§ 13. Порядок дій у складі бойових груп (продовження) (за підруч. Гудими А.)

Додано: 2 лютого 2022
Предмет: Захист України, 11 клас
Тест виконано: 361 раз
15 запитань
Запитання 1

Вид загальновійськового бою, який проводиться з метою розгрому (знищення) противника та оволодіння важливими рубежами місцевості або об'єктами. 

варіанти відповідей

оборонний

наступальний

Запитання 2

З отриманням бойового завдання ХТО? повинен: зрозуміти завдання свого відділення (об'єкт атаки, рубіж переходу в атаку, місце спішування, напрямок продовження наступу), порядок його виконання (дії до початку і в ході наступу), завдання сусідів, час готовності до дій; вивчити орієнтири, об'єкт атаки, місця розташування живої сили і вогневих засобів противника перед фронтом наступу відділення; оцінити стан особового складу і бойової машини відділення, положення сусідів і умови взаємодії з ними, характер і властивості місцевості, загородження і перешкоди, умови ведення вогню і здійснення маневру.

варіанти відповідей

командир відділення

командира взводу

Запитання 3

Із зайняттям вихідної позиції командир відділення організовує безпосередню охорону і спостереження за об'єктом атаки, уточняє завдання підлеглим, ставить завдання на дообладнання вихідної позиції та доводить порядок дій на випадок раптового переходу противника в наступ.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 4

З підходом танків до траншеї на відстань 400-500 м командир відділення подає команду «ПОЗНАЧИТИ ПРОХІД ДЛЯ ТАНКА», а потім — «Відділення, ПРИГОТУВАТИСЯ ДО АТАКИ». За цією командою, особовий склад заряджає зброю повними магазинами (стрічками), приєднує багнети і встановлює, у разі потреби, обладнання для швидкого вистрибування з траншеї, веде спостереження за танками і сигналами командирів відділень.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 5

Просуваючись траншеєю, чим члени бойової групи знищують супротивника? (Оберіть три відповіді)

А далі долають прямолінійні ділянки траншей після їх обстрілу і придушення вогневих точок гранатами, рухаються від повороту до повороту.

варіанти відповідей

вогнем упритул

багнетами

гранатами

мінами

Запитання 6

Оберіть малюнок долання мінного поля відділенням у складі бойових груп (ПЕРЕМІЩЕННЯ ГРУПИ ВОГНЕВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ).

варіанти відповідей
Запитання 7

Після знищення супротивника в траншеях, ходах сполучення та інших фортифікаційних спорудах відділення, не затримуючись, просувається у визначеному напрямку.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 8

Наблизившись до траншеї супротивника на 25-40 м, особовий склад за командою командира відділення «Відділення, гранатами — ВОГОНЬ» закидає противника гранатами і вривається на передній край оборони.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 9

На ілюстрації зображено спішування особового складу відділення?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 10

Дії відділення під час наступу з висуванням із глибини (з ходу): відділення в колоні взводу висувається з глибини до рубежу переходу в атаку під час вогневої підготовки атаки.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 11

У разі виникнення пожежі в машині екіпаж уживає заходів щодо її гасіння, а якщо це неможливо або в разі загрози вибуху, екіпаж залишає її, забираючи закріплену за ним зброю, у тому числі спарений кулемет, боєприпаси до неї, гранати, і приєднується до свого відділення, доповідає командиру відділення причину залишення машини.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 12

Обходити будинок, споруду під час наступу потрібно тільки праворуч, при цьому автомат буде праворуч від вас і ви матимете перевагу, тому що супротивник буде змушений стріляти з лівого плеча, або ж він буде стріляти з правого плеча, що незручно і не прицільно, підставивши під ваш постріл голову, плече й більшу частину тіла. 

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 13

У разі швидкісної стрільби по кількох цілях (іл. 13.8 а) зручніше починати стрільбу з крайньої лівої цілі, розвертаючись по ходу стрільби зліва направо.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 14

Про підхід супротивника група спостереження (спостерігачі) не попереджає командира відділення встановленим сигналом.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 15

Коли попереду є кілька солдатів противника, які відступають у повний зріст, а один заліг і веде прицільний вогонь з-за укриття (іл. 13.8 в), то насамперед потрібно знищити його, не надаючи переваги легшій і більшій цілі. Якщо є кілька цілей, то насамперед потрібно визначити і знищити найважливішу ціль?

варіанти відповідей

так

ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест