8 клас Харчові отруєння. Отруйні рослини та гриби

Додано: 23 листопада 2023
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
12 запитань
Запитання 1

Харчові отруєння можуть спричиняти:

варіанти відповідей

бактерії чи їх токсини

мікроскопічні гриби (цвіль)

овочі та фрукти

заморожені продукти

Запитання 2

Оберіть правильні заходи профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій:

варіанти відповідей

дотримуватись правил зберігання продуктів

для консервованих овочів та фруктів необов'язково звертати увагу на терміни придатності

купувати хліб та зберігати його в поліетилені

використовувати для приготування їжі різні дощечки: для сирих та тих продуктів, що підлягають термічній обробці

дотримуватись правил термічної обробки продуктів

кип'ятити сиру воду та молоко

Запитання 3

Не можна вживати продукти, якщо:

варіанти відповідей

вони мають неприємний запах

порушено терміни та умови зберігання

на упаковці немає інформації про виробника та дати виготовлення

продукти запліснявілі чи гнилі

Запитання 4

Рослини та гриби, які містять небезпечні для людини і тварин речовини називають:

варіанти відповідей

небезпечні

отруйні

дикі

забруднюючі

Запитання 5

Потрапивши в організм людини чи тварини, отруйні речовини вражають:

варіанти відповідей

нервову систему

шлунково-кишковий тракт

серце

шкіру

Запитання 6

Оберіть зображення отруйних рослин:

варіанти відповідей
Запитання 7

Які з цих грибів жоден досвідчений грибник не покладе до кошика:

варіанти відповідей
Запитання 8

Харчове отруєння може спричинити:

варіанти відповідей

вживання несвіжих страв

контакт зі свійськими тваринами

рукостискання із хворими на гастрит

Запитання 9

Вживання консервів чи продуктів, термін придатності яких минув, може викликати

варіанти відповідей

гастрит

ботулізм

сальмонельоз

Запитання 10

Що є причиною сальмонельозу?

варіанти відповідей

вживання сирих продуктів,( яєць, молока, риби, м'яса) заражених збудником хвороби

зіпсовані консерви з м'ясними чи рибними продуктами

брудні руки

Запитання 11

Запліснявілі хлібо-булочні вироби є причиною

варіанти відповідей

ботулізму

стафілококу

мікотоксикози

кишкової палички

Запитання 12

Харчові добавки це-

варіанти відповідей

 барвники;                                       

 розпушувачі

загусники;  

регулятори вологи,  стабілізатори;  

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест