Безпека харчування (8 параграф)

Додано: 18 листопада 2020
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 1030 разів
7 запитань
Запитання 1

Чим найчастіше спричиняються харчові отруєння?

варіанти відповідей

бактеріями

станом здоров`я

токсинами

завдяки рекламі

Запитання 2

Про який вид отруєння йдеться мова: "Потрапивши в організм, бактерії виділяють токсин, що паралізує нервову і дихальну системи. Симптоми з'являються через 12-36 годин"

варіанти відповідей

сальмонельоз

золотистий стафілокок

ботулізм

Запитання 3

Про який вид отруєння говориться: "Є наслідком вживання сирих продуктів, заражених даною бактерією. Найчастіше виявляють у сирих яйцях, м'ясі, молоці, рибі. Небезпечний для дітей, людей похилого віку і тих, хто має хронічні захворювання"

варіанти відповідей

сальмонельоз

ботулізм

бактерія E.coli

золотистий стафілокок

Запитання 4

Отруєння може бути спричинене продуктами:

варіанти відповідей

з пошкодженою упаковкою;

вирощеними на забруднених територіях;

ураженими гниллю чи пліснявою;

з простроченим терміном реалізації;

тими, що містять алкоголь;

купленими на стихійних ринках;

тими, що неправильно зберігалися чи оброблялися

Запитання 5

Обери всі дії, які допомагають уникати мікробного забруднення продуктів:

варіанти відповідей

мити, розділяти, охолоджувати, нагрівати

охолоджувати, мити

чистити, нагрівати, прати

Запитання 6

Обери гриби і рослини, отруєння якими може бути смертельним:

варіанти відповідей

вороняче око, беладона, конвалія, блекота, дурман

бліда поганка, свинушка тонка, мухомор смердючий

підберезовик, опеньок, білий гриб

Запитання 7

Обери правильні дії при перших ознаках харчового отруєння:

варіанти відповідей

звернутися до лікаря або викликати "швидку допомогу"

промити хворому шлунок і дати випити води або несолодкого чаю

якщо потерпілий непритомний - покласти його на правий бік

якщо потерпілий непритомний - покласти його на лівий бік

при госпіталізації, відправити з постраждалим підозрілий продукт на аналіз

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест