Автоматизація процесу кристалізації цукру

Додано: 4 березня 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 90 разів
10 запитань
Запитання 1

Процес кристалізації цукрового сиропу протікає на обладнанні, що включає:

варіанти відповідей

сатуратори;

вакуум-апарати періодичної дії;

дефекатори і переддефекатори;

сульфітатори.

Запитання 2

В процесі кристалізації сироп згущають до концентрації сухих речовин:

варіанти відповідей

92,5 - 93,5 %;

65 %;

83,5 - 86,5 %;

95 %.

Запитання 3

Прилад для вимірювання концентрації сухих речовин називається:

варіанти відповідей

рН-метр;

солемір;

психрометр;

рефрактометр.

Запитання 4

Суміш кристалів і міжкристальної рідини називають:

варіанти відповідей

клеровкою;

меласою;

утфелем;

сульфітатом.

Запитання 5

В процесі кристалізації регулюванню підлягають параметри:

варіанти відповідей

тиск, температура і рівень у вакуум-апараті; концентрація в збірнику сиропу;

рівень, температура і тиск в обох збірниках

число рН сиропу, температура і тиск у вакуум-апараті;

розрідження, рівень і концентрація сиропу у вакуум-апараті; рівень і температура в збірнику сиропу.

Запитання 6

На першому етапі варіння кристалів до введення затравки у вакуум-апараті підтримують:

варіанти відповідей

постійний рівень до досягнення заданої концентрації;

постійну концентрацію до досягнення заданого рівня;

постійний рівень і концентрацію.

Запитання 7

Розрідження у вакуум-апараті підтримується шляхом:

варіанти відповідей

зміни положення клапану подачі гріючої пари у вакуум апарат;

зміни положення клапану на трубопроводі відбору пари до барометричного конденсатора

зміни положення клапану подачі затравки у вакуум-апарат;

зміни положення клапану видачі утфеля на подальшу обробку.

Запитання 8

Під час вирощування кристалів програмне підкачування сиропу у вакуум-апарат для розчинення некондиційних кристалів здійснюється по сигналу від:

варіанти відповідей

рівнеміра;

давача тиску;

давача температури;

рефрактометра.

Запитання 9

Рівень у збірнику сиропу підтримується контролером, з підключеними до нього засобами автоматизації:

варіанти відповідей

поз. 6а, 6б, 6в;

поз. 2а, 2б, 2в;

поз. 4а, 4б, 4в, 4г;

поз. 1а, 1б, 1в.

Запитання 10

Температура у збірнику сиропу підтримується контролером, а також засобами автоматизації:

варіанти відповідей

поз. 1а, 1б, 1в;

поз. 2а, 2б, 2в;

поз. 5а, 5б, 5в;

поз. 6а, 6б, 6в.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест