Тематичне оцінювання з теми "Фізична складова здоров'я"

Додано: 22 листопада 2020
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 467 разів
24 запитання
Запитання 1

Обери правильне твердження:

варіанти відповідей

всі оздоровчі системи однакові;

усі оздоровчі системи передбачають купання зимою в ополонці;

усі оздоровчі системи передбачають щоденну рухову активність.

Запитання 2

Обери неправильні твердження:

варіанти відповідей

тепла їжа краще засвоюється організмом;

продукти харчування не потребують правильної кулінарної обробки;

при харчових отруєннях і кишкових інфекціях допомогу слід надавати негайно

Запитання 3

До заходів профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій відносять

варіанти відповідей

дотримання особистої гігієни;

перебування на кухні у змінному взутті;

прийом їжі на свіжому повітрі.

Запитання 4

Харчові добавки класу барвники …

варіанти відповідей

сприяють швидкому розварюванню;

підсилюють або відновлюють колір продукту;

подовжують термін зберігання продукту

Запитання 5

Кишкові інфекція може спричинитися… (декілька відповідей)

варіанти відповідей

вживанням сирої води;

контактом із хворими тваринами;

вживанням у їжу немитих фруктів.

Запитання 6

Ознаки смерті людини: (декілька відповідей)

варіанти відповідей

відсутність пульсу;

реакція зіниці ока на світло;

поява трупних плям;

волога рогівка очей

Запитання 7

Чого не можна робити при переломах кісток кінцівок, надаючи першу медичну допомогу:

варіанти відповідей

давати знеболююче;

вправляти уламки кісток;

прикладати холодний компрес;

накладати шину

Запитання 8

Які дії є небезпечними для твого здоров’я: (декілька відповідей)

варіанти відповідей

купувати їжу на вулиці

мити руки перед їдою;

вживати їжу, не дивлячись на термін придатності

звертати увагу на чистоту в їдальні.

Запитання 9

Вкажи ознаки харчового отруєння: (декілька відповідей)

варіанти відповідей

загальне нездужання; 

раптовий біль у животі

нудота та блювота;  

кашель і чхання.

Запитання 10

Неякісне харчування може викликати таку хворобу як:

варіанти відповідей

сколіоз

грип

кашель

гастрит

Запитання 11

Обери правильне твердження:

варіанти відповідей

обов’язковою складовою оздоровчих систем є дієтичне харчування;

обов’язковою складовою оздоровчих систем не є споживання цибулі й часнику;

складовою всіх оздоровчих систем є заняття йогою.

Запитання 12

Збалансоване харчування – це …

варіанти відповідей

харчування, при якому людина відчуває себе ситою і жвавою, в хорошому настрої;

харчування, при якому задовольняється добова потреба організму в енергії, а також підтримується оптимальний баланс мікроелементів і вітамінів;

при якому досягається певне співвідношення білків, жирів і вуглеводів, яке визначається за формулою 1:1:3.

Запитання 13

Обери неправильні твердження:

варіанти відповідей

холодна їжа краще засвоюється організмом;

продукти харчування потребують правильної кулінарної обробки;

при харчових отруєннях і кишкових інфекціях допомогу слід надавати негайно.

Запитання 14

Харчові добавки класу консерванти …

варіанти відповідей

підсилюють колір і смак продукту;

сприяють швидкому розварюванню;

підвищують термін зберігання продуктів.

Запитання 15

Харчове отруєння може спричинитися:

варіанти відповідей

вживанням несвіжих страв;

контактом із свійськими тваринами;

рукостисканням із хворим гастритом.

Запитання 16

Обери складові хорошої фізичної форми: (декілька відповідей)

варіанти відповідей

загальна витривалість

вміння долати стреси

м'язова витривалість

завжди хороший настрій

спритність

гнучкість і склад тіла

сила

постійне фізичне навантаження

Запитання 17

Чого не можна робити з непритомною людиною? (декілька відповідей)

варіанти відповідей

давати нюхати нашатирний спирт;

розстібати комір

розтирати руки, груди;

намагатися посадити;

переносити.

Запитання 18

Ознаки життя в потерпілого: (декілька відповідей)

варіанти відповідей

несамостійне дихання;  

наявність пульсу;  

холодне тіло;  

реакція зіниці на світло.

Запитання 19

Неякісне харчування не може призвести до: (декілька відповідей)

варіанти відповідей

запалення легенів;  

гастриту;  

виразки шлунку; 

авітамінозу.

Запитання 20

Вкажи спільну ознаку всіх оздоровчих систем:

варіанти відповідей

вживати слід тільки рослинну їжу;

енергетична цінність їжі повинна відповідати енергетичним витратам організму; 

треба обов’язково їсти яблука; 

слід вживати лише білкові їжу.

Запитання 21

Словом дієта позначають....

варіанти відповідей

Кількість з'їденого.

Калорійність страви

Склад їжі і режим харчування

Режим харчування.

Запитання 22

Чи потрібні для підлітка, який раціонально харчується, харчові добавки?

варіанти відповідей

так

ні

залежно від віку

усі відповіді вірні

Запитання 23

Перед тим як сісти на дієту, потрібно - …

варіанти відповідей

порадитись з рідними

порадитись з друзями

порадитись з лікарем.

усі відповіді вірні.

Запитання 24

Харчові добавки застосовують для.... (декілька відповідей)

варіанти відповідей

Для зберігання свіжісті.

Для покращення якісного складу їжі.

Змінення смаку їжі.

Контролю ваги тіла.

Всі відповіді вірні.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест