Бактерії: роль у природі та житті людини

Додано: 11 листопада 2020
Предмет: Біологія, 6 клас
Тест виконано: 85 разів
8 запитань
Запитання 1

Укажіть бактерії, які здатні засвоювати азот з повітря?

варіанти відповідей

Зелені бактерії

Пурпурні бактерії

Бульбочкові бактерії

Палички бутулізму

Запитання 2

Оберіть рослини, на коренях яких живуть бульбочкові бактерії .

варіанти відповідей
Запитання 3

Яке значення бактерій і ціанобактерій у природі?

варіанти відповідей

Забезпечують родючисть грунтів.

Очищають водойми.

Беруть участь в утворенні покладів залізної руди, нафти, природного газу.

Ціанобактерії збагачують повітря киснем.

Ціанобактерії знищують пил з повітря .

Запитання 4

Виберіть взаємовигідні зв'язки між організмами:

варіанти відповідей

паличка бутулізму та організм людини;

конюшина і бульбочкові бактерії;

кишкова паличка й черевна порожнина;

кишкова паличка й кишечник людини.

Запитання 5

Як хвороботворні бактерії потрапляють в організм людини?

варіанти відповідей

Повітряно-крапельним шляхом.

З неякісною їжею.

Із забрудненою водою.

Під час укусу кровосисних комах або кліщів.

Через рукостискання.

Через брудний одяг.

Запитання 6

Як запобігти бактеріальним захворюванням?

варіанти відповідей

Захворювання лікують за допомогою антибіотиків.

Захворювання лікують за допомогою вітамінів.

Ізолюючи хворих від здорових людей.

Профілактичні щеплення.

Загартовувати свій організм.

Дотримуватись правил особистої гігієни.

Запитання 7

Як людина використовує бактерії у своєму господарстві?

варіанти відповідей

Для виготовлення та зберігання зелених кормів для тварин.

Для квашення капусти, дублення шкіри.

Для сушіння ягід, грибів, трав.

За участі бактерій отримують кисломолочні продукти.

Певні групи бактерій застосовують для отримання антибіотиків, вітамінів.

Запитання 8

Якої шкоди бактерії можуть завдавати господарству людини?

варіанти відповідей

Можуть псувати продукти харчування.

Оселяючись у продуктах харчування, виробляють шкідливі речовини.

Стеріалізація продуктів харчування

Пастеризація продуктів харчування.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест