ліцею.

Слово директора

 

Рік шкільний вже промайнув,

Нагород чимало маєм,

Кожен щось у нас здобув

Ми Ліцей свій прославляєм.

Є в нас генії науки,

Є спортсмени – молодці,

Хтось стріляє вправно з лука,

А хтось грає на трубі.

Є акторські в нас таланти,

Хтось танцює краще всіх,

Є чудові музиканти,

Хтось усім дарує сміх.

Наш Ліцей найкращий в світі,

Храм науки на Землі.

Вчаться в нас щасливі діти,

Вчать їх – кращі вчителі.

 

doc
Додав(-ла)
Бойчук Олена
Додано
11 жовтня 2023
Переглядів
157
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку