Битва за Францію

Додано: 1 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
22 запитання
Запитання 1

Скільки німці приготували дивізій, 10 з яких були панцерними ?

варіанти відповідей

100

155

125

Запитання 2

Гітлер мав змогу почати наступ на Францію зі ... дивізіями.

варіанти відповідей

145

125

126

Запитання 3

Франція мала загалом разом із британським дивізіями .....

варіанти відповідей

123

105

103

Запитання 4

Британські військово-повітряні сили у Франції складалися з 10 ескадрилей літаків .....

Запитання 5

Британські військово-повітряні сили у Франції складалися з 10 ескадрилей літаків .....

варіанти відповідей

"Hurricane"

"Flamingo"

Запитання 6

У ніч з .. на .. травня німці напали на Францію

варіанти відповідей

9, 10

11, 12

13, 14

Запитання 7

.. травня о .. годині вечора я прочитав від Рейно повідомлення, де він казав, що німці прорвали коло ...., і французи не можуть чинити опір, тому попросив у мене 10 ескадрилей.

варіанти відповідей

14, 7, Седан

14, 8, Гамелен

Запитання 8

Цієї ночі у Франції залишилося тільки ... літаків із 474.

варіанти відповідей

206

234

208

Запитання 9

Хто був головним маршалом авіації?

варіанти відповідей

Даудінг

Рейно

Паунд

Запитання 10

.. травня, о ... ранку, мене розбудили, повідомивши, що Рейно чекає мене біля телефону. Він розмовляв англійською і був у стані стресу:"Ми зазнали поразки. Ми розбиті. Битву програно." Я відповів:" Таж такого, напевне, не мало статися так швидко?"... Я сказав, що готовий приїхати.

варіанти відповідей

15, 7:30

16, 8:00

15, 8:00

Запитання 11

Того дня Голландія капітулювала. Об 11 годині я розповів про справу у Франції кабінету. Десь о .. годині ночі я сів на ...., урядовий пасажирський літак. Зі мною полетіли генерал ..... і Ісмей.

варіанти відповідей

3, "Flamingo", Ділл

2, "Flamingo", Жорж

Запитання 12

То був добрий літак. Офіцери сказали, що очікують німців в Парижі за кілька днів. Я поїхав на ....., прибувши о ... вечора. Мене провели в кімнату міністерства закордонних справ.

варіанти відповідей

Ле-Бурже, пів на шосту

Ке-д'Орсе, пів на шосту

Запитання 13

Там були Рейно, Даладьє і Гамелен. Усі стояли. Стояла карта. Генерал пояснював хвилин 5. Коли він замовк, запала тиша. Я запитав:" А де стратегічний резерв?", одночасно перейдучи на французьку мову. Хто сказав:"Його нема".?

варіанти відповідей

Даладьє

Рейно

Гамелен

Запитання 14

Настала тиша. Надворі я бачив, що Париж готується до евакуації. Я сказав: " Зупинити танки – це завдання артилерії. Завдання винищувачів – очищати небо".

Я хотів просити в уряді про 6 ескадрилей, і тоді в Британії залишиться ....

варіанти відповідей

25

21

34

Запитання 15

Відповідь прийшла об 11:30. "Так". Я швидко поїхав повідомляти про це Рейно і Даладьє. Десь 0 .. годині ночі я повернувся до посольства і добре спав. Вранці я полетів до Англії. Воєнний кабінет зібрався 17 травня і я їм все це розповів. Хто сказав:" Я гарантувати у безпеку Парижа тільки на сьогодні, завтра(18 травня) і на наступну ніч".

варіанти відповідей

2, Черчилль

2, Гамелен

3, Гамелен

Запитання 16

.. травня маршала Петена призначили заступником прем'єр-міністра. 19 травня о 7 годині вечора призначили ......, на місце генерала Гамелена.

варіанти відповідей

18, Леванто

18, Вейгана

Запитання 17

Останній наказ генерала Гамелена № .., датований 19 травня .. годиною.. хв ранку, приписував, щоб північні армії, не чекаючи поки їх оточують, за всяку ціну пробивалися на південь до Сомми. Це був розумний наказ.

варіанти відповідей

12, 9 :45

14, 9 :14

Запитання 18

19 травня о ...., нас поінформували, що лорд Горт вивчає можливість відступу до Дюнкерна, якщо буде змушений до цього. Начальник Імперського генштабу ...., не міг з цим погодитися.

варіанти відповідей

17:15, Ділл

16:30, Айронсайд

Запитання 19

Адміралтейство повинно збирати велику кількість малих суден, готових рушати в усі гавані і порти на французькому узбережжі. Оперативний контроль передали ...., а пополудні 20 травня було перше засідання, щоб розглянути евакуацію через Ла-Манш дуже численних військ. Цю операцію назвали "Динамо".

варіанти відповідей

Рамсею

Дуврі

Горт

Запитання 20

Що була за нарада "4 години пустих балачок" ?

варіанти відповідей

Вейган і Леопольд

Вейган і Горт

Запитання 21

Коли .. травня я приїхав у Париж ситуація була вже інша. Гамелен і Даладьє пішли. Рейно був прем'єр-міністром і військовим міністром. Ми з Рейно пішли до Вейгана. Вейган не погоджувався ані з маршем на південь, ані з відступом північних армій. Вони повинні вдарити на пд.-сх. із району Камбре і Арраса в напрямку на Сен-Кантен. Тим часом армія генерала .... у складі18-20 дивізій мала сформувати фронт уздовж Сомми. "Панцерними дивізіям, не слід дозволяти, утримувати ініціативу.". Я наголосив, що потрібно налагодити зв'язок між арміями півночі і півдня через Аррас".

варіанти відповідей

22, Фрера

21, Горда

Запитання 22

Я дуже прагнув, щоб сер .... очолив Імперський генштаб. Нам треба було і ще обрати головнокомандувача для острова Британія про випадок, якщо ворог нападе на нас. Пізно вночі .. травня, ми намагалися вирішити це. І 27 травня .... став начальником Імперського генштабу.

варіанти відповідей

Джон Ділл, 25

Ісмей, 25

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест