8 клас. Контрольна робота №1

Додано: 5 грудня 2022
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 78 разів
20 запитань
Запитання 1

Людина як складна біологічна система перебуває на .... рівні організації.

варіанти відповідей

клітинному

організмовому

органному

популяційному

Запитання 2

Вкажіть тканину, якій властиві збудливість і провідність:

варіанти відповідей

епітеліальна

сполучна

нервова

скелетна

Запитання 3

Короткі, деревоподібні розгалужені відростки нейрона називають

варіанти відповідей

дендритами

аксонами

нервами

Запитання 4

М'яз, який поділяє порожнину тіла на грудну та черевну - це

варіанти відповідей

кравецький

діафрагма

грудний

черевний

Запитання 5

Вкажіть основну функцію кровоносної системи:

варіанти відповідей

секреторна

транспортна

рефлекторна

опорна

гуморальна

Запитання 6

Наука, яка вивчає функції внутрішніх органів та організму в цілому-

варіанти відповідей

гістологія

анатомія

фізіологія

цитологія

Запитання 7

Серед поживних речовин найбільшу добову потребу людини становлять:

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

вітаміни

Запитання 8

В яких продуктах міститься білок?

варіанти відповідей

цукерки, печиво

яйця, молоко

 олія, сало

мед, фрукти

Запитання 9

Найбільше уваги на тарілці збалансованого харчування приділяється

варіанти відповідей

Овочам та фруктам

Зерновим та хлібобулочним виробам

Рибі

М'ясним продуктам

Запитання 10

Процес надходження в організм поживних речовин їх перетворення, засвоєння та виділення непотрібного це:

варіанти відповідей

метаболізм

живлення

асиміляція

обмін речовин

дихання

Запитання 11

Який процес метаболізму в середині клітини відбувається з виділенням енергії та накопиченням її у вигляді АТФ?

варіанти відповідей

транскрипція

анаболізм

асиміляція

дисиміляція

Запитання 12

Вкажіть органи, які належать до травної системи:

варіанти відповідей

стравохід

кишечник

шлунок

нирки

легені

печінка

Запитання 13

М′язова оболонка травного каналу побудована з

варіанти відповідей

посмугованої м′язової тканини

непосмугованої м′язової тканини

Запитання 14

Коронка зуба зовні вкрита

варіанти відповідей

дентином

зубним цементом

зубною емаллю

пульпою

Запитання 15

Інфіковані м'ясні продукти, рибні консерви, солона та копчена риба, консерви домашнього приготування через недостатню їхню стерилізацію можуть спричинити захворювання

варіанти відповідей

дизентерії

сальмонельозу

ботулізму

холери

Запитання 16

До кісток верхньої кінцівки належить:

варіанти відповідей

великогомілкова

променева

епістрофей

атлант

Запитання 17

Укажіть правильну послідовність розташування відділів хребта, починаючи зверху:

варіанти відповідей

куприковий, крижовий, поперековий, грудний, шийний

шийний, грудний, крижовий, поперековий, куприковий

шийний, грудний, поперековий, крижовий, куприковий

грудний, шийний, поперековий, крижовий, куприковий

Запитання 18

1 г жирів при окисненні виділяє:

варіанти відповідей

10,6 кДж енергії

17,6 кДж енергії

38,9 кДж енергії

37,5 кДж енергії

Запитання 19

Укажіть співвідношення білків, жирів та вуглеводів у харчових продуктах за умови раціонального харчування:

варіанти відповідей

2:2:1

1:1:2

1:1:4;

1:1:6

Запитання 20

Принципи здорового харчування:

варіанти відповідей

Харчуватися регулярно

Не обов'язково снідати

Пити менше води

 Контролювати розмір порцій

Збільшити вживання жирної їжі

Вживати фрукти і овочі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест