Буклет22_55

Додано: 28 січня
Предмет:
55 запитань
Запитання 1

Хворий 72-х років звернувся до по­ліклініки з приводу наявності крові в се­чі. Під час опитування з’ясувалось, що у нього ніколи не було нападів ниркової коліки. Під час пальпації нирок визнача­ється утворення в поперековій ділянці. Який метод дослідження першочерговий для з’ясування діагнозу?

варіанти відповідей

Загальний аналіз сечі

Рентгенологічне дослідження

Ректальне дослідження

Комп’ютерна томографія

Ультразвукове дослідження

Запитання 2

Хвору 38-ми років госпіталізова­но в травматологічне відділення після дорожньо-транспортної пригоди з пере­ломом та зміщенням шийних хребців. Який ви застосуєте метод витягнення?

варіанти відповідей

Рамами Брауна

Хребтове витягнення

Спіральною клемою

Петлею Гліссона

Лямками

Запитання 3

У результаті падіння при аварії в мо­тоцикліста, поранення правої гомілки. Стогне від болю в нозі. Об’єктивно: стан середньої важкості. Виражена блідість шкірних покривів. Ps- 110/хв., АТ- 90/60 мм рт.ст. Свідомість не втрачав. У рані уламки, кровотеча незначна. Який сту­пінь шоку?



варіанти відповідей

II

I

Іа

III

IV

Запитання 4

Вагітна звернулась в жіночу консульта­цію для взяття на облік з приводу вагітно­сті. Вагітність перша, 2 тижні як відчула ворушіння плоду. Скаржиться на спрагу, млявість, зниження апетиту. В анамнезі у батьків цукровий діабет. При обстеженні в аналізі сечі знайдено цукор. Яку пато­логію можна запідозрити у вагітної?


варіанти відповідей

Пієлонефрит


Панкреатит

Цукровий діабет

Холецистит

Анемія вагітних

Запитання 5

В пологовий будинок доставлена ва­гітна 20-ти років в терміні 26 тижнів зі скаргами на різкий біль в правій попере­ковій ділянці, високу температуру тіла, періодичну лихоманку, часте сечовипу­скання. Симптом Пастернацького пози­тивний. У сечі: все поле зору вкрите лей­коцитами. Яку патологію слід запідозри­ти у вагітної?


варіанти відповідей

Холецистит

Апендицит

Гострий правосторонній пієлонефрит

Гестоз

Панкреатит

Запитання 6

Фельдшер проводить заняття зі стар­шокласницями про репродуктивну фун­кцію жінки. Що їй відповісти на запитан­ня дівчинки про кількість фізіологічної крововтрати під час нормального мен­струального циклу?

варіанти відповідей

Крововтрата від 30 до 50 мл

Крововтрата від 160 до 200 мл

Крововтрата від 50 до 150 мл

Крововтрата від 180 до 200 мл

Крововтрата від 150 до 200 мл

Запитання 7

На прийом в жіночу консультацію при­йшла дівчинка 10-ти років, вона цікави­ться в якому віці у неї повинна з’явитися перша менструація?

варіанти відповідей

12-15 років

8-10 років

16-18 років

18-20 років

Після 20 років

Запитання 8

Вагітна скаржиться на задишку, різке збільшення живота. Строк вагітності 29 тижнів. Обвід живота 120 см. Висота сто­яння дна матки 38 см. Матка напруже­на, частини плода визначити неможливо. Серцебиття плода глухе, 140/хв. Про яке ускладнення йдеться?



варіанти відповідей

Гестоз вагітних


Міхуровий занесок

Багатопліддя

Багатоводдя

Аномалії розвитку плода

Запитання 9

До гінекологічного відділення посту­пила хвора зі скаргами на болі внизу жи­вота, підвищення температури до 38°С, кров’янисто-гнійні виділення. Три дні то­му зроблений штучний аборт. Об’єктив­но: матка збільшена, болісна, м’якої кон­систенції. Шийка, придатки без змін. Про яке захворювання йдеться?

+


варіанти відповідей

Неспецифічний ендометрит

Гонорея


Хламідіоз

Параметрит

Аднексит

Запитання 10

До консультації звернулась жінка, 35- ти років, зі скаргами на рясні та довгі мен­струації по 13-15 днів. Виявлено, що ма­тка збільшена до 12-13 тижнів вагітності, щільна, безболісна, рухома, з вузлуватою поверхнею. Шийка та придатки не зміне­ні. Про яке захворювання можна думати?


варіанти відповідей

Лейоміома (фіброміома) матки

Параметрит

Аднексит

Кістома яєчника

Ендометрит

Запитання 11

У гінекологічному відділенні знаходи­ться хвора 50-ти років. Діагноз: рак ший­ки матки IV стадія. Почалася профузна кровотеча зі статевих шляхів. Шкіра блі­да, АТ- 90/60 мм рт.ст., Ps- 110/хв. Лікар на операції. Яку невідкладну допомогу слід надати?

варіанти відповідей

Ввести кровозамінники

Туга тампонада піхви

Ввести окситоцин


Покласти міхур з льодом

Оксигенотерапія

Запитання 12

До кабінету онкопрофогляду зверну­лась жінка 35-ти років. Скарг немає. Ви­явлено, що шийка матки, матка, прида­тки не змінені. Молочні залози та лім­фатичні вузли без патології. Зроблено цитологічний скринінг. Які захворюван­ня відносяться до передракових захворю­вань шийки матки?

варіанти відповідей

Дисплазія


Бартолініт

Аднексит

Кольпіт

Ендометрит

Запитання 13

У дівчинки 14-ти років при проведенні профогляду ФАПі при пальпації живота справа від матки виявлено рухоме, небо- люче утворення з чіткими контурами, ді­аметром близько 13 см. Скарг немає. Яку патологію слід запідозрити?


варіанти відповідей

Аднексит

Параметрит

Кіста яєчника

Ендометрит

Апендицит

Запитання 14

До гінекологічного відділення звер­нулася жінка зі скаргами на нерегулярні скудні менструації. Заміжня 3 роки. Вагі­тностей не було. Виявлено: гірсутизм, гі- поменорея, ановуляторний цикл. Яєчни­ки з обох боків збільшені, щільні, горби­сті, безболісні. У крові збільшений зміст андрогенів. Попередній діагноз: полікі- стоз яєчників. До якого додаткового до­слідження ви повинні підготовити жінку?


варіанти відповідей

Зондування матки

УЗД

Загальний аналіз крові

Бактеріологічний метод

Бактеріоскопічний метод

Запитання 15

При проведенні патронажу до ново­народженої дитини, акушерка відмітила серозні виділення з пупкової ранки. Шкі­ра навколо пупка не змінена. Загальний стан дитини не порушений. Який най­більш імовірний діагноз?

варіанти відповідей

Флегмонозний омфаліт

Сепсис

Пупкова грижа

Попрілості

Катаральний омфаліт

Запитання 16

У дитини 2-х років на фоні ГРВ!, аку­шерка ФАПу відмітила неспокій, ’’гав­каючий” кашель, захриплість голосу, за­дишка, блідість шкіри. Яке ускладнення розвинулося у дитини?

варіанти відповідей

Тонзиліт


Пневмонія

Обструктивний бронхіт

Гострий назофарингіт

Гострий стенозуючий ларинготрахеїт

Запитання 17

Пацієнтка 39-ти років знаходиться на лікуванні в гінекологічному відділенні з   діагнозом: ендометрит. У неї з’явився біль в епігастрії, що виникає через 3-4 години після прийому їжі, турбують го­лодні нічні болі, нудота. Біль знімається прийомом їжі. Для встановлення діагнозу призначено проведення ФГДС. Яка під­готовка пацієнтки до дослідження?

варіанти відповідей

Виконати очисну клізму ввечері та вранці

Попередити прийти натще, принести рушник

Виконати сифонну клізму

Ввести газовідвідну трубку

Дати проносне

Запитання 18

Фельдшер відділення патології вагі­тності доглядає за жінкою 36-ти років, у якої виявили ознаки гострого панкреати­ту. Яку необхідно провести лабораторну діагностичну процедуру для підтверджен­ня діагнозу?


варіанти відповідей

УЗД

Аналіз сечі загальний

Аналіз сечі на діастазу

Коагулограма

Аналіз крові загальний

Запитання 19

Фельдшер ФАПу вночі викликали до пацієнтки з бронхіальною астмою у якої виникли відчуття нестачі повітря, задишка. Об’єктивно: положення сидяче,

опираючись руками на стілець. Вкажіть шлях введення 5 мл 2% розчину еуфіліну:


варіанти відповідей

Внутрішньоартеріально

Внутрішньом’язово

Внутрішньовенно

Внутрішньошкірно

Підшкірно

Запитання 20

У відділ кадрів поліклініки звернувся фельдшер із заявою надати їй додаткову оплачувану відпустку тривалі­стю 5 календарних днів. Має двох дітей. До якого віку старшої дитини надається така відпустка?


варіанти відповідей

15 років

16 років

17 років

18 років

19 років

Запитання 21

Роділля знаходиться у I періоді поло­гів. Передбачувана маса плода - 4500,0 г, перейми різко болючі, роділля занепо­коєна, матка у вигляді ’’піщаного годин­ника’.’ Яку патологію можна запідозрити?

варіанти відповідей

Загроза розриву матки

Розрив матки, що відбувся

Розрив шийки матки

Передчасне відшарування нормально розташованої плаценти

Передлежання плаценти

Запитання 22

Роділля 40 тижнів, положення плоду поздовжнє, голівка притиснута до вхо­ду в малий таз, розміри таза: 27-28-31-17 Індекс Соловйова - 14 см. Діагональна кон’югата - 9,5 см. Яка форма кісткового таза?


варіанти відповідей

Простий плоский

Таз нормальних розмірів

Поперечнозвужений

Загальнорівномірнозвужений

Плоскорахітичний

Запитання 23

Пацієнт 62-х років хворіє на хроні­чний бронхіт. Назвіть метод обстежен­ня, що має особливе значення для визна­чення обструктивних порушень легене­вої вентиляції:


варіанти відповідей

Рентгенологічне дослідження

Спірографічне дослідження

Бронхоскопія

Визначення бронхофонії

Аускультація легень

Запитання 24

Пацієнтку 25-ти років турбують біль у ділянці серця, серцебиття, підвищення температури тіла, біль у колінних сугло­бах. В анамнезі часті ангіни. Тони серця приглушені, систолічний шум на верхів­ці серця, колінні суглоби болісні, припу­хлі, гарячі на дотик, функція їх порушена. За допомогою яких препаратів здійснює­ться етіотропна терапія даної пацієнтки?


варіанти відповідей

Серцеві глікозиди

Нестероїдні протизапальні препарати

Глюкокортикостероїдні препарати

Антибіотики

Препарати, що покращують метаболі­чні процеси в міокарді

Запитання 25

Пацієнтка 19-ти років звернулася зі скаргами на біль у поперековій ділянці справа, часте сечовиділення, підвищен­ня температури тіла до 39,5oC. Захворіла гостро після купання в річці. Яке захво­рювання можна запідозрити у хворої?


варіанти відповідей

Ниркова колька

Сечокам’яна хвороба

Хронічний пієлонефрит

Гострий пієлонефрит

Гострий цистит

Запитання 26

У пацієнтки 19-ти років при проведен­ні огляду виявлено в правому кутику рота на гіперемованому набряклому фоні флі- ктени з серозно-гнійним вмістом, жовті кірки. Який найбільш імовірний діагноз?


варіанти відповідей

Мікробна екзема

Простий герпес

Простий лишай

Кандидозний стоматит

Стрептококова заїда

Запитання 27

До фельдшера ФАПу звернулась ма ти з дитиною 7-ми років. Захворювання розпочалось 3 дні тому з болю в горлі, температура - 37,8-38,3°C, головний біль, з’явилась дрібноцяткова висипка, рясна, яскраво-червона, переважно в складках шкіри, блідий носогубний трикутник, язик обкладений білим нальотом. Який найбільш імовірний діагноз?


варіанти відповідей

Вітряна віспа

Кір

Краснуха

Менінгококцемія

Скарлатина

Запитання 28

До акушерки ФАПу звернулась мати з дитиною 3-х років, яка захворіла 2 дні тому, температура - 37,8°C. На шкірі спи­ни, сідниць плямисто-папульозна виси­пка, збільшені задньошийні та потиличні лімфатичні вузли. На яке захворювання вказують такі симптоми?


варіанти відповідей

Краснуха

Кір

Скарлатина

Атопічний дерматит

Вітряна віспа

Запитання 29

Дитина 13-ти років скаржиться на швидку стомлюваність, дратівливість, зміну почерку. Місяць тому перехворіла на ангіну. Об’єктивно: шкіра бліда, спо­стерігаються мимовільні скорочення м’я­зів обличчя, мигдалики гіпертрофовані. Який найбільш імовірний діагноз?


варіанти відповідей

Мала хорея

Неревматичний кардит

Ревматоїдний поліартрит

Інфекційний ендокардит

Системний червоний вовчак

Запитання 30

У хворої після введення пеніциліну через 5 хвилин раптово з’явились різка слабкість, запаморочення, відчуття стра­ху, ядуха, стиснення в грудній клітці, біль у животі. Стан хворої важкий. Шкіра блі­да, волога. Пульс ниткоподібний, гіпото­нія. Які першочергові дії акушерки?


варіанти відповідей

Ввести строфантин

Покласти грілку

Ввести 20% розчин кофеїну

Ввести еуфілін

Обколоти 0,1% адреналіном

Запитання 31

Чоловік 69-ти років готується до пла­нової операції: трансуретральна резекція простати. В анамнезі цукровий діабет. Оберіть вид анестезії, найбільш доціль­ний в даній ситуації:


варіанти відповідей

Внутрішньовенний наркоз

Нейролептаналгезія

Спинномозкова анестезія

Атаралгезія

Ендотрахеальний наркоз

Запитання 32

Після виконання ін’єкції акушерці не­обхідно провести дезінфекцію викори­станого інструментарію. Який розчин во­на повинна застосувати для цього?


варіанти відповідей

Стериліум

0,5% дезактин

0,2% дезактин

0,5% розчин хлорного вапна

АХД 2000

Запитання 33

У пацієнтки під час складних пологів протягом 4 хвилин були відсутні дихання, пульс та АТ, зіниці не реагували на світло. Після проведення реанімаційних заходів вдалося відновити серцеву та дихальну ді­яльність, повернулася свідомість. Як на­зивається цей стан?



варіанти відповідей

Агонія

Кома

Біологічна смерть

Клінічна смерть

Передагональний стан

Запитання 34

?У відділенні перебуває вагітна, якій призначено щоденні внутрішньовенні вливання. Під час чергового підключен­ня системи до підключичного катетера, виявилось, що рідина не надходить у ка­тетер через його непрохідність. Вкажіть подальші дії акушерки:

варіанти відповідей

Промити катетер 1 мл 1% розчину гепарину

Промити катетер 1 мл 5% розчину гепарину

Промити катетер 1 мл 10% розчину-NaCl

Замінити катетер

Не підключати систему

Запитання 35

Фельдшера пологового відділення ви­кликала пацієнтка, в якої виникло блю­вання кавовою гущею” З анамнезу відо­мо, що хворіє на виразкову хворобу. Який лікарський препарат за призначенням лі­каря застосує акушерка для надання не­відкладної допомоги?



варіанти відповідей

Мезатон

Фізіологічний розчин

Етамзілат натрію

Но-шпа

Кетанов

Запитання 36

До фельдшера ФАПу звернувся чоло­вік 50-ти років зі скаргами на неприємні відчуття в задньому проході, іноді біль і виділення крові під час акту дефекації. Який попередній діагноз?

варіанти відповідей

Рак прямої кишки

Гострий парапроктит

Поліпи прямої кишки

Тріщина заднього проходу

Геморой

Запитання 37

Пацієнтка 65-ти років після вживання жирної та гострої їжі звернулась на ФАП зі скаргами на гострий біль в епігастральній та правій підреберній ділянках опе­різуючого характеру, багаторазове блю­вання. Об’єктивно: Ps- 120/хв., АТ-100/60 мм рт.ст., язик сухий, обкладений. Живіт під час пальпації болючий в епігастрії, відсутня пульсація черевної аорти. Який попередній діагноз?



варіанти відповідей

Гострий апендицит

Загострення виразкової хвороби шлун­ка

Гострий гастрит

Гострий панкреатит

Гострий холецистит

Запитання 38

Хвора 34-х років надійшла до стаціо­нару в тяжкому стані зі скаргами на слаб­кість, затримку менструації на 3 тижні, серцебиття, холодний піт. На вулиці втра­чала свідомість. Які методи діагностики можна використати для постановки діа­гнозу?


варіанти відповідей

Ультразвукове дослідження

Клінічний аналіз крові, сечі, коагулограма

Пункція черевної порожнини через заднє склепіння піхви

Вишкрібання порожнини матки з гісто­логічним дослідженням зскрібку

Лапароскопія

Запитання 39

Хвора 37-ми років скаржиться на не­здужання, зниження працездатності, під­вищення температури тіла до 37,6°C, пер- шіння в горлі, кашель з виділенням сли­зистого харкотиння, які з’явились через 4 дні після перенесеної ГРВІ Об’єктивно: загальний стан задовільний. Перкуторно легеневий звук, аускультативно - жорс­тке дихання, поодинокі сухі хрипи. Рент­генографія органів грудної клітки - без змін. Який діагноз найбільш імовірний?


варіанти відповідей

Хронічний бронхіт

Бронхоектатична хвороба

Гострий бронхіт

Негоспітальна пневмонія

Бронхіальна астма

Запитання 40

До фельдшера звернулась жінка, яка скаржиться на загальну слабкість, непри­ємні відчуття в ділянці серця, утруднене дихання, ковтання. Впродовж 40-ка ро­ків жила на Закарпатті. Об’єктивно: шкі­ра звичайного кольору, волога. Щитопо­дібна залоза збільшена. Ps- 72/хв., АТ- 120/70 мм рт.ст. Вміст Т3 і Т4 в крові в межах норми. Який найімовірніший по­передній діагноз?

+

-

-

-


варіанти відповідей

Ендемічний зоб

Цукровий діабет

Дифузний токсичний зоб

Гіпотиреоз

Запитання 41

Хвора 31-го року звернулась до ФА­Пу зі скаргами на сильний біль в лівій по­ловині попереку з іррадіацією в пахвин­ну ділянку, відмічає часті позиви до се­човипускання. Хвора збуджена, симптом Пастернацького зліва різко позитивний. Який стан розвинувся у пацієнтки?


варіанти відповідей

Гострий пієлонефрит

Ниркова колька

Гострий гломерулонефрит

Хронічний пієлонефрит

Хронічний гломерулонефрит

Запитання 42

Пацієнтка 55-ти років знаходиться на диспансерному обліку з приводу виразко­вої хвороби шлунка. Під час профілакти­чного огляду висуває скарги на швидку втомлюваність, загальну слабкість, втра­ту апетиту, відразу до м’ясної їжі. Об’є­ктивно: зниженого харчування, шкірні покриви та слизові оболонки бліді. Яке ускладнення найбільш імовірне у пацієн­тки?


варіанти відповідей

Малігнізація виразки

Шлункова кровотеча

Пенетрація

Перфорація

Стеноз воротаря

Запитання 43

До фельдшера ФАПу звернулась вагі­тна 29-ти років зі скаргами на болі в епі- гастрії, які з’являються через дві години після прийому їжі, ”нічні болі’.’ Об’єктив­но: хвора помірного живлення, шкіра звичайного кольору. Пальпаторно: живіт м’який, болючий в пілородуоденальній зоні. Який найбільш імовірний діагноз?

варіанти відповідей

Гепатит

Жовчнокам’яна хвороба

Цироз печінки

Холецистит

Виразкова хвороба 12-палої кишки

Запитання 44

Вас викликали до пацієнта 44-х ро­ків, у якого раптово виник біль в правій поперековій ділянці, що іррадіює вниз по сечоводу на внутрішню поверхню стегна. Об’єктивно: хворий неспокійний, стогне від болю, блідий, на обличчі краплини поту. Який лікарський засіб слід застосу­вати для невідкладної допомоги?


варіанти відповідей

Мезатон

Супрастин

Димедрол

Баралгін

Кофеїн


Запитання 45

На ФАП звернулась пацієнтка 43- х років страждає на артеріальну гіпер­тензію. Приблизно годину тому в неї ви­ник різкий пульсуючий біль в потили­чній ділянці, нудота, відчуття жару, сер­цебиття, біль в ділянці серця. Об’єктив­но: пацієнтка збуджена, тремтить, шкіра

вкрита плямами червоного кольору. Ps- 100/хв., напружений, АТ- 180/90 мм рт.ст. Яке ускладнення виникло у пацієнтки?


варіанти відповідей

Крововилив у головний мозок

Тиреотоксичний криз

Інфаркт міокарда

Серцева астма

Гіпертонічний криз

Запитання 46

На ФАП звернувся 68-річний паці­єнт зі скаргами на біль в прямій кишці з іррадіацією в крижі, чергування закре­пів і проносів, домішок крові в калі. Вва­жає себе хворим близько 1 року, за цей час сильно схуднув. Об’єктивно: зниже­ного харчування, шкірні покриви бліді, з сіруватим відтінком. При пальцевому ре­ктальному обстеженні на рукавичці кров. Який найбільш імовірний діагноз?

варіанти відповідей

Рак прямої кишки

Геморой

Поліп прямої кишки

Гострий парапроктит

Хронічний парапроктит

Запитання 47

Для запобігання помилкового напов­нення балонів іншими газами передбаче­но розпізнавальне фарбування балонів. В який колір пофарбований балон для збе­рігання кисню?


варіанти відповідей

Білий

Блакитний

Жовтий

Чорний

Сірий

Запитання 48

Пацієнтка 35-ти років отримала тер­мічний опік правого передпліччя і кисті. Об’єктивно: у ділянці правого передпліч­чя і кисті визначається гіперемія шкіри та поодинокі пухирі з прозорою рідиною. Вкажіть ступінь і площу опіку


варіанти відповідей

II ступінь - 4,5%

II ступінь - 9%

I ступінь - 4,5%

III-А ступінь - 4,5%

III-Б ступінь - 9%

Запитання 49

До вас звернулася пацієнтка 25-ти років зі скаргами на набряк і біль у II-III пальцях обох нижніх кінцівок, що посилюються під дією холоду. З анам­незу: захворювання з’явилося рік тому і проявлялося зблідненням шкіри пальців. Об’єктивно: пульсація артерій збереже­на. Шкіра на пальцях ціанотична, малочу­тлива. Який найбільш імовірний діагноз?


варіанти відповідей

Тромбофлебіт глибоких вен

Хвороба Рейно

Тромбофлебіт поверхневих вен

Облітеруючий ендартеріїт

Облітеруючий атеросклероз

Запитання 50

На ФАП привезли чоловіка 40-ка ро­ків в тяжкому стані: вкритий холодним потом, пульс слабкий, гіпотензія, ноги підтягує до живота. При перкусії печін­кова тупість не визначається. Який віро­гідний симптом характерний для прорив­ної виразки шлунка при загальному об­стеженні?


варіанти відповідей

Спіжарного

Образцова

Сітковського

Пастернацького

Ортнера

Запитання 51

Хворий скаржиться на пульсуючий біль в другому пальці правої кисті, після першої безсонної ночі. Явища виникли після мікротравми. Місцево - нігтьова фаланга II пальця правої кисті набрякла. Локальна гіперемія, функція порушена. Який найбільш імовірний діагноз?


варіанти відповідей

Еризипелоїд

Панарицій

Абсцес

Бешиха

Фурункул

Запитання 52

До акушерки ФАПу звернулась паці­єнтка 54-х років зі скаргами на загальну слабкість, лихоманку, головний біль. St. localis: права гомілка набрякла, почерво­ніння шкіри з чіткими межами, місцями пухирі різної величини, наповнені серо­зним ексудатом. Яке захворювання слід запідозрити?


варіанти відповідей

Флебіт

Еризипелоїд

Некротична форма бешихи

Еритематозна форма бешихи

Бульозна форма бешихи

Запитання 53

До акушерки ФАПу звернулася вагі­тна 27-ми років зі скаргами на сильний біль у поперековій ділянці з іррадіацією в статеві органи та стегно. Також спо­стерігаються розлади сечовипускання та загальна слабкість. Біль виник після тря­скої їзди. Який симптом перевірить аку­шерка для діагностики захворювання?


варіанти відповідей

Ортнера

Роздольського

Пастернацького

Мейо-Робсона

Івана-Покивана

Запитання 54

До акушерки ФАПу звернувся чоло­вік 74-х років зі скаргами на постійний біль в дистальних відділах нижніх кінці­вок, який посилюється вночі, оніміння пальців стоп. Шкіра бліда, холодна, суха, виражена гіпотрофія м’язів обох гомілок, відсутня пульсація на підколінних артері­ях. Яке захворювання слід запідозрити?


варіанти відповідей

Облітеруючий ендартеріїт

Облітеруючий атеросклероз

Хвороба Рейно

Варикозна хвороба

Посттромбофлебітичний синдром

Запитання 55

Фельдшера ФАПу викликали до чоло­віка 33-х років, котрий під час ремонтних робіт на даху зачепився і впав, ударив­ся головою та втратив свідомість на 4-5 хвилин. Обставини травми не пам’ятає. Постраждалий блідий, скаржиться на по­мірний головний біль, було одноразове блювання. Який найбільш імовірний діа­гноз?



варіанти відповідей

Здавлення головного мозку

Забій головного мозку

Струс головного мозку

Перелом склепіння черепа

Перелом основи черепа

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест