Загальні правила санітарії та гігієни

Додано: 20 грудня 2022
Предмет:
Тест виконано: 103 рази
12 запитань
Запитання 1

Гігієна - це?

варіанти відповідей

галузь медицини, що вивчає вплив трудових процесів і навколишнього виробничого середовища на організм працюючих;

наука, що вивчає вплив умов праці та побуту на здоров'я людини;

практичні заходи, засновані на науково-гігієнічних вимогах;

наука про будову, життєдіяльності мікроорганізмів.

Запитання 2

Що вивчає гігієна праці?

варіанти відповідей

проблеми повноцінного та раціонального харчування здорової людини;

вплив факторів довкілля на здоров,я та санітарні умови життя населення;

вплив трудового процесу та навколишнього виробничого середовища на організм працюючих;

проблеми охорони та зміцнення здоров,я дітей та підлітків

Запитання 3

Найпоширенішим видом псування м'яса, як продукту білкового складу, є:

варіанти відповідей

гниття

пліснявіння

бродіння

Запитання 4

Найбільшу кількість мікроорганізмів спостерігають на поверхні:

варіанти відповідей

м'яса

м'ясного фаршу

риби

варених ковбас

Запитання 5

Ботулізм - це:

варіанти відповідей

тяжке харчове отруєння немікробної природи

тяжке харчове отруєння вірусами

тяжке харчове отруєння мікробного природи

Запитання 6

Немікробні отруєння можуть бути пов'язані з вживанням:

варіанти відповідей

м'яса і м'ясних продуктів

отруйних грибів, ягід, трав'янистих рослин та їх зернят

молока і молочних продуктів

Запитання 7

Як називається захворювання викликане глистами?

варіанти відповідей

Гельмінтоз

Бруцельоз

Сальмонельоз

Запитання 8

Повне знищення всіх форм існування мікроорганізмів має назву:

варіанти відповідей

інкубація

стерилізація

пастеризація

Запитання 9

В організм людини збудники харчових інфекції можуть потрапляти:

варіанти відповідей

через верхні дихальні шляхи

через слизові оболонки

через шлунково-кишковий тракт

всі відповіді вірні

Запитання 10

Скільки разів на рік працівники підприємств харчування мають проходити медичний огляд?

варіанти відповідей

4

2

1

Запитання 11

Який орган контролює дотримання гігієнічних норм в закладах громадського харчування?

варіанти відповідей

Санітарно-епідеміологічна служба

Кабінет Міністрів України

Служба зайнятості

Запитання 12

Який розчин використовують для дезінфекції приміщень?

варіанти відповідей

хлор

етанол

оцет

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест