Тест "Основні промислові райони регіону. Вторинний та третинний сектори економіки країн Азії"

Про матеріал
Тест з географії 10 класу на тему: "Основні промислові райони регіону. Вторинний та третинний сектори економіки країн Азії"
Перегляд файлу

10 клас     П.І. ______________________________________________________

 

ТЕСТ: Основні промислові райони регіону. Вторинний та третинний сектори економіки країн Азії.

1. Найкращим аеропортом світу вважається аеропорт…

А) Токіо,               Б) Пекіну,             В)  Шанхаю,            Г) Сінгапуру.            

 

2. В якій країні працює 17 атомних електростанцій…

А) Пакистан,            Б) Японія,             В) Китай,             Г) Вірменія.

 

3. Для якої країни характерне виробництво військової та медичної техніки…

А) Ізраїль,             Б)  Японія,          В) Туреччина,            Г)   Філіппіни.

 

4. Беззаперечним лідером з виплавки чорних металів є…

А) Японія,          Б) Китай,          В) Саудівська Аравія,        Г) Монголія.

 

5. Переміщення  підприємств текстильної, швейної та взуттєвої промисловості в країни Східної та  Південно-Східної Азії пояснюється наявністю тут…

А) висококваліфікованих трудових ресурсів, 

Б) вигідного географічного розташування,

В) дешевої робочої сили. 

 

6. На Кіпрі, у Сінгапурі, Бахрейні, ОАЕ, Малайзії знаходяться…

А)  найбільші банки,                           Б) найбільші промислові підприємства,

В) промислові компанії,                     Г) офшорні зони.

 

7. У внутрішніх перевезеннях країн Азії лідерство належить…

А) авіаційному транспорту,                             Б) гужовому транспорту, 

В) автомобільному транспорту,                     Г). залізничному транспорту.                           

 

8. Найбільші центри нових індустріальних країн (Сінгапур, Сеул, Тайбей) спеціалізуються на…

А) видобутку нафти та газу, 

Б) сільському господарстві та добувній промисловості,

В) транспортному та точному машинобудуванні, нафтохімії.

 

9. Транспортний коридор ТРАСЕКА прокладений…

А) від Росії до Індії,                                          Б) від країн Європи до Китаю, 

В)  від Монголії до Індії,                                  Г) від країн Європи до Туреччини.

 

10. Вугільно-металургійний район з центром в Колкаті називають…

А) Тихоокеанський,                                          Б) Перська затока, 

В) Північно-Східний,                                       Г) «Індійський Рур».

 

11. Найпотужніша ГЕС «Три ущелини» працює на річці…

А) Янцзи,              Б) Хуанхе,             В) Меконг,              Г) Інд.

 

12. На виробництві високоякісної електроніки, морських суден спеціалізується…

А)  Індонезія та Монголія,                              Б) Індія та Китай,

В) Японія та Південна Корея,                        Г) Афганістан та Пакистан.

 

 

 

 

ДЛЯ ВЧИТЕЛЯ. Тема: Основні промислові райони регіону. Вторинний та третинний сектори економіки країн Азії.

Відповідь

 

Відповідь

1

Г

7

Г

2

Б

8

В

3

А

9

Б

4

Б

10

Г

5

В

11

А

6

Г

12

В

 

 

docx
До підручника
Соціально-економічна географія світу. (рівень стандарту, академічний рівень ) 10 клас (за редакцією Яценка Б. П.)
Додано
13 лютого
Переглядів
151
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку