Асортимент і характеристика алкогольних та безалкогольних напоїв

Додано: 19 січня 2021
Предмет:
Тест виконано: 505 разів
15 запитань
Запитання 1

Назвати основну і додаткову сировину для виробництва горілки

варіанти відповідей

Ячмінний солод і ячмінь, жито – основна сировина; кукурудза – додаткова

Цукрова тростина, чорна патока – основна сировина; пшениця – додаткова

Рис, меляса – основна сировина; коріандр, аніс, мигдаль – додаткова

Спирт зерновий, картопляний – основна сировина; перець гіркий, родзинки, м’ята – додаткова

Запитання 2

Назвати спиртний міцний напій, що його виготовляють у Шотландії і Голландії шляхом зброджування ячменю і ячмінного солоду, його дистиляції і витримування у дубових бочках

варіанти відповідей

Горілка

Коньяк

Віскі

Текіла

Запитання 3

Назвати міцний спиртний напій, що його виготовляють за допомогою бродіння продуктів переробки цукрової тростини, дистиляції і подальшого витримування

у дубових бочках

варіанти відповідей

Горілка

Коньяк

Джин

Ром

Запитання 4

Назвати міцний спиртний напій, що його виготовляють шляхом зброджування зернової сировини і наступної подвійної дистиляції з шишкоягодами ялівцю

варіанти відповідей

Горілка

Коньяк

Джин

Віскі

Запитання 5

Назвати міцний спиртний напій, що його виготовляють у Мексиці із соку блакитної агави

варіанти відповідей

Ром

Віскі

Текіла

Джин

Запитання 6

Назвати міцний спиртний напій, виготовлений дистиляцією білих сухих виноградних виноматеріалів одного сорту винограду, вирощеного у певному регіоні

варіанти відповідей

Ром

Арманьяк

Віскі

Джин

Запитання 7

Назвати міцний спиртний напій, виготовлений подвійною дистиляцією яблучного сидру

варіанти відповідей

Ром

Кальвадос

Текіла

Віскі

Запитання 8

Назвати солодкий спиртний напій середньої та високої міцності, що його виготовляють із фруктово-ягідної та ароматичної сировини

варіанти відповідей

Вермут

Настоянки

Віскі

Лікери

Запитання 9

Назвати спиртний напій, що його виготовляють лише з винограду шляхом спиртового бродіння

варіанти відповідей

Лікер

Вино

Горілка

Коньяк

Запитання 10

Назвати десертне вино, що його виготовляють із підв’яленого на лозі винограду

варіанти відповідей

Мадера

Вермут

Портвейн

Токай

Запитання 11

Дати визначення колекційного вина

варіанти відповідей

Вино, виготовлене за загальноприйнятою технологією з окремих сортів винограду або з їх суміші, реалізоване до 1 січня наступного за врожаєм винограду року

Вино поліпшеної якості, виготовлене за спеціальною технологією з окремих сортів винограду або з їх суміші, з обов’язковим витримуванням перед розливанням у пляшки не менше ніж шість місяців

Вино високої і постійної якості, виготовлене за спеціальною технологією з певних сортів винограду або зі спеціально підібраної їх суміші, що характеризується тонким смаком і ароматом та обов’язковим витримуванням не менше ніж 1,5 року

Марочне вино, що його після закінчення витримування у стаціонарному резервуарі додатково витримують у пляшках не менше ніж три роки

Запитання 12

Грузинський класичний алкогольний напій:

варіанти відповідей

текіла

сливовиця

чача

саке

Запитання 13

Які слабкі газовані напої виробляють з яблучного соку, що перебродив?

варіанти відповідей

Десертні вина

Сидр

Плодово-ягідні вина

Кваси

Запитання 14

Назвати темні сорти українського пива

варіанти відповідей

Українське, Золотисте, Оболонь оксамитове, Дніпровське

Славутич, Столичне, Рогань

Жигулівське, Львівське, Старий Мельник

Ризьке, Подвійне Золото, Одеське

Запитання 15

У якому напої найбільше цукру?

варіанти відповідей

Настоянки

Наливки

Лікери

Крем-лікери

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест