"Безпека життєдіяльності як складова безпечної життєдіяльності людини" - 2

Додано: 27 жовтня
Предмет:
10 запитань
Запитання 1

Технології модифікації чи додавання генів до живих організмів – це:

варіанти відповідей

селекція

генетична модифікація

біотехнології

синтез

асиміляція

Запитання 2

В умовах радіаційного забруднення в раціоні людини добова кількість овочів повинна становити:


варіанти відповідей

100-200 г

200-300 г

300-400 г

400-500 г

500-600 г

Запитання 3

Перехід радіонуклідів з продуктів у відвар залежить у багатьох випадках від вмісту солі та кислотності води. Найбільший відсоток стронцію-90 переходить з продуктів харчування у відвар при приготуванні у:


варіанти відповідей

дистильований воді

водопроводній воді

водопроводній воді з додаванням кальцію лактату

водопроводній воді з додаванням аскорбінової кислоти

водопроводній воді з додаванням солі

Запитання 4

Організм, що містить нову комбінацію генетичного матеріалу, отриманого з використанням генетичної інженерії, називається:


варіанти відповідей

біологічний організм

генетично-модифікований організм

шкідливий чинник

небезпечний організм

біологічна зброя

Запитання 5

Як джерела внутрішнього опромінення найбільш небезпечними є радіонукліди:


варіанти відповідей

йоду

цезію

стронцію

всі відповіді вірні

плутонію

Запитання 6

Які продукти мають за рахунок пігментних речовин антоціани з радіозахисними властивостями:


варіанти відповідей

чорна смородина

чорноплідна горобина

столовий буряк

темні сорти винограду

всі відповіді вірні

Запитання 7

Нині в Україні внаслідок аварії на ЧАЕС основним джерелом опромінення «аварійного походження», що становить 90-95% сумарної дози є:

варіанти відповідей

стронцій-90

цезій-137

цезій-134

йод-131

плутоній-210

Запитання 8

У яких харчових продуктах найбільш міститься радіонуклідів?

варіанти відповідей

у рибі

у мʼясних продуктах

у грибах

у молочних продуктах

У овочах та фруктах

Запитання 9

Який з нижче перерахованих технологічних процесів приготування їжі не доцільно використовувати при приготуванні продуктів з підвищеним вмістом радіонуклідів (оскільки внаслідок цієї обробки радіонукліди залишаються в продуктах):

варіанти відповідей

промивання

вимочування

варіння

смаження

Заморожування

Запитання 10

Скільки класів небезпек існує за гігієнічною класифікацією пестицидів:

варіанти відповідей

два

три

чотири

пʼять

шість

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест