Цікава географія

Додано: 26 серпня 2019
Предмет: Географія, 7 клас
Тест виконано: 177 разів
9 запитань
Запитання 1

Ця «королева пустелі» – головне джерело існування населення африканських оазисів. Одне дерево дає до 40 кг плодів. Про неї говорять: "Вона завжди тримає голову у вогні, а ноги у воді".

варіанти відповідей

Акація

Баобаб

Фінікова пальма

Олійна пальма

Запитання 2

Сафарі, що означає екскурсії в дику природу, на яких фотографують тварин і проводять полювання, є процвітаючою галуззю туристичного бізнесу Африки. Здійсніть уявне сафарі саванами Африки, де мешкає багато хижаків, і розпізнайте серед них найшвидшу тварину на Землі.

варіанти відповідей
Запитання 3

Фінальним місцем для туристів, що прибули в цю найсухішу пустелю, є скульптура величезної руки, яка, ніби велетень, потопаючий в піщаному морі, просить про допомогу.

Ця 11-метрова цементно-металева скульптура  зведена як символ самотності і беззахисності людини, яка заблукала серед мертвої піщаної тиші. Назвіть цю пустелю.

варіанти відповідей

Сахара

Гобі

Атакама

Наміб

Запитання 4

В перекладі з угорської назва цієї вершини означає «Снігова гора» (Hóvár). І це недарма, адже вершина її більшу частину часу вкрита снігом, причому дуже часто він лежить там навіть посеред літа. Ця гора є найвищою горою і найвищою точкою на території України. 

варіанти відповідей

Берда

Роман Кош

Петрос

Говерла

Запитання 5

Ця рослина росте в тихих затонах і має найбільше (до 2 м у діаметрі) листя серед водних рослин. Листок витримує вантаж до 50 кг. З кореневищем листок зв'язаний черешком довжиною понад 4 м. Квітка велика: 35 см у діаметрі.

варіанти відповідей
Запитання 6

Ця гірська система є найдовшою в світі і однією з найвищих. В перекладі назва означає "Мідні гори".

варіанти відповідей

Кордильєри

Альпи

Анди

Гімалаї

Запитання 7

Визначте за кількома безособовими дієсловами розпізнати стихійне явище, що часто буває в Північній Америці: "хмариться, гримить, крутить, заливає, трусить, тягне, темнішає, не віриться, не сидиться, не спиться, відшуміло, стихло"

варіанти відповідей

цунамі

землетрус

гроза

торнадо

Запитання 8

Знайдіть серед запропонованих тварину, яка першою побувала на Місяці.

варіанти відповідей
Запитання 9

Яке озеро називають "мертвим серцем Австралії"?

варіанти відповідей

Чад

Ньяса

Ейр

Тітікака

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест