Повторення вивченого

Додано: 8 березня
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
10 запитань
Запитання 1

У яких одиницях вимірюють енергетичну цінність їжі?


варіанти відповідей

кг;

ккал;

см.

Запитання 2

Що називають калорійністю їжі?

варіанти відповідей

 кількість калорій, яку організм людини отримує під час їжі;

 кількість прийомів їжі за добу;

співвідношення кількості білків, жирів, вуглеводів.

Запитання 3

Від чого залежить енергетичні витрати організму людини?

варіанти відповідей

від меню і статі;

 від класу і сну;

 від роду занять і віку.

Запитання 4

До плодових видів овочів належить:

варіанти відповідей

цибуля, картопля, капуста;

 перець, помідор, горох;

 буряк, кабачок, часник.

Запитання 5

До коренеплодів відносять такі овочі:

варіанти відповідей

моркву, редиску, петрушку;

часник, кабачок, цвітну капусту;

 кріп, квасолю, огірок.

Запитання 6

До листових видів овочів належить:

варіанти відповідей

капуста, кріп, салат;

цибуля, горох, помідор;

картопля, перець, квасоля.

Запитання 7

Який із названих овочів проходить таку первинну обробку: сортування, миття, обчищення, промивання, нарізування:

варіанти відповідей

 картопля;

помідор;

 капуста.

Запитання 8

Під час теплової обробки обробки овочів їх харчова цінність:

варіанти відповідей

 зменшується;

 не зменшується;

збільшується.

Запитання 9

Зліва від тарілки кладуть …

варіанти відповідей

ніж;

виделку;

 ложку.

Запитання 10

Сервірування стола – це…

варіанти відповідей

добір залежно від асортименту страв;

 підготовка столових приборів для десерту.

підготовка та оформлення стола до споживання їжі;

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест