6 клас Приготування для фуршету напоїв, бутербродів та салатів

Додано: 6 травня 2020
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 67 разів
11 запитань
Запитання 1

Салат (від італ. Salato, Salate — солоне) —

варіанти відповідей

холодна страва, що готується з різних сирих, запечених на грилі, відварених чи солених, маринованих овочів та фруктів.

страва із суміші різноманітних сирих та відварених овочів.

Основний інгредієнт — буряк.

це оригінальна страва Середземноморської кухні (переважно італійської), основним інгредієнтом якої є паста (макарони).

страва, що подають після обіду, тобто основних страв (наприкінці трапези).

Запитання 2


Солодка страва із суміші різних свіжих фруктів, порізаних невеликими шматочками

варіанти відповідей

салат з пастою

салат із варених овочів

фруктовий салат 

салат грецький

Запитання 3

Салати-коктейлі так називаються тому, що подаються ...

варіанти відповідей

в келихах

до коктейлю

у салатнику

в закусочних тарілках

Запитання 4

Морс — 

варіанти відповідей

 концентрований цукровий розчин у воді чи в натуральному фруктовому соку.

драглиста страва або напій з ягідного або фруктового сиропу, молока тощо з домішкою крохмалю.

напій, виготовлений зі свіжих, сушених, заморожених фруктів та ягід.

ягідний або фруктовий сік, розбавлений водою з цукром.

Запитання 5

Випічка у формі невеличкого кошика (до 10 см у діаметрі) зазвичай з пісочного тіста ( начинка може бути солодкою чи солоною, тому може бути як десертом, так і закускою) має назву

варіанти відповідей

тарталетка

ватрушка

пончик

тартинка

Запитання 6

Вінегре́т

варіанти відповідей

салат з філе оселедця, овочів, яєць і майонезу.

гарнір, що складається з дрібно нарізаної сирої капусти з салатною заправкою

страва із суміші  картоплі, буряка, квашеної капусти, засолених огірків, моркви, квасолі, цибулі та приправи.

салат із вареної, сирої і свіжої моркви і капусти

Запитання 7

Велике значення для приготування салатів має спосіб нарізання продуктів. Гарна, рівномірна форма нарізання надає стравам привабливого зовнішнього вигляду, збуджує апетит. Звичайно продукти нарізають

варіанти відповідей

тоненькими скибочками, кружальцями, маленькими кубиками, шаткують соломкою.

тоненькою стружкою, маленькою соломкою, різбленням.

шаткують рубанням, пилянням.

уздовж волокон, в торець і поперек волокон.

Запитання 8

Вимоги до якості салатів .

варіанти відповідей

Овочі, що входять до страви, повинні мати однакову форму і величину нарізування; запах, смак і колір мають бути характерні для тих продуктів, з яких приготована; при подачі потрібно додержуватись встановленої температури (75-80°C).


Овочі зберегли форму нарізання відповідно до виду страви.Викладають гіркою і оформлюють продуктами, що входять до складу страви, зелень свіжа. Колір властивий продуктам, які є у страві. Консистенція варених овочів м'яка, сирих — трохи хрумка. Для капустяних овочів консистенція тверда, хрумка, не допускаються зелені листки.

Повинні мати гарний зовнішній вигляд, приємний аро­мат і пікантний смак, їх оформлюють свіжими овочами, листковими і пряними овочами, шматочками яйця і лимона, маслинами, соусами майонез і майонез з корнішонами, калиною або журавлиною. 

Запитання 9

Заправляють салати 

варіанти відповідей

йогуртом, оцтом, закваскою.

лимонним соком, приправами.

кетчупом, сиром, водою.

салатними заправами, сметаною, майонезом.

Запитання 10

Заправлені салати з варених овочів підлягають реалізації протягом 30 хв. , з сирих –

варіанти відповідей

5 хв

10 хв

15 хв

20 хв

Запитання 11

Оберіть із запропонованих зображень фуршетний стіл

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест