Евакуація Дюнкерна

Додано: 2 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
14 запитань
Запитання 1

Був ....., .. травня і я не ходив на засідання Палати громад аж до цього дня. Нас за столом було чоловік 25. Я сказав: "Звичайно, хоч би що сталося в Дюнкерну, ми воюватимемо далі." Ця заява спричинила бурхливу реакцію в хорошому сенсі. Ще з 20 травня, під контролем адмірала ......, що командував у Дуврі, почався збір транспортних і малих суден.

варіанти відповідей

Вівторок, 28, Рамсей

Середа, 27, Ріггс

Понеділок, 28, Ріггс

Запитання 2

Увечері .. травня за сигналом Адміралтейства почалася операція "Динамо" і того вечора повернулися перші війська. Після втрати Булоні і Кале у нас лишився тільки частина порту Дюнкерн. Тоді ми гадали, що за 2 дня ми зможемо урятувати більше 45 000 чоловік. Удосвіта .. травня були вжиті надзвичайні заходи, щоб знайти додаткові судна. На пропозицію містера .... з міністерства торгівельного флоту зібрали, ще 40 моторних човнів, зосередивши їх наступного дня у .....

варіанти відповідей

26, 27,Ріггс, Ширнессі

25, 26, Ріггс, Темзи

26, 27, Ріггс, Теддінгтон

Запитання 3

Уночі 27 травня, ці човни поплили. Допомагали в цьому і навіть дуже багато хто плив на індивідуальних човнах ..... У ті дні я не бачив, капітана ...., завідувача кімнати карт в Адміралтействі. Загалом на порятунок армії прибуло десь .. суден.

варіанти відповідей

Добровольці, Піма, 860

Добровольці, Ріггса, 856

Добровольці, Піма, 929

Запитання 4

Перший чинник який завадив Гітлеру, те що ... грузли в піску. Друге, це ...., Третє ....

варіанти відповідей

Бомби, загибель пілотів, море

Танки, нестача літаків, море

Запитання 5

30 травня я мав зустріч із трьома військовими міністрами . Ми обговорили ситуацію. Загальна кількість вивезених зросла до ....., серед них лише .... французів. Добре знаючи лорда ......, я власноруч написав наказ, який йому посилало Військове міністерство 30 травня о 14:00. Я писав, якщо ситуація складна, то повертайтеся щ солдатами, а там призначте іншого командира.

варіанти відповідей

120 000, 6 000, Горта

125 000, 10 000, Ріггса

Запитання 6

Коли наприкінці грудня 1941 я був у Білому домі, то дізнався від президента містера ...., про долю яка чекає на генерала Макартура. Тоді я дав телеграму, за якою діяли британські війська у Дюнкерні, щодо лорда Горта. І вона них вплинула в хорошому сенсі.

варіанти відповідей

Стімсона

Спіерса

Вейгана

Запитання 7

30 травня, офіцери штабу лорда Горта на нараді з Рамсеєм, сказали, що .. червня буде останнім, до якого можна сподіватися утримати східний периметр. Ввечері .. травня Горт призначив капітаном ....., а сам повернувся.

варіанти відповідей

2, 31, Ісмей

1, 31, Александер

Запитання 8

Щоб уникнути непорозумінь було необхідно .. травня полетіти в Париж на засідання Вищої воєнної ради. В літаку зі мною були ...., ...., ....., ......

варіанти відповідей

Еттлі

Ділл

Спіерс

Ісмей

Петен

Іден

Горт

Запитання 9

Цього разу ми поїхали в кабінет Рейно на ..... Петен, тепер заступник прем'єр-міністра, вперше був присутній на такій нараді. Він був у цивільному вбранні.

Хто представляв французів?

варіанти відповідей

Сен-Домінік

Вейган

Рейно

Дарлан

де Маржері

Бодуен

Даладьє

Монте-стріт

Запитання 10

Коли я повідомив, що евакуював .... чоловік, і .... французів, вони були вражені.

варіанти відповідей

165 000, 15 000

145 000, 12 000

160 000, 14 000

Запитання 11

Дарлан представив телеграму ..... в Дюнкерні: треба утримувати Дюнкерн, і тільки упевневшись, що німці не за погрожують, повинні відступати і сісти на кораблі. Я сказав, що британці не сідатимуть першими і що все буде на рівні.

варіанти відповідей

Абріалль

Маржері

Петен

Форчун

Запитання 12

Я вважав, що якщо Італія вступити війну, треба швидко вдарити по ній літаками, так як самі італійці не хочуть війни. Хотів бомбардувати поміж міст ....., ....., і ..... З цим всі погодилися.

варіанти відповідей

Турин

Мілан

Генуя

Рим

Флоренція

Запитання 13

Вранці я вилетів із Парижа. На світанку .. червня близько 4 000 британців, ще тримали Дюнкерн. Евакуація була можлива в пітьмі. Рамсей відправив 44 кораблі. Але вони сіли на мілину. Вранці вони відплили, залишивши французів на березі. .. червня в Англії висадилися .... французів. На жаль кілька тисяч залишилося. Наступні роки вони жили в полоні. Коли закінчилася операція "Динамо"?

варіанти відповідей

2, 4, 26 175, 4 червня 14:23

3, 4, 25 165, 5 червня 13:15

Запитання 14

Коли виступив Черчилль?

варіанти відповідей

3 червня

4 червня

5 червня

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест