23 червня о 18:00Вебінар: Практика реалізації проєктів та відеопроєктів у НУШ

6 клас §5,6,7 Значення води і харчування для розвитку і здоров’я. Особливості харчування підлітків. Профілактика йододефіциту і діабету. Перша допомога у разі харчових отруєнь.

Додано: 1 жовтня 2020
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 3 рази
11 запитань
Запитання 1

Продукти харчування містять необхідні для життя і розвитку поживні речовини: білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мінеральні речовини. Про які поживні речовини йдеться: забезпечують організм будівельним матеріалом для клітин?

варіанти відповідей

Білки

Жири

Вуглеводи

Мінеральні речовини

Вітаміни

Запитання 2

Продукти харчування містять необхідні для життя і розвитку поживні речовини: білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мінеральні речовини. Про які поживні речовини йдеться: основне джерело енергії для організму; сприяють кращій роботі серця, м'язів, мозку?

варіанти відповідей

Білки

Жири

Вуглеводи

Мінеральні речовини

Вітаміни

Запитання 3

Продукти харчування містять необхідні для життя і розвитку поживні речовини: білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мінеральні речовини. Про які поживні речовини йдеться: забезпечують організм енергією?

варіанти відповідей

Білки

Жири

Вуглеводи

Мінеральні речовини

Вітаміни

Запитання 4

Їжу, яку людина з'їдає за день називають

варіанти відповідей

раціоном харчування

добовим раціоном

Запитання 5

Вибір продуктів для споживання це

варіанти відповідей

раціон харчування

добовий раціон

Запитання 6

Познач чинники, що впливають на харчові звички.

варіанти відповідей

Смак

Потреби

Стан здоров'я

Традиції

Стан довкілля

Всі відповіді правильні

Запитання 7

Принципами раціонального харчування є різноманітність, помірність, збалансованість. Про що йдеться: вживання щодня різних продуктів?

варіанти відповідей

Різноманітність

Помірність

Збалансованість

Запитання 8

Принципами раціонального харчування є різноманітність, помірність, збалансованість. Про що йдеться: правильне співвідношення всіх дібраних продуктів для щоденного споживання?

варіанти відповідей

Різноманітність

Помірність

Збалансованість

Запитання 9

Принципами раціонального харчування є різноманітність, помірність, збалансованість. Про що йдеться: калорійність щоденного меню не повинна перевищувати щоденних витрат?

варіанти відповідей

Різноманітність

Помірність

Збалансованість

Запитання 10

Про який хімічний елемент йдеться: його дефіцит може призвести до захворювання щитоподібної залози; людина швидко втомлюється?

варіанти відповідей

Залізо

Кальцій

Йод

Калій

Запитання 11

Перші ознаки харчового отруєння — слабкість, біль у животі, пронос, нудота, блювання, підвищення температури. Вони з’являються через 2–4 години після вживання зіпсованого продукту. Як діяти за таких ознак? Дайте найбільш точну відповідь.

варіанти відповідей

При перших симптомах отруєння — викликати "швидку допомогу"

До приїзду лікаря дати хворому випити 5–6 склянок підсоленої кип’яченої води.

Хворого покласти в ліжко, щоб голова була повернута набік.

Виконати всі перелічені пункти.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест