Структуру, розміщення та спеціалізацію тваринництва визначає кормова база.
Розведення великої рогатої худоби називають
Забезпечує більше третини виробництва м’яса, розрізняють такі напрями: м’ясо-сальне, сальне, беконне
Про яку галузь тваринництва йдеться в описі: «Ця галузь дає цінну сировину для виробництва тканин та інших виробів, а також м’ясо й молоко, тому має м’ясне і м’ясо-вовняне спрямування. Вона традиційно розвивається у гірських або посушливих районах світу»?
Набуло значного розвитку останніми роками, воно орієнтується на споживача і розвивається в передмістях.
Назвіть сільськогосподарські зони України
Тут вирощують холодостійкі, вологолюбні, невибагливі до ґрунтів культури: жито, овес, гречку, горох, льон-довгунець, хміль, картоплю.
Характеризується високими температурами, недостатнім зволоженням, нейтральними, здебільшого чорноземними ґрунтами. Тут вирощують: пшеницю, кукурудзу, просо, квасолю, соняшник, тютюн, коноплі, кавуни та дині
Напрям скотарства залежить від порід худоби та кормової бази.
Залежно від виробленої продукції в скотарстві вирізняютькілька напрямів:
Гірські райони Карпат є зоною птахівництва
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома