Білки, їхня структурна організація та функції

Додано: 24 вересня
Предмет: Біологія, 9 клас
20 запитань
Запитання 1

Фрагмент якої молекули, показаний на малюнку?

варіанти відповідей

ДНК

Глюкоза

Білок

Амінокислота

Запитання 2

До макроелементів належать:

варіанти відповідей

Фосфор

Ферум

Йод

Калій

Запитання 3

Які елементи є органогенними?

варіанти відповідей

С Н P O

C Н О K

C O H N

С N H S

Запитання 4

Якими зв'язками сполучені залишки амінокислот у складі первинної структури білка?

варіанти відповідей

Гідрофобними

Пептидними

Водневими

Йонними

Запитання 5

Фізіологічні процеси, які відбуваються в живих організмах вивчає:

варіанти відповідей

Фізіологія

Біохімія

Молекулярна біологія

Мікробіологія

Запитання 6

Деструкція - це ...

варіанти відповідей

процес порушення природної структури білка без руйнування пептидних зв’язків  

процес руйнування первинної структури білків

відновлення структури білка на початковій стадії руйнування 

процес руйнування четвертинної, третинної та вторинної структури білків

Запитання 7

Яку функцію виконує білок гемоглобін?

варіанти відповідей

Транспортну

Каталітичну

Структурну

Рухову

Запитання 8

Визначте сполуки, які забезпечують прискорення біохімічних реакцій:

варіанти відповідей

ДНК

Гормони

Ферменти

Вітаміни

Запитання 9

Виберіть функції води в живих організмах:

варіанти відповідей

терморегуляторна

імунна

транспортна

структурна

рефлекторна

Запитання 10

За допомогою якого зв'язку молекули води з'єднуються між собою?

варіанти відповідей

Йонного

Водневого

Ковалентного полярного

Ковалентного неполярного

Запитання 11

Первинна структура білка зображена на малюнку ...

варіанти відповідей
Запитання 12

Амінокислоти є структурними одиницями:

варіанти відповідей

Білків

Вуглеводів

Жирів

Ліпідів

Запитання 13

Ці поживні речовини швидко засвоюються. Тому вони є основним джерелом енергії для організму людини:

варіанти відповідей

Білки


Жири

Вуглеводи

Вода

Запитання 14

Які речовини, що входять до складу харчових продуктів, мають енергетичну цінність?

варіанти відповідей

Білки

Мінеральні речовини

Вуглеводи

Вітаміни

Вода

Жири

Запитання 15

З переліку вибери продукти харчування, багаті на вуглеводи:

варіанти відповідей

Соняшникове насіння

Морква

Яйця

Картопля

Запитання 16

Запасний полісахарид рослин, дає синє забарвлення з йодом

варіанти відповідей

Глюкоза

Крохмаль

Муреїн

Целюлоза

Запитання 17

Полісахарид, компонент клітинної стінки грибів та екзоскелету членистоногих

варіанти відповідей

Лактоза

Хітин

Фосфоліпіди

Крохмаль

Запитання 18

Молочний цукор, дисахарид

варіанти відповідей

Глюкоза

Крохмаль

Лактоза

Муреїн

Запитання 19

Головне джерело енергії в клітинах живих організмів, моносахарид

варіанти відповідей

Лактоза

Муреїн

Фосфоліпіди

Глюкоза

Запитання 20

1г глюкози =

варіанти відповідей

38,9 кДж енергії

 17,6 кДж енергії

23,4 кДж енергії

 17,7 кДж енергії

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест