8кл. § 9. Традиційні і сучасні системи харчування. Вибір харчових продуктів

Додано: 16 листопада 2022
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 31 раз
10 запитань
Запитання 1

Системи теоретичних знань і практичних методів, які містять певні правила вибору та вживання їжі людиною.     

варіанти відповідей

Системи харчування

Хімічні системи

Біологічні системи

Запитання 2

Системи харчування, які існують уже давно, вони формувалися протягом тисячоліть.

варіанти відповідей

Сучасні

Традиційні

Наукові

Запитання 3

До якої теорії харчування належать збалансоване харчування і адекватне харчування?


варіанти відповідей

наукова

альтернативна

традиційна

Запитання 4

До якої теорії харчування належать вегетаріанство, м’ясоїдіння, сироїдіння?


варіанти відповідей

наукова

альтернативна

традиційна

оздоровча

Запитання 5

Яка система харчування будується на такому принципі:

• хімічний склад їжі має відповідати фізіологічним потребам організму в поживних речовинах, необхідно вживати різноманітні харчові продукти. До складу повноцінного раціону повинні входити поживні речовини п’яти класів: вуглеводи, жири, білки, вітаміни, неорганічні речовини й мікроелементи


варіанти відповідей

 традиційна

альтернативна

оздоровча

Запитання 6

Найбільш суттєвими рисами технології української кухні є...

варіанти відповідей

дуже багато продуктів зазнають складної теплової обробки: спочатку їх обсмажують або варять, а потім тушкують або запікають

велика кількість страв готуються у шпигованому і фаршированому вигляді.

багато страв з риби вживають в сирому вигляді

переважають страви з рису

Запитання 7

На що треба звертати увагу під час вибору продуктів?

варіанти відповідей

запах

зовнішній вигляд

термін придатності

склад

назва магазину

колір упаковки

Запитання 8

Що можна віднести до правил безпеки харчування?

варіанти відповідей

Перед прийомом їжі обов’язково мийте руки.

Приготовлену їжу не можна залишати надовго.

Харчові продукти повинні бути свіжими та якісними.

Посуд, у якому готується і на якому подається їжа, необхідно тримати у чистоті.

Краще з’їсти страву відразу після її приготування.

Більш якісними є страви, які деякий час зберігались в холодильнику

Запитання 9

Готову їжу на плиті можна тримати не більше ніж ... 

варіанти відповідей

1,5 години

48 годин

5 хвилин

12 годин

Запитання 10

У холодильнику продукти можна зберігати лише певний час...

варіанти відповідей

кефір — 36 годин

яйця — 3 місяці

ковбасу варену — 1 добу

сосиски, сардельки вищого сорту — 2 тижні

сметану — 72 години

ковбасу копчену — 2-6 діб

свіжі овочі 1-7 діб

сир — 36 годин

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест