ДИРЕКТОРСЬКА КОНТРОЛЬНА РОБОТА

Додано: 30 травня 2020
Предмет:
Тест виконано: 35 разів
50 запитань
Запитання 1

Як створити анаеробні умови для соління огірків

варіанти відповідей

додати 9% уксусну есенцію

додати цукор

залити водним розчином солі

нагнітати в продукцію СО2

Запитання 2

Після якого виду помелу можна отримати борошно найвищої якості

варіанти відповідей

повторний

разовий, без просіювання продуктів розмелу

разовий, з просіюванням продуктів розмелу

повторний з використанням багатьох розмелювальних систем

Запитання 3

Фактори які не впливають на процес дихання продукції

варіанти відповідей

Хімічний склад продукції

відносна вологість повітря

склад газового середовища

температура

Запитання 4

З яких зернових культур отримують перлову крупу

варіанти відповідей

ячмінь

овес

жито

пшениця

Запитання 5

Які органічні розчинники використовують при екстракційному способі виготовлення олії

варіанти відповідей

бензин

дизпаливо

пропан бутан

сольвент

Запитання 6

Які способи переробки відносяться до мікробіологічних

варіанти відповідей

заморожування

квашення

консервування оцтом

консервування цукром

Запитання 7

Що таке регульоване газове середовище

варіанти відповідей

Відсутність повітря

насичення атмосферним повітрям

нагнітання певних газів під час зберігання в сировину

штучно створене середовище із певним складом повітря, найбільш сприятливе для того чи іншого виду продукції

Запитання 8

Самосортування це

варіанти відповідей

швидкість зміни температури в зерні та його теплова інерція

швидкість проростання зерна під час зберігання

комплекс процесів, які проходять в зерні чи насінні під час зберігання, поліпшуючи його посівні якості

це властивість зернової маси втрачати свою однорідність під час переміщення і вільного падіння

Запитання 9

Який є побічний продукт при виробництві олії екстракційним способом

варіанти відповідей

висівки

жом

шрот

мезга

Запитання 10

Які показники якості зерна відносяться до групи обов*язкових для контролю зерна будьякого призначення

варіанти відповідей

вміст клейковини

свіжість

натура

вологість

Запитання 11

Яку роботу виконують дифузні установки

варіанти відповідей

фільтрують сік

очищають сік

кристалізують цукор

відділяють сахарозу із стружки

Запитання 12

Який мікробіологічний процес проходить під час мочіння яблук

варіанти відповідей

спиртове і оцтове бродіння

маслянокисле і молочнокислебродіння

спиртове і молочнокисле бродіння

спиртове і маслянокислебродіння

Запитання 13

Чистота насіння це

варіанти відповідей

кількість насіння для сівби на 1 га

вміст насіння основної культури у відсотках до маси насіння

вміст живого насіння у відсотках

кількість нормально проросшого насіння впродовж певного часу, виражена у відсотках до його кількості

Запитання 14

Що таке сепарування молока

варіанти відповідей

Розділення молока на фракції за густиною

подріблення жирових кульок молока, які втрачають здатність спливати

підігрів молока для подальшої обробки

очищення молока від механічних домішок

Запитання 15

Осмоанабіоз це

варіанти відповідей

використання анестезуючих речовин

нагрівання до високих температур

консервація спиртом

підвищення осмотичного тиску в продукції

Запитання 16

За якими показниками оцінюється якість певних сортів борошна

варіанти відповідей

кількість та якість клейковини

свіжість

зольність

тонкість помолу

Запитання 17

Який з перелічених компонентів не входить до рецептури квашення капусти

варіанти відповідей

брусниця

морква

цибуля

сіль

Запитання 18

В якій фазі стиглості збирають яблука на зберігання та закладання

варіанти відповідей

споживча

технічна

знімальна

фізіологічна

Запитання 19

Що таке сатурація

варіанти відповідей

обробіток дифузного соку сірчистою кислотою

обробка дифузного соку вапняним молоком

пропускання дифузного соку через сито

обробка дифузного соку вуглекислим газом

Запитання 20

Які сховища використовують для зберігання зерна

варіанти відповідей

холодильні камери

елеватори

овочесховища

підвісні - сушильні установки

Запитання 21

Які процеси не відносяться до технологічної схеми виробництва олії

варіанти відповідей

підсушування насіння

нарізання продукції

очищення насіння

розділення рушанки

Запитання 22

Що таке маринади

варіанти відповідей

це заморожена продукція

консерви до складу яких входять крім основної продукції сіль і спеції

плодоовочева продукція законсервована цукром

консерви до складу яких входять крім основної продукції сіль, спеції, цукор та оцет

Запитання 23

Сульфітація це

варіанти відповідей

це обробка продуктів парами або розчином сульфітної кислоти, її солями або сіркою(II)оксид

це обробка продуктів парами або розчином сульфатної кислоти, її солями або сіркою(III)оксид

це обробка продуктів парами або розчином азотноої кислоти, її солями або азот(II)оксид

це обробка продуктів парами або розчином бензойної кислоти, її солями.

Запитання 24

Консервування якими хімічними речовинами є найбільш безпечними для людини

варіанти відповідей

сульфітна кислота

ангідрид сірки

бензойна кислота

сорбінова кислота

Запитання 25

До якого способу консервування відноситься сушіння

варіанти відповідей

хімічного

фізичного

мікробіологічного

фізико -хімічного

Запитання 26

Десульфітація це

варіанти відповідей

звільнення консервованої продукції від сірчистої кислоти, вживаної при сульфітації

звільнення консерврваної продукції від бензойної кислоти, вживаної при сульфітації

звільнення консерврваної продукції від сорбінової кислоти, вживаної при сульфітації

звільнення консерврваної продукції від нітратної кислоти, вживаної при сульфітації

Запитання 27

Побічний продукт при виготовленні цукру з цукрового буряка

варіанти відповідей

барда

меляса

крохмаль

мезга

Запитання 28

Виберіть групу культур з яких найчастіше виготовляється крохмаль в нашій країні

варіанти відповідей

соняшник, цукровий буряк

картопля, гречка

кукурудза, картопля

сорго, соняшник

Запитання 29

Під час шеретування насіння соняшнику отримають масу, яку називають

варіанти відповідей

мятка

макуха

рушанка

мезга

Запитання 30

Як називається процес видалення і очищення олії від неприємного смаку і запаху

варіанти відповідей

дезодорація

гідратація

флотація

гідрування

Запитання 31

Нормалізація молока це

варіанти відповідей

процес подріблення жирових кульок дією на молоко зовнішних сил під тиском

теплова обробка молока за температури 65О С і вище

це прогрівання молока за температури 100о і вище з метою знищення патогенних мікробів

зниження або підвищення вмісту жиру в сировині, з якої виготовляється продукт, для того щоб забезпечити стандартний вміст жиру в готовому продукті

Запитання 32

Який процес відсутній в технологічному процесі виготовлення молока

варіанти відповідей

нормалізація

гомогенізація

сквашування

пастерізація

Запитання 33

З якою метою у пастеризоване молоко вводять закваски з чистих культур відповідних видів мікроорганізмів

варіанти відповідей

для виготовлення пастеризованого молока

для виготовлення молочно кислих продуктів

для прискорення процесу нормалізації молока

для виготовлення масла

Запитання 34

Технологія виготовлення сирного продукту полягає у тому, що

варіанти відповідей

до молока додають сичужний компонент, закваску і тваринні жири

до знежиреного молока додають рослинні жири, а потім сичужний компонент і закваску

до молока крім закваски і сичужного компомпоненту не додається більше ніяких домішок

такий продукт виготовляється лише з рослинних продукції без додавання молока

Запитання 35

Виберіть сири які відносяться до розсільних

варіанти відповідей

чедер

пармезан

бринза

рокфор

Запитання 36

З якої зернової культури виготовляється пшоно

варіанти відповідей

рис

гречка

пшениця

просо

Запитання 37

Вищий сорт пшеничного борошна це

варіанти відповідей

м*який продукт тонкого помелу, білосніжного кольору, майже не містить висівок

продукт грубішого помелу, білого кольору з жовтуватим відтінком, майже не містить висівок

продукт грубого помолу, білого кольору з сірим відтіком, з деяким вмістом висівок

продукт крупного помелу, сірого кольору, наявні висівки

Запитання 38

Виберіть найкращі умови для промислового зберігання пізньої білоголової капусти

варіанти відповідей

елеватор при вологості 75% та температурі +5 -3о С


морозильні камери при температурі - 5о С

бурти та добре вентильовані овочесховища за температури 0 - 1оС та вологості 80 -82%

силоси за теператури 3 -5оС та вологості 90 - 95%

Запитання 39

Виберіть визначення що таке повидло

варіанти відповідей

це продукт, що складається з цукрового сиропу і цілих або нарізаних плодів, що зберегли форму при уварюванні, має рідку консистенцію

це харчовий продукт одержаний уварюванням фруктового або ягідного пюре до щільної консистенції. Його можна нарізати ножем.

це желейний продукт одержаний з плодів зварених в цукровому сиропі з додаванням прянощів та пектину, що не розтікається

це плодова сировина виготовлена з додаванням слабокислого маринаду.

Запитання 40

З якою метою застосовують пектин у плодоовочевому виробництві

варіанти відповідей

для надання солодкого смаку

для підкислення готового продукту

для загущення готового продукту

в якості консерванта для тривалого зберігання.

Запитання 41

Яка частина плоду цукрового буряка є найбільш цукристою

варіанти відповідей

голівка

хвіст

плодове тіло

шийка

Запитання 42

Чому не допускається підмерзання та підв*ялення коренеплодів цукрового буряка

варіанти відповідей

тому що готова продукція буде мати неприємний запах

цукор на виході матиме жовтуватий колір

таким чином знижується цукристь буряка

з такої сировини не можливо отримати жом

Запитання 43

Який компонент є основним для виготовлення хлібобулочної продукції опарним способом

варіанти відповідей

борошно

вода

дріжджі

сіль

Запитання 44

Чи потрібно проводити аналіз зернової маси на вологість при закладанні на зберігання в силоси на елеваторі

варіанти відповідей

не потрібно

потрібно

лише в окремих випадках

лише у випадку відсутності активної вентиляції

Запитання 45

З якою метою визначають кількість білку та клейковини в зерновій масі

варіанти відповідей

для визначення сорту зерна

для визначення класу зерна

для визначення репродукції зерна

для визначення посівної схожості зерна

Запитання 46

Який показник не має значення для визначення класу озимої пшениці

варіанти відповідей

число падіння

чистота

вологість

олійність

Запитання 47

Під час зберігання олій відбувається їх псування. В чому воно полягає

варіанти відповідей

в кристалізації маси

в загусканні маси

в згіркненні та окисленні

в утворенні солодко-кислого присмаку

Запитання 48

З якою метою використовують харчові консерванти у виготовленні консерв

варіанти відповідей

для надання смаку і аромату

для збільшення строків зберігання

для знищення патогенної мікрофлори в продукції

для поліпшення гігроскопічності

Запитання 49

Виберіть продукт в якому найбільший вміст пектину

варіанти відповідей

яблука

груші

вишні

слива

Запитання 50

Чи вражаються овочі та фрукти під час зберігання амбарними шкідниками та хворобами

варіанти відповідей

не вражаються

вражаються за умови відсутності ветиляції

інколи

вражаються

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест