Ансамблі народного танцю

Додано: 16 квітня 2020
Предмет: Мистецтво, 8 клас
Тест виконано: 14 разів
6 запитань
Запитання 1

Ансамбль заснований ще в 1948 році з ініціативи професора Тадеуша Сігетиньского з метою демонстрації польського народного фольклору. За час своєї шістдесятирічної історії він відвідав понад 50 країн світу, серед яких Австралія, Аргентина, Бельгія, Китай, Франція, Індонезія, Ізраїль, Японія, Литва, тощо.

До складу ансамблю входить 100 чоловік: танцюючі співаки та власний симфонічний оркестр, гардероб, яких складається з 1500 костюмів. У репертуарі ансамблю народні пісні, танці та костюми з 42 польських регіонів.

Державний народний ансамбль пісні й танцю називають серцем Польщі.

Назвіть його.

варіанти відповідей

"Жок"

"Мазовше"

"Гонвед"

"Березка"

Запитання 2

Державний академічний ансамбль народного танцю Молдови. Назву отримав від молдавського танцю. Став одним з головних популяризаторів народної молдавської музики і танців як в Молдові, так і за межами країни. До свого репертуару ансамбль включає різноманітні фольклорні танці: молдовеняска, бетута, хору, цереняска, креїцеле, хангулу, келушарій, мерунціка, резешаска, бріул та інші. На фольклорній основі ансамблем був створений ряд хореографічних сюїт і картин: , «Котовці», «Нунта молдовеняске», «Співай, Молдова», «Карпати», «Легенда про Мерцишор», «Жок», «По дорозі до Кишинева» та інші. До репертуару входять і танці народів інших країн світу.

Назвіть молдовський танок і назву ансамблю.

варіанти відповідей

"Кишинев"

"Гонвед"

"Березка"

«Жок»

Запитання 3

Національний балет був заснований подружжям Іліко Сухішвілі та Ніно Рамішвілі у 1945 році. У 2015 році колектив відсвяткував 70-річчя. Протягом усього періоду балетом керували нащадки династії Сухішвілі, завдяки чому й збереглися традиції та хореографія, що відрізняють автентичний стиль танцю відомого грузинського балету. I покоління (1945—1985 рр) — Ніно Рамішвілі та Іліко Сухішвілі. II покоління (1985—2000 рр) — діти Тенгіз та Інга Сухішвілі. III покоління (з 2000 року і до сьогодні) — онуки Ніно та Іліко Сухішвілі.

Засновник балету Іліко Сухішвілі починає міркувати, як створити національну трупу. У 1945 році він засновує балет з 35-ти танцюристів. Перші концерти пройшли у рідній країні. Починаючи з 1948 року, балет виїжджає до Європи і далі за кордон, і так розпочинається їх світова слава. У Сполучених Штатах їх навіть визнали найкращим шоу на Бродвеї. У 1967 році балет знов здобув першість, цього разу як народний колектив, що виступив на сцені La Scala в Італії..

На сьогодні у складі колективу понад 500 танцюристів. Вони постійно гастролюють по всьому світу і за 70 років відвідали з концертами більше 90 країн. Одна з особливостей балету — власний оркестр, під музику якого і розгортається вся історія країни на сцені. Перлиною якої країни є коллектив?

варіанти відповідей

Арменії

Турції

Грузії

Росії

Запитання 4

Створений 1948 з учасниць колгоспної художньої самодіяльності, переважно Калінінської обл.( Росія). Першим художнім керівником була заслужений діяч мистецтв РРФСР, народна артистка СРСР Надія Надєждіна.

Назва походить від хореографічної композиції, в якій учасниці танцю виступають з гілками дерева в руках.

Ансамбль виконує хороводи, старовинні та сучасні танці, розробляючи основи народного хореографічного мистецтва. Деякі танці супроводжуються співом. Ансамбль з успіхом виступав у США, Канаді, Англії, Єгипті та ін. країнах.

Яка назва ансамблю?

варіанти відповідей

Калінка

Рябінка

Берізка

Ялинка

Запитання 5

У 1937році І́гор Олекса́ндрович Моїсє́єв створив перший в Росії професійний ансамбль народного танцю. Перші репетиції в створеному ним ансамблі народного танцю відбулися в лютому 1937 року. Почавши з постановок російських народних танців, Моїсєєв згодом займався постановкою українських і білоруських, молдавських, киргизьких, угорських, французьких, чеських, аргентинських танців, танцювальних сюїт і сцен, а також спектаклів на історичні і сучасні теми.

Впродовж 60 років Моїсєєв був беззмінним художнім керівником ансамблю. Під його керівництвом були поставлені всі програми.

Який грецький танець став візитівкою балету?

варіанти відповідей

Портарья

Сіртакі

Халкідікі

Чаміко

Запитання 6

Націона́льний заслу́жений академі́чний анса́мбль та́нцю Украї́ни і́мені Павла́ Ві́рського — національний художній професіональний колектив України.Основу репертуару ансамблю становлять старовинні й сучасні танці різних регіонів України. Показовою рисою ансамблю є широке відображення сучасної тематики і творче використання спадщини народного танцю.Організатором і беззмінним керівником ансамблю з 1955 по 1975 роки був народний артист СРСР, Лауреат Державної премії СРСР, Лауреат Державної премії України ім. Т.Шевченка — Павло Вірський. Спираючись на народні національні традиції П.Вірський створив більше п ' яти концертних програм, до яких увійшли яскраві хореографічні композиції «Ми з України», «Ляльки», «Моряки», «Гопак», «Сестри», «Чумацькі радощі», «Ой, під вишнею», «Повзунець», «Подоляночка», «Про що верба плаче», «Запорожці», «Ми пам'ятаємо!» та інші. З 1980 року ансамбль очолив народний артист України, Лауреат Національної премії ім. Т.Шевченка — Мирослав Вантух.

В якому місті базується ансамбль?

варіанти відповідей

Львів

Одеса

Харків

Київ

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест