Семінарське заняття №16

Додано: 27 жовтня
Предмет:
30 запитань
Запитання 1

1.   Стандарти на продукцію встановлюють:

варіанти відповідей

 Вимоги до груп однорідної продукції, які забезпечують її відповідність своєму призначенню;

Послідовність робіт, операцій, способи їх виконання для різних видів продукції;

Вимоги до послідовності та методів виконання різних робіт.

Запитання 2

Підприємства використовують за договірними зобов’язаннями або ліцензіями на право виготовлення та реалізації продукції:

варіанти відповідей

ТУ

ISO

ДСТУ

Запитання 3

Головна мета стандартизації полягає в тому, щоб:


варіанти відповідей

Регламентувати правила, процеси, методи виготовлення виробів;


Створювати якісні вироби при масовому їх виготовленні;



Гарантувати безпеку життя, здоров'я, майна та довкілля.


Запитання 4

 Знаходження значень показників якості вимірювальним методом базується на використанні інформації, яку отримують:


варіанти відповідей

Шляхом підрахунку кількості подій або витрат на створення і експлуатацію продукції;


 За допомогою органів чуття.

З використанням технічних вимірювальних засобів;


Запитання 5

 При оцінці рівня якості використовуються наступні методи:


варіанти відповідей

Диференційний, комплексний, змішаний;

 Інтеграційний, функціональний, метод узагальнень;


 Диверсифікаційний, кореляційний, абсорбції.


Запитання 6

Сертифікація продукції - це:


варіанти відповідей

Процедура, за якою постачальник дає письмову гарантію, то продукція відповідає встановленим вимогам.


Процедура, за якою третя сторона дає письмову гарантію, що продукція відповідає встановленим вимогам.

 Процедура, за якою авторитетний орган офіційно визначає підприємство для виконання конкретної роботи.

Процедура, наслідком якої є заява, що продукція відповідає встановленим вимогам

Запитання 7

Захищений у встановленому порядку знак, виданий згідно з правилами системи сертифікації із зазначенням, що виріб, процес чи послуга відповідають вимогам конкретного нормативного документа, це:


варіанти відповідей

товарний знак

екологічний знак

знак відповідності

знак безпеки

Запитання 8

Система, яка має власні правила, процедури і управління для проведення сертифікації відповідності - це:


варіанти відповідей

 Система якості.

Система сертифікації.

 Система метрології

 Система стандартизації.

Запитання 9

Міжнародні стандарти розробляють для:


варіанти відповідей

Обмеженого ввозу продукції в різні країни.


 Розвитку торговельно-економічних відносин.


Політичних відносин.


Загострення конкурентної боротьби.


Запитання 10

Назвіть особливості міжнародних стандартів

варіанти відповідей

пристосованість до управління якістю на основі системного підходу;

створюють умови для документального оформлення відповідних вимог;

мають регламентацію вимог за всіма стадіями життєвого циклу продукції;

всі відповіді вірні

Запитання 11

Для оцінювання якості знарядь праці найбільш важливими одиничними показниками є:



варіанти відповідей

надійність

поточність

ремонтоздатність

всі відповіді вірні

Запитання 12

При оцінці рівня якості використовуються наступні методи:


варіанти відповідей

 Диференційний, комплексний, змішаний;


Диверсифікаційний, кореляційний, абсорбції.


 Інтеграційний, функціональний, метод узагальнень;

Запитання 13

 Метод симпліфікації у стандартизації полягає у:


варіанти відповідей

 Зменшенні кількості типів виробів до числа, достатнього для задоволення потреби;

Розробці типових конструкцій чи технологічних процесів на основі загальних для виробів технічних характеристик.

Об’єднанні документів в одному з розрахунком, щоб регламентовані цим документом вироби можна було взаємозамінювати;

Запитання 14

До різновидів вимірювання методу порівняння належать методи:

варіанти відповідей


Органолептичний, інструментальний, соціологічний, експертний, зіставлення.

Органолептичний, інструментальний, експертний, евристичний, зіставлення.

Органолептичний, інструментальний, соціологічний, евристичний, зіставлення.

Органолептичний, інструментальний, соціологічний, експертний, евристичний.

Запитання 15

 При вимірюваннях може виникати похибка:

варіанти відповідей

Випадкова, систематична, абсолютна.

 Випадкова, систематична, груба.

Випадкова, груба, абсолютна.

Вистематична, груба, абсолютна.

Запитання 16

Документ, у якому встановлено правила, параметри і характеристики різного виду діяльності чи її результатів і який призначено для загального і багаторазового користування, - це:

варіанти відповідей


Наказ.

Стандарт.

Контракт.

Класифікатор.

Запитання 17

 Хімічний склад продукту характеризується:

варіанти відповідей

Одиничним показником якості.

Інтегральним показником якості.

Комплексним показником якості.

Простим показником якості.

Запитання 18

3а допомогою якого методу визначаються показники якості продукції на підставі висновків експертів?

варіанти відповідей

 Візуального.

Органолептичного.


 Експертного.

Евристичного.

Запитання 19

Основними показниками якості харчових продуктів є:

варіанти відповідей

органолептичні та фізико-хімічні

органолептичні, фізико-хімічні, мікробіологічні та показники безпеки

органолептичні та мікробіологічні

органолептичні, фізико-хімічні та показники безпеки

Запитання 20

Під час контролю якості та безпечності харчової продукції передбачається наступна послідовність оцінки:

варіанти відповідей

оцінка фізико-хімічних та органолептичних показників

оцінка органолептичних, фізико-хімічних, мікробіологічних показників та показників безпеки

оцінка мікробіологічних, фізико-хімічних та органолептичних показників

оцінка органолептичних, мікробіологічних показників, оцінка показників безпеки та фізико-хімічних показників

Запитання 21

Оцінка показників якості та безпеки харчової продукції дозволяє визначити:

варіанти відповідей

відповідність продукції вимогам, встановленим нормативною документаці­єю


відповідність продукції вимогам, встановленим нормативною документа­цією, дотримання діючих рецептур та технологічних режимів виробництва

дотримання технологічних режимів виробництва

дотримання діючих рецептур

Запитання 22

Органолептичні методи контролю використовують на етапі:

варіанти відповідей

вхідного контролю

вхідного контролю, операційного контролю та контролю готової продукції

контролю готової продукції

вхідного контролю та контролю готової продукції

Запитання 23

Харчові продукти повинні відповідати таким основним вимогам:

варіанти відповідей

 бути безпечними для здоров'я споживачів

характеризуватися високою харчовою цінністю

мати привабливий товарний вигляд та естетичне оформлення із зазначен­ням спеціальних відомостей про якість продукту


бути безпечними для здоров'я споживачів, мати привабливий товарний ви­гляд та естетичне оформлення із зазначенням спеціальних відомостей про якість продукту, характеризуватися високою харчовою цінністю залежно від свого призначення

Запитання 24

Контроль якості продукції здійснюється за наступним алгоритмом:

варіанти відповідей

відбирання проб, підготовка проб до випробувань, випробування продукції, обробка результатів випробувань


визначення номенклатури показників якості продукції, підготовка проб до випробувань, випробування продукції

 визначення номенклатури показників якості продукції, вибір методів контролю, відбирання проб, підготовка проб до випробувань, випробування продукції, обробка результатів випробувань

відбирання проб, визначення номенклатури показників якості продукції, підготовка проб до випробувань, випробування продукції, обробка. результа­тів випробувань

Запитання 25

Відтворюваність результатів контролю залежить від:

варіанти відповідей

матеріально-технічного забезпечення


матеріально-технічного забезпечення, а також об'єктивності та професіо­налізму спеціалістів, що здійснюють контроль

об'єктивності спеціалістів, що здійснюють контроль

від класу точності обладнання

Запитання 26

Оберіть методи органолептичної оцінки харчових продуктів

варіанти відповідей

послідовності, порівняльна оцінка, розбавлення

 послідовності, порівняльна оцінка, розбавлення, бальна оцінка

бальна та порівняльна оцінка

 "бальна оцінка "

Запитання 27

Методи контролю якості харчових продуктів вважають експрес - методами:

варіанти відповідей

 хімічні


фізико-хімічні

метод екстракції

фізичні

Запитання 28

Види контролю якості продукції:

варіанти відповідей

технічний, виробничий, приймальний, автоматичний


вхідний, технічний, приймальний, виробничий, органолептичний


технічний, вхідний, виробничий, автоматизований

 вхідний, технічний, виробничий (операційний), приймальний

Запитання 29

Які показники органолептичної оцінки якості готової продукції є:

варіанти відповідей

Зовнішній вигляд, запах, смак, консистенція.

Запах, консистенція, смак, форма нарізання овочів

Зовнішній вигляд, запах, колір, смак, консистенція.

 Зовнішній вигляд, запах, колір, смак, форма нарізання овочів





Запитання 30

Соціологічний метод якості продукції це:

варіанти відповідей

Збір думок фактичних споживачів продукції 

Сукупності одиничних і комплексних показників якості

Сприймання органів відчуттів

 Сукупності комплексних показників якості

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест