Технології модифікації чи додавання генів до живих організмів – це:
В умовах радіаційного забруднення в раціоні людини добова кількість овочів повинна становити:
Перехід радіонуклідів з продуктів у відвар залежить у багатьох випадках від вмісту солі та кислотності води. Найбільший відсоток стронцію-90 переходить з продуктів харчування у відвар при приготуванні у:
Організм, що містить нову комбінацію генетичного матеріалу, отриманого з використанням генетичної інженерії, називається:
Як джерела внутрішнього опромінення найбільш небезпечними є радіонукліди:
Які продукти мають за рахунок пігментних речовин антоціани з радіозахисними властивостями:
Нині в Україні внаслідок аварії на ЧАЕС основним джерелом опромінення «аварійного походження», що становить 90-95% сумарної дози є:
У яких харчових продуктах найбільш міститься радіонуклідів?
Який з нижче перерахованих технологічних процесів приготування їжі не доцільно використовувати при приготуванні продуктів з підвищеним вмістом радіонуклідів (оскільки внаслідок цієї обробки радіонукліди залишаються в продуктах):
Скільки класів небезпек існує за гігієнічною класифікацією пестицидів:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома