Чек-лист та посадова інструкція

Додано: 6 листопада
Предмет:
20 запитань
Запитання 1

Що офіціант повинен зробити після приходу на роботу?

варіанти відповідей

зайти на кухню

одягнути спецформу

прийняти замовлення

Запитання 2

Яка інформація оновлюється під час міні наради з адміністратором?

варіанти відповідей

Плани на вихідні

Спецаільні пропозиції, акції

Важливі гості, бронювання

Запитання 3

Для чого офіціант перевіряє стоп-лист?

варіанти відповідей

Дізнатися, які страви тимчасово відсутні

Знати спеціальні страви

Зрозуміти, які позиції зняли з меню назавжди

Запитання 4

Що офіціант повинен зробити з меблями перед зміною?

варіанти відповідей

Переставити

Почистити від крихт

Вирівняти

Запитання 5

Чому важливо протерти баночки для спецій?

варіанти відповідей

Щоб вони не займали багато місця

Щоб виглядали чисто й охайно для гостей

Щоб вони краще зберігали спеції

Запитання 6

Як часто офіціант протирає полиці?

варіанти відповідей

Щодня

Кожний понеділок та за можливості в інші дні

раз на місяць

Запитання 7

Як офіціант повинен вітати гостей?

варіанти відповідей

З посмішкою, привітно

Тихо, щоб не заважати іншим

Необовʼязково вітатися, головне попрощатися

Запитання 8

Що потрібно зробити перед подачею страв?

варіанти відповідей

Попередити гостя про час приготування

Побажати приємного апетиту

Сфотографувати страву

Запитання 9

Як офіціант має обслуговувати гостя за столом?

варіанти відповідей

Вчасно подавати страви та напої, не заважаючи гостям

Пропонувати десерти перед основними стравами

Не відходити від столика

Запитання 10

Як реагувати на скаргу гостей?

варіанти відповідей

Вибачитися, вислухати й повідомити менеджера

Вибачитися, повідомити менеджера

Вибачитися й спробувати владнати самостійно ситуацію

Запитання 11

Коли офіціант повинен надати рахунок?

варіанти відповідей

Відразу після замовлення

Лише при прохання гостя

В кінці обслуговування гостя

Запитання 12

Що робити після того, як гість розрахувався але не пішов?

варіанти відповідей

Нічого

Продовжувати його обслуговувати

Попрощатися з ним й прибрати стіл

Запитання 13

Як часто офіціант повинен перевіряти свою зону?

варіанти відповідей

Постійно спостерігати за нею

Лише на початку зміни

Тільки в кінці зміни

Запитання 14

Що включає завершення зміни?

варіанти відповідей

Тільки прибирання столів

Закриття всіх чеків, прибирання залу

Звітність, здача каси

Переодягнутися й здати касу

Запитання 15

Які дії офіціанта після зміни?

варіанти відповідей

Проінформувати колегу про особливості дня, переодягнутися, побажати гарного дня

Залишити заклад

Проінформувати колегу, адміністратора про особливості дня та гостей, прибрати свою зону, переодягнутися, побажати гарного дня.

Запитання 16

Хто вирішує питання щодо розрахунку гостей?

варіанти відповідей

кухар

адміністратор або офіціант

тільки адміністратор

бармен та офіціант

Запитання 17

Що має зробити офіціант, якщо гість хоче змінити столик?

варіанти відповідей

Допомогти гостю переставити тарілки

Уточнити кінцевий рахунок в колеги

Викликати адміністратора

Запитання 18

Як реагувати на розбитий посуд гостем?

варіанти відповідей

ігнорувати

покликати прибиральницю та повідомити адміністратора

надати новий

Запитання 19

Що робити з рахунком при оплаті кредитною картою?

варіанти відповідей

пропустити через термінал

розділити рахунок на два термінали (за необхідністю)

передати його адміністоратору

Запитання 20

Що заборонено робити в присутності гостей?

варіанти відповідей

Їсти, пити

Їсти,пити,курити

Сидіти,лежати

Стояти спиною

Грати, розмовляти в телефоні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест