Ціна,калькуляція

Додано: 21 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 614 разів
11 запитань
Запитання 1

Система спостереження та контролю за визначеними господарськими операціями з метою швидкого одержання інформації про перебіг процесу виробництва, реалізації  продукції – це …

варіанти відповідей

господарський облік

фінансовий облік

оперативний облік

Запитання 2

Обов’язковий вид обліку, який веде підприємство

варіанти відповідей

бухгалтерський

статистичний

управлінський

Запитання 3

Перший варіант страв Збірника рецептур призначений для

варіанти відповідей

барів

ресторанів вищої категорії

їдалень

Запитання 4

Закладка продуктів для приготування салатів у збірнику рецептур розрахована на:

варіанти відповідей

1000 г

500 г

1 порцію

Запитання 5

Сировину для приготування страви беруть по масі

варіанти відповідей

нетто

брутто

Запитання 6

Розрахунок продажної ціни на приготовані страви проводять у:

варіанти відповідей

технологічних картках

інструкційно-технологічних картках

калькуляційних картках

Запитання 7

Калькуляційні картки затверджує

варіанти відповідей

калькулятор

директор підприємства

завідуючий виробництвом

Запитання 8

Закладку сировини в калькуляційних картках проводять масою

варіанти відповідей

 брутто

нетто

Запитання 9

Вкажіть порядок утворення відпускної ціни виробника

варіанти відповідей

собівартість продукції+валовий прибуток+ПДВ

вартість сировини+валовий прибуток+ПДВ

собівартість продукції+валовий прибуток

Запитання 10

Вкажіть вид продукції, на яку додатково нараховують акцизний збір

варіанти відповідей

хліб та хлібобулочні вироби

тютюнові вироби

алкогольні напої

Запитання 11

Вкажіть максимально-допустимий розмір націнки на власну продукцію закладів ресторанного господарства:

варіанти відповідей

100%

200%

не обмежений

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест