5кл Модуль ДОБРОБУТ І ОСОБИСТЕ ЗДОРОВ’Я Розділ Фізичне здоров’я і фізичний розвиток ГР 1 Безпека

Додано: 29 грудня 2024
Предмет: Основи здоров’я, 5 клас
12 запитань
Запитання 1

Які з перелічених захворювань належать до інфекційних?

варіанти відповідей

Грип та кір

Діабет та гіпертонія

Остеохондроз та артрит

Інфаркт та інсульт

Запитання 2

Що потрібно робити в першу чергу при харчовому отруєнні?

варіанти відповідей

Прийняти жарознижуючі препарати

Промити шлунок великою кількістю води

Прийняти знеболювальне

Лягти спати

Запитання 3

Як правильно зберігати молочні продукти?

варіанти відповідей

При кімнатній температурі

У морозильній камері

У холодильнику при температурі +2...+6°C

У сухому темному місці

Запитання 4

Яке правило безпеки при купівлі продуктів харчування є найважливішим?

варіанти відповідей

Перевіряти термін придатності

Купувати тільки в супермаркетах

Купувати тільки дорогі продукти

Купувати тільки відомі бренди

Запитання 5

Які умови сприяють розмноженню хвороботворних бактерій у продуктах?

варіанти відповідей

Низька температура і темрява

Висока температура і вологість

Суха прохолода

Заморожування

Запитання 6

Як часто потрібно мити руки для профілактики інфекційних захворювань?

варіанти відповідей

Тільки перед їжею

Тільки після вулиці

Регулярно протягом дня, особливо в критичні моменти

Раз на день

Запитання 7

Що робити при перших ознаках інфекційного захворювання?

варіанти відповідей

Продовжувати звичний спосіб життя

Самостійно приймати антибіотики

Почекати, поки само пройде

Ізолюватися та звернутися до лікаря

Запитання 8

Який спосіб обробки овочів і фруктів є найбезпечнішим?

варіанти відповідей

Протерти серветкою

Помити холодною водою

Ретельно вимити проточною водою та обдати окропом

Протерти вологою ганчіркою

Запитання 9

Які продукти потребують особливих умов зберігання?

варіанти відповідей

Хліб та крупи

М'ясо, риба, молочні продукти

Овочі та фрукти

Соки та води

Запитання 10

Що категорично заборонено робити при харчовому отруєнні?

варіанти відповідей

Пити багато води

Викликати лікаря

Приймати знеболювальні

Приймати самостійно антибіотики

Запитання 11

Як правильно зберігати готові страви?

варіанти відповідей

При кімнатній температурі не більше 2 годин

У холодильнику до 24 годин

При кімнатній температурі до 12 годин

У морозильній камері необмежений час

Запитання 12

Які основні правила безпеки при приготуванні їжі?

варіанти відповідей

Використовувати тільки свіжі продукти

Готувати тільки в мікрохвильовій печі

Використовувати тільки органічні продукти

Мити руки, використовувати чистий посуд, дотримуватися температурного режиму

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест